tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post599556524320230107..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Csokoládétorta rumos meggyelMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-9424294385786742202020-11-12T00:23:23.187+01:002020-11-12T00:23:23.187+01:00Szia! Ezt a tortát szeretném megsutni, és szeretne...Szia! Ezt a tortát szeretném megsutni, és szeretnek a piskotakra, a rétegek köze, a krém alá tenni még egy marcipán réteget is. Szerinted működni fog vagy oldani fogja a krém a marcipant? - nem teljesen tejszínes krém, de nem is vajas.. koszonom! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-26273449019454580802018-02-07T17:56:25.523+01:002018-02-07T17:56:25.523+01:00Kedves Garfi, köszönöm a visszajelzést, örülök, ho...Kedves Garfi, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett a torta! Nálam általában ilyen recepteket találsz, mi sem szeretjük a túl édes sütiket:))<br />Az évek során egyre kevésbé eszünk édesen, én is sokszor gyököt vonok a cukorból egy új recept kipróbálásakor.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-69205204454093892042018-02-07T15:30:22.429+01:002018-02-07T15:30:22.429+01:00Rengeteg hasonló receptet néztem már meg, de egyik...Rengeteg hasonló receptet néztem már meg, de egyik sem tetszett. Ide igazság szerint a Moha név miatt jöttem, mert mikor megláttam a címet, egyből az jutott eszembe, hogy a gimis barátnőm így becézett engem :) Gondoltam .. "névrokon", tehát rossz nem lehet. És nem is csalódtam.<br /><br />Köszönöm a receptet! Minden alkalommal szenvedhetek, hogy hogyan kalkuláljam át a mértékegységeket, mert legalább a harmad mennyiség cukrot mindig ki kellett hagynom, így persze változtak az arányok. Végre egy olyan recept, ahol nem azt látom, hogy rakjunk 20 dkg vajhoz 22-25 dkg cukrot (nem is értem .. mindenki a cukorszirupot szereti???)<br />Most nem is módosítottam semmit és tökéletes is lett az édessége. :D Garfihttps://www.blogger.com/profile/13165646849235438773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-12766516230560299692015-01-15T14:08:46.811+01:002015-01-15T14:08:46.811+01:00Kedves Névtelen, elképzelhető, én sosem dolgozom m...Kedves Névtelen, elképzelhető, én sosem dolgozom margarinnal, ha csak tejérzékenység miatt nem muszáj azt használni.<br />Próbáld ki vajjal, és figyelj arra is, hogy ne verd túl a krémet!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-70559223566637489902015-01-15T13:38:40.836+01:002015-01-15T13:38:40.836+01:00Kedves Moha,
Én margarinnal csináltam, lehet, hogy...Kedves Moha,<br />Én margarinnal csináltam, lehet, hogy ez volt a probléma? Na majd kipróbálom vajjal is.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-73448065140264281092014-12-18T12:08:05.449+01:002014-12-18T12:08:05.449+01:00Kedves Éva, sok bibi lehet benne sajnos.
Milyen t...Kedves Éva, sok bibi lehet benne sajnos. <br />Milyen tejszínt használtál, és milyen vajat? <br />30 %-os habtejszín és rendes vaj kell hozzá.<br />Ez egy többször kipróbált krém, ezekkel az arányokkal mindig sikerül, pontosan kimérve. <br /><br />Egy fontos dolog van még, a habosra keverésnél nem szabad túlverni a krémet, mert akkor is széteshet. De ahogy írod, ezen az újramelegítés és hűtés segíteni tud, tehát akkor utána működnie kellett volna a dolognak.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-6846901850079833172014-12-18T12:01:41.112+01:002014-12-18T12:01:41.112+01:00Sajnos nekem a krém szétesett, amikor habosra kell...Sajnos nekem a krém szétesett, amikor habosra kellett volna keverni. Nem emulgeálódott, nem habosodott:( Újramelegítettem, ismét lehűtöttem, újra próbáltam, de ugyanaz lett az eredmény. Mi lehet a bibi?Évahttps://www.blogger.com/profile/11095024789266992337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-91566938090001026332014-05-06T02:12:39.270+02:002014-05-06T02:12:39.270+02:00Piroska köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízl...Piroska köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett! Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-87095722150347277692014-05-04T17:58:25.000+02:002014-05-04T17:58:25.000+02:00Elkészítettem ezt a tortát. Nagyon finom lett. Kös...Elkészítettem ezt a tortát. Nagyon finom lett. Köszi a receptet.Piroskahttps://www.blogger.com/profile/01558444300044141985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-944746446313446792013-09-24T10:04:43.920+02:002013-09-24T10:04:43.920+02:00Igen, én mindig így készítem a piskótát, egy erőse...Igen, én mindig így készítem a piskótát, egy erősebb robotgéppel tökéletesen habosra lehet verni a cukorral együtt a tojásokat. Ez legalább 10 perc szokott lenni, ahogy írtam is a receptben, aztán lehet tovább dolgozni vele. Tökéletes piskóta lesz belőle így is, nem kell szétválasztani a tojásokat.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-79637920642000408692013-09-24T09:46:04.875+02:002013-09-24T09:46:04.875+02:00Kedves Moha!
A piskóta keszitesenel a tojas fehérj...Kedves Moha!<br />A piskóta keszitesenel a tojas fehérje és sargaja mehet egybe a cukorral ? Bocs ha butaságot kérdezek. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-43702733734772605982013-07-20T12:57:53.969+02:002013-07-20T12:57:53.969+02:00Kedves Medit16! Nagyon szívesen, örülök, hogy jól ...Kedves Medit16! Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült, és végül is az íze a lényeg!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-84719935382557864982013-07-20T10:01:21.740+02:002013-07-20T10:01:21.740+02:00NAGYON szépen köszönöm a segítséget!!! Jó arányoka...NAGYON szépen köszönöm a segítséget!!! Jó arányokat írtál, jó lett az emeletes szülinapi torta. Nem olyan szép, mint Tieid, még sokat kell gyakorolnom, de az íze sokakat levett a lábáról!medit16https://www.blogger.com/profile/00918624028257562046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-70862014194596784682013-06-11T15:36:08.233+02:002013-06-11T15:36:08.233+02:00Kedves Meditl6, itt egy mértékváltó, beírod az ere...Kedves Meditl6, itt egy mértékváltó, beírod az eredeti receptet és a forma méretét, meg az új méretűt, amilyet készítenél, és kiadja az átváltott receptet hozzá. :<br />http://www.cakebaker.co.uk/baking-tin-size-conversion-calculator.html<br /><br />Egyébként ennél a fajta piskótánál a 26-os formához elég lehet az 5 tojás, a 16-osban pedig a 2 tojás.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-44004258772109907302013-06-11T14:46:14.971+02:002013-06-11T14:46:14.971+02:00Nekem emeletes tortát kéne varázsolnom belőle. Sze...Nekem emeletes tortát kéne varázsolnom belőle. Szerinted a 26 cm-es formához 5 vagy 6 tojásból kellene a piskótát. És a kb. 16 cm-es formához 2 vagy 3 tojásból?<br />Előre is köszönöm!medit16https://www.blogger.com/profile/00918624028257562046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-9376293749592428312013-06-04T01:34:37.808+02:002013-06-04T01:34:37.808+02:00Kedves Eszter, ez a torta 22-es formában készült, ...Kedves Eszter, ez a torta 22-es formában készült, a hozzávalókat csökkenteni kell, ha kisebbet akarsz sütni. A 18-asba egészen biztosan sok lesz egyszerre a 4 tojás a piskótához.<br />Itt van egy 18-asban sült torta, próbálj ehhez arányítani:<br />http://www.mohakonyha.hu/2013/04/tiffany-torta-kavekremmel.html<br />Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-13076282277407304162013-06-03T21:42:53.631+02:002013-06-03T21:42:53.631+02:00Kedves Moha,
Érdeklődnék, hogy ezek az arányok 18c...Kedves Moha,<br />Érdeklődnék, hogy ezek az arányok 18cm-es átmérőjű tortaformánál is megállják e a helyüket?<br />Köszönöm a gyors válaszod, hétvégére meg kell sütnöm a tortát.<br />Köszönöm a receptet, kiváló.<br />Üdv.:EszterAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-26785992315747873812013-05-27T23:10:12.739+02:002013-05-27T23:10:12.739+02:00Márti nagyon szívesen, ez nekem is kedvenc!
Kedve...Márti nagyon szívesen, ez nekem is kedvenc!<br /><br />Kedves Névtelen nyugodtan lehet likőrt is használni, csak azonos mennyiségben.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-39205472472647578752013-05-26T18:31:28.241+02:002013-05-26T18:31:28.241+02:00Rum helyett hasznalhatnek likort is? Koszonom.Rum helyett hasznalhatnek likort is? Koszonom.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-2827584538647854602013-05-22T21:52:41.245+02:002013-05-22T21:52:41.245+02:00Jaj, de imádom!!!:))) Csokoládé+meggy tortában a l...Jaj, de imádom!!!:))) Csokoládé+meggy tortában a legfinomabb számomra, jóóóóóó sok krémmel!!!:))) Köszönöm a receptet, MártiAnonymousnoreply@blogger.com