tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post2968530533228571111..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Mézeskalács szalvétatartókMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-74949991905374115152017-12-08T09:19:41.627+01:002017-12-08T09:19:41.627+01:00Nagyon szívesen, remélem jól fog sikerülni!Nagyon szívesen, remélem jól fog sikerülni!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-36479042270569622292017-12-08T07:34:54.976+01:002017-12-08T07:34:54.976+01:00Köszönöm!!!!
Köszönöm!!!!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03288016477575496864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-79624523156882282212017-12-07T13:39:53.883+01:002017-12-07T13:39:53.883+01:00Kedves Márton! Bőven elég lesz bele 5 g szódabikar...Kedves Márton! Bőven elég lesz bele 5 g szódabikarbóna, ahogy írtam is a receptnél, ha formatartó mézest készítek, vagy keményebbet szeretnék, akkor elég ennyi.<br />A szódabikarbóna mennyiségével lehet szabályozni a mézes puhaságát, puffadását is. Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-28811796812479549842017-12-07T12:03:27.011+01:002017-12-07T12:03:27.011+01:00Kedves Moha!
Gluténmentesen készítek mézeskalácso...Kedves Moha!<br /><br />Gluténmentesen készítek mézeskalácsot a recepted alapján.<br />Íze csodás, de túl puha, túl lágy szerkezetű kisütve, illetve felemelkedik 3-4 mm ről kb 8-10re.<br />Mit módosítsak? 10g szódabikarbóba volt benne<br />Köszönöm.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03288016477575496864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-87464669729138112722015-12-10T10:51:56.416+01:002015-12-10T10:51:56.416+01:00Nagyon szívesen, biztos, hogy a következő adag sik...Nagyon szívesen, biztos, hogy a következő adag sikerülni fog!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-12915014550650674572015-12-10T08:40:58.486+01:002015-12-10T08:40:58.486+01:00Kedves Moha,
Köszönm a gyors választ. A mézet term...Kedves Moha,<br />Köszönm a gyors választ. A mézet termelőtől veszem, a sütési idő, általában néhány perc. Biztos,hogy a szódabikarbóna a ludas. Csak azért ijedtem meg, mert ugyan azt használom mindíg, ezért nem gondoltam rá.<br /><br />Üdvözlettel: Vali.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-78025801138878267792015-12-09T20:39:11.529+01:002015-12-09T20:39:11.529+01:00Kedves Vali, ez a szódabikarbónától lehetett, már ...Kedves Vali, ez a szódabikarbónától lehetett, már én is jártam így. Egyrészt tegyél bele kevesebbet, javítottam is a receptben, bőven elég 10 g körüli mennyiség, ha keményebb mézest szeretnél, akkor pedig csak 5 g.<br /><br />Ezen kívül a szódabikarbóna fajtája sem mindegy, én kizárólag a Horváth Rozisat használom, az jó minőség.<br /><br />Keserű lehet még a mézes attól is, ha túl sokáig sütjük, ilyenkor megég benne a méz. <br /><br />Azt már csak remélni merem, hogy a méz amit használtál jó volt, és nem valami hamisított keverék. Mostanában megint volt erről hír, hogy az áruházakban is kapható 3 gyártó termékében találtak ipari mézet bekeverve, amit nem lehetne..... <br /><br />Szóval a szódabikarbóna mennyisége és a sütési idő és hőfok fontos tényező.<br /><br />Remélem a következő adaggal nem lesz baj. Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-2372678470893062962015-12-09T18:01:02.088+01:002015-12-09T18:01:02.088+01:00Kedves Moha,
Először is, köszönöm az isteni recept...Kedves Moha,<br />Először is, köszönöm az isteni receptet.Minden karácsonykor a fenti receptet sütöm,fini és jól díszítő.<br />A minap begyúrtam a tésztát,másnap ki is sütöttek mind egy szálig,harmadnap díszítés előtt behabzsoltam egyet,és végül 100 db kalács landolt a kukában,olyan keserűek voltak.<br />Szeretnélek megkérdezni,hogy ez mitől lehetett, mert itt a karácsony és én nem merek sütni:-) a választ előre is köszönöm<br />Üdvözlettel :Vali.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-45229698457539987002015-06-01T00:25:58.917+02:002015-06-01T00:25:58.917+02:00Ildikó örülök, hogy tetszik a recept!Ildikó örülök, hogy tetszik a recept!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-2777873508470336242015-05-24T00:28:42.008+02:002015-05-24T00:28:42.008+02:00A legjobb mezes recept amivel talalkoztam eddig, e...A legjobb mezes recept amivel talalkoztam eddig, es enni is naogyon finom.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02435496261750825306noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-12865134560629225202014-12-10T11:56:12.664+01:002014-12-10T11:56:12.664+01:00OOOO szuper koszi a gyors valaszt!!!!Igy fogom kip...OOOO szuper koszi a gyors valaszt!!!!Igy fogom kiprobalni.LinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-51431557808863201582014-12-10T11:22:39.922+01:002014-12-10T11:22:39.922+01:00Kisüthetsz egyszerre sok mézest, majd utána kiválo...Kisüthetsz egyszerre sok mézest, majd utána kiválogatod, hogy melyiket szeretnéd színes mázzal, azt lekened a tojásmázzal és visszateszed a sütőbe, ahogy írtam. Így a tojásmáz hamarabb rászárad és némi hőkezelésen is átesik.<br />Mindegy, hogy a mézesek hány napja sültek.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-71926075292946012062014-12-10T09:39:38.860+01:002014-12-10T09:39:38.860+01:00Köszönöm szepen,hogy utanna neztel!Kiprobaltam 1 l...Köszönöm szepen,hogy utanna neztel!Kiprobaltam 1 lapot beaztattam hidegvizbe majd parcsepp vizzel felmelegitettem es azt szineztem. Elso nekifutasra egesz turheto lett,csak kicsit helyenkent buborekos :( mar kisultek a mezeseim..gondolom mar 1-2 napost ne tegyek vissza szaradni tojassal vagy igen??Koszike!!!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-52799320650692794622014-12-10T02:03:49.332+01:002014-12-10T02:03:49.332+01:00Szia Lina! Utánanéztem és ennyit találtam:
Egy zse...Szia Lina! Utánanéztem és ennyit találtam:<br />Egy zselatinlap egy csapott teáskanál zselatinpornak felel meg. Tehát használj két lapot a mázhoz, de majd látni is fogod a folyósságát, ha kell, mehet bele pár csepp víz még.<br /><br />Egyszerűbb megoldás: 1 egész tojást elkeversz ételfestékkel, és pár csepp vízzel. Ezzel kened le a mézeseket sütés után, majd visszateszed a sütőbe, légkeverés 80 fokra, néhány percre. Utána a teljes száradásig szobahőmérsékleten legyen.<br />A festék por vagy gél legyen, ez nem hígítja fel a mázat.<br />Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-55790341235394233632014-12-07T16:22:53.807+01:002014-12-07T16:22:53.807+01:00szia Moha! A fenyes piros mazat lehet kesziteni la...szia Moha! A fenyes piros mazat lehet kesziteni lapzselatinbol(probaltam keresni de nem sikerult ratalalnom a valaszra :( ), ha igen akkor tudnal aranyokat ajanlani? Addig jutottam, hogy 1db.lap az kb.3g por. 1 evokanal hany gramm lehet szerinted?Valaszod elore is koszonom!!! Csodas dolgok !! Üdv.: LinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-90127398741730545982014-11-06T11:19:05.709+01:002014-11-06T11:19:05.709+01:00Nem gond, készítheted anélkül is. A keményítő azér...Nem gond, készítheted anélkül is. A keményítő azért jó ha van benne, jobban szárad, és szebb is.<br />Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-37458222920915606692014-11-06T11:11:11.128+01:002014-11-06T11:11:11.128+01:00Kedves Moha!
Az gond hogyha kihagyom az irokabol ...Kedves Moha!<br /><br />Az gond hogyha kihagyom az irokabol a kemenyitot?<br /><br />Kosoznom!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-39433022819844954752013-12-02T09:04:44.126+01:002013-12-02T09:04:44.126+01:00Kedves Ancsi! Elképzelhető, hogy túlverted a mázat...Kedves Ancsi! Elképzelhető, hogy túlverted a mázat, nagyon sok buborék került bele. Próbáld simára keverni egy lapáttal, mielőtt használnád.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-51009945075065828992013-11-27T14:00:40.788+01:002013-11-27T14:00:40.788+01:00Kedves Moha!
Már tavaly is próbálkoztam mézeskallá...Kedves Moha!<br />Már tavaly is próbálkoztam mézeskallács-koszorúval, és idén is benne vagyok 'nyakig'. Problémám a terülőmázzal van: tele van buborékkal, száradás után pedig szemcsés. Messziről ok, de közelről nem túl szép. Van ötleted, mit ronthattam el?<br />Köszönöm!<br />Gyönyörűek a munkáid!<br />Üdvk.ancsihttps://www.blogger.com/profile/15469531148357563229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-60732641004697476952013-11-06T01:56:28.285+01:002013-11-06T01:56:28.285+01:00Természetesen lehet a mázat is színezni, a bejegyz...Természetesen lehet a mázat is színezni, a bejegyzés utolsó bekezdésében ezt le is írom. Sok sikert a díszítéshez, remélem jók lesznek!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-61791995170488910652013-11-05T22:53:17.892+01:002013-11-05T22:53:17.892+01:00Kedves Moha! Már régóta nézegetem a műveidet , cso...Kedves Moha! Már régóta nézegetem a műveidet , csodálatosak. Ma en is sutottem mézeskalácsot,és holnap szeretném disziteni. :) Lenne egy kérdésem, a mázat is lehet szinezni? Vagy csak a zselatinos mázat lehet szinezni? Köszönöm!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-78945880642268525692012-12-13T22:06:35.779+01:002012-12-13T22:06:35.779+01:00Köszönöm a gyors választ, holnap ki is próbálom a ...Köszönöm a gyors választ, holnap ki is próbálom a receptet.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06993307739604399913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-55872170376909704102012-12-13T22:02:36.165+01:002012-12-13T22:02:36.165+01:00Kedves Maja! minden mézeskalács ehető :)))) ez is,...Kedves Maja! minden mézeskalács ehető :)))) ez is, ha nem sütöd kőkeményre!<br /><br />Ha ennivalónak készül, akkor sokkal hamarabb kiveheted a sütőből,látni fogod, amikor már szép egyenletes a felülete, és a színe halványbarna. Ha pedig házikó készül, akkor az elemeket nyugodtan süsd keményre, 7-10 percig is akár.<br />Egyéni ízlés dolga, hogy ki milyen mézest szeret enni, nálunk evésre a másikat szereti mindenki. Az puhább, puszedlisebb jellegű.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-84606824878726847622012-12-13T21:18:58.138+01:002012-12-13T21:18:58.138+01:00Kedves Moha!
Gyönyörű mézeskalácsokat készítesz, ...Kedves Moha!<br /><br />Gyönyörű mézeskalácsokat készítesz, és most, mikor készülök mézeskalácsot készíteni, rögtön tudtam, hogy idén a te receptedet próbálom ki. A másik mézeskalács receptednél írod, hogy azt használod, amikor evésre sütsz. Ez azt jelenti, hogy ez a verzió nem ehető? Csak mert én egy viszonylag univerzális receptet keresek, ami ehető sütinek is jó, de házikónak is használható. Tudsz nekem tanácsot adni? Előre is köszi!<br /><br />MajaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06993307739604399913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-16038750490992989472011-12-09T10:13:12.519+01:002011-12-09T10:13:12.519+01:00Vicuska köszönöm!Vicuska köszönöm!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.com