tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post3113799083473091856..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Bolus, holland fahéjas kalácsMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-9099978904746724542013-07-13T14:58:04.328+02:002013-07-13T14:58:04.328+02:00Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikere van!...Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikere van! Nálunk a lányaim kedvence.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-78605928070674551452013-07-13T14:31:32.048+02:002013-07-13T14:31:32.048+02:00Kedves Moha!
Kisültek és még langyosan meg is kóst...Kedves Moha!<br />Kisültek és még langyosan meg is kóstoltam egyet. Ez valami isteni!A tésztában az a kis citrom a fahéjas kéreggel együtt ellenállhatatlan!A gyerekem csak úgy tömi magába! Szóval köszönöm a receptet és a segítséget is! Timi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-17869151603098575062013-07-13T13:55:43.295+02:002013-07-13T13:55:43.295+02:00Én is remélem, majd kérlek írd meg hogy ízlett!Én is remélem, majd kérlek írd meg hogy ízlett!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-56201945621755778122013-07-13T13:50:27.619+02:002013-07-13T13:50:27.619+02:00Rendben,köszönöm! Most tettem be 200 fokra,remélem...Rendben,köszönöm! Most tettem be 200 fokra,remélem jó lesz! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-18090204838477477082013-07-13T13:34:36.624+02:002013-07-13T13:34:36.624+02:00Kedves Timi! Nagyon rövid ideig sül, és emiatt a m...Kedves Timi! Nagyon rövid ideig sül, és emiatt a magas hőfok miatt szinte karamelles lesz a külső cukorréteg rajta, így finom. Ha nagyon aggaszt a dolog, akkor süsd 190-200 fokon, csak itt az a lényeg, hogy ne süljön alacsony hőfokon sokáig, mert akkor kiszárad. Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-44172217928872068062013-07-13T13:00:57.361+02:002013-07-13T13:00:57.361+02:00Kedves Moha!
Már kel a tésztám,de megmondom őszint...Kedves Moha!<br />Már kel a tésztám,de megmondom őszintén egy kicsit aggaszt engem ez a 210 fok. A képviselőfánkon kívül én még semmit nem sütöttem ilyen magas hőfokon.Biztos kell ez a 210 fok?Előre is köszi.Timi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-82741796838395390902013-06-28T12:10:39.577+02:002013-06-28T12:10:39.577+02:00Magdolna, igazad van! És tényleg finom, a lányaim ...Magdolna, igazad van! És tényleg finom, a lányaim kedvence:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-19000575592955175772013-06-27T02:15:54.822+02:002013-06-27T02:15:54.822+02:00Az íze egy kicsit a kürtöskalácséra hajaz. Finom :...Az íze egy kicsit a kürtöskalácséra hajaz. Finom :)Myrtehttps://www.blogger.com/profile/04331493232580900331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-34993387486452024952013-04-05T00:51:14.833+02:002013-04-05T00:51:14.833+02:00Judit örülök, hogy jól sikerült és ízlik is!Judit örülök, hogy jól sikerült és ízlik is!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-27026249879658799122013-03-30T14:24:22.646+01:002013-03-30T14:24:22.646+01:00:)
Köszönöm! El is készült, és nagyon fincsi lett....:)<br />Köszönöm! El is készült, és nagyon fincsi lett. :) Most részben graham lisztet (70 g) tettem bele és az enyémek "csak" 100 g cukrot vesznek fel, de így is naggyon jó lett. :)Juditnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-9839719158706034552013-03-29T22:42:40.455+01:002013-03-29T22:42:40.455+01:00Judit egészen biztosan nem kell! Ez remek lesz ané...Judit egészen biztosan nem kell! Ez remek lesz anélkül is, egyébként van a blogon másik tojásmentes kalácsrecept is.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-52643325924680428212013-03-29T18:22:07.784+01:002013-03-29T18:22:07.784+01:00Tojás tuti nem kell?:)Tojás tuti nem kell?:)juditnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-38921319903647479332011-09-07T12:13:17.504+02:002011-09-07T12:13:17.504+02:00Nagyon szívesen, várom a beszámolót! Remélem jól s...Nagyon szívesen, várom a beszámolót! Remélem jól sikerül és ízleni is fog:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-88905515450147368172011-09-07T12:10:21.767+02:002011-09-07T12:10:21.767+02:00Ez hatalmas segítség, nagyon nagyon köszönöm:) Bes...Ez hatalmas segítség, nagyon nagyon köszönöm:) Beszámolok majd a végeredményről:) <br /><br />Szép napot!<br />HelgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-14772844771089978102011-09-07T11:02:03.470+02:002011-09-07T11:02:03.470+02:00A másik verzió:
4 dl tejszínt habbá versz 2 zacsk...A másik verzió:<br /><br />4 dl tejszínt habbá versz 2 zacskó habfixálóval, (vagy 2 zacskó Dr.Oetker Zselatin fixszel, leírás a zacskón)és ezt óvatosan a karamellkrémhez kevered. Ezzel lehet tölteni a tortát. Az instant zselatinnal könnyű dolgozni, és elég hamar megszilárdul a krém.<br />Természetesen bármelyik módon töltöd, hűtőbe kell tenni néhány órára a kész tortát.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-68637828460040015032011-09-07T10:50:49.538+02:002011-09-07T10:50:49.538+02:00Kedves Helga!
Írok két gyors krémreceptet:
30 dk...Kedves Helga! <br />Írok két gyors krémreceptet:<br /><br />30 dkg kristálycukrot 2-3 evőkanál vízzel karamellizálok, ne legyen túl sötét! Hozzáöntök 1,5 dl forró vizet, kevergetve feloldom benne a karamellt.<br />80 g étkezési keményítőt (vagy 2 zacskó vaníliás pudingport) elkeverek 5 dl tejben, folytonos keverés közben a karamellhez öntöm, és kis lángon besűrítem az egészet.<br />25 dkg vajat habosra keverek, kanalanként hozzáadom a kihűlt karamellkrémet, és jól elkeverem. Ezzel lehet tölteni a piskótát.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-9391565251226523422011-09-07T10:15:03.614+02:002011-09-07T10:15:03.614+02:00Nagyon guszta, biztos hogy én is elkészítem:)
Sok...Nagyon guszta, biztos hogy én is elkészítem:)<br /><br />Sok mindent próbáltam már és ennyire jól sikerült sütijeim nem voltak. Köszönöm:)<br /><br />Tanácsodat/segítségedet szeretném kérni:) Mandulás karamell tortát szeretnék készíteni az én kis vőlegényemnek:) Piskótát sütök és három részre vágom. Egy sima egyszerű tejszínes krémet szeretnék készíteni, de semmi használhatót nem találtam. Pár órám lesz az elkészítésére, hamar kellene, hogy megdermedjen. Tudnál segíteni?<br /><br />Előre is köszönöm.<br />Jó sütögetést, szép napot!<br />HelgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-26064302982436277562011-09-06T14:09:13.141+02:002011-09-06T14:09:13.141+02:00M@rti köszi, az ötlet nem az enyém, de nagyon fino...M@rti köszi, az ötlet nem az enyém, de nagyon finom lett!<br /><br />Anazar, igazad van, ez eddig fel sem tűnt!<br /><br />Pixie köszi, most már én is nevetek a fityiszen:))<br /><br />Edó most suliidőben újra előkerülhet, a csemeték örülnek neki!<br /><br />Ancsika köszi, remélem ízleni fog!<br /><br />Barbi köszi, nekem is...<br /><br />Okki de jóóó! Akkor sikerült mást is megfertőzni vele:)<br /><br />Vicuska köszi!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-14398386916281968462011-09-06T11:42:50.763+02:002011-09-06T11:42:50.763+02:00Finom!!!Finom!!!Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-24283933906323366392011-09-06T10:13:22.848+02:002011-09-06T10:13:22.848+02:00A tegnap este el is készítettem, épp most eszem az...A tegnap este el is készítettem, épp most eszem az első darabot és nagyon ízlik! <br />Biztosan nem utoljára volt elkészítve :)Okkihttps://www.blogger.com/profile/09937515989088009121noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-79090635409282086612011-09-05T22:52:02.860+02:002011-09-05T22:52:02.860+02:00Muszáj elvinnem annyira tetszik! Ráadásul a keltés...Muszáj elvinnem annyira tetszik! Ráadásul a keltészták is a gyengéim! :)Barbi konyhájahttps://www.blogger.com/profile/14333899558199361703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-75842509749340145382011-09-05T16:57:28.222+02:002011-09-05T16:57:28.222+02:00Vittem a recit! Csodás! :)Vittem a recit! Csodás! :)Ancsikahttps://www.blogger.com/profile/04554028416440048679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-16291738218001866962011-09-05T15:09:30.408+02:002011-09-05T15:09:30.408+02:00Moha,ez nagyon finom,én is többször készítettem,de...Moha,ez nagyon finom,én is többször készítettem,de már nagyon régen.Sokszor eszembe jut,szívesen enném,de valahogy mindig háttérbe szorul..szerintem az egyik legfinomabb kalács!Edóhttps://www.blogger.com/profile/06619452475675493172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-36934081162168517032011-09-05T14:17:23.224+02:002011-09-05T14:17:23.224+02:00Nagyon tetszik a recept! Viszem és még a héten kip...Nagyon tetszik a recept! Viszem és még a héten kipróbálom! Külön tetszik ahogy figyiszt mutat. :)Pixie Piehttps://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-55782027207450858132011-09-05T11:04:58.642+02:002011-09-05T11:04:58.642+02:00Fügét mutat :-)))) Minden jöhet, ami fahéjas!!Fügét mutat :-)))) Minden jöhet, ami fahéjas!!Anazarhttps://www.blogger.com/profile/03261720168280374444noreply@blogger.com