Oldalak

2014. június 27., péntek

Tavaszi tojáskrém


A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 8 tojás
  • 1 piros színű paprika
  • 2-3 db retek
  • 3-4 szál újhagyma
  • snidling 
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • néhány evőkanál majonéz

Keményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket.
Felaprítjuk a zöldségeket, nagyobb tálba tesszük. A megtisztított tojásokat apró kockára vágjuk és a zöldségekhez adjuk. Kevés majonézzel krémmé keverjük, sózzuk, borsozzuk.
Hűtőben tároljuk.


2014. június 18., szerda

Mézeskalácsok nyárra



Hellebrandt Judit időről-időre meglep egy-egy új kiszúróval, festékkel, vagy más szuper eszközzel, amivel aztán öröm alkotni.

Így volt ez most is, a méhkaptár és a méhecske mellé virágok és levelek is kerültek, a színezéshez pedig a már jól ismert Americolor festékeket használtam.

Érdemes ellátogatni a Judit Hellebrandt Cake Company stúdiójába, vagy körülnézni a weboldalon, rengeteg alapanyagot, eszközt találhatunk különféle munkákhoz.

2014. június 10., kedd

Gyümölcsleves főzés nélkül





Ez a leves gyorsan elkészül, ideális a nagy nyári melegben! 
A recept a Kifőztük oldalán is megtalálható, az aktuális újság pedig ingyenesen letölthető a weboldalról.

Hozzávalók:

  • 1-1,5 l 100%-os narancslé (vagy baracklé)
  • 4 dl tejszín
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • kevés cukor
  • friss gyümölcsök vegyesen (ribizli, őszibarack, sárgabarack, szeder, málna, sárgadinnye)
  • citromfűlevél

A narancslét elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük kevés cukorral, őrölt fahéjjal és vaníliával. 
A gyümölcsöket tisztítás és mosás után óvatosan a levesbe keverjük, majd az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Tálalásnál díszíthetjük citromfűlevéllel.

Tipp:  friss gyümölcsökből bármi kerülhet bele, ezek hiányában lehet fagyasztott, vagy befőtt gyümölcsökkel kiegészíteni.