tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post6929802397173566622..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Bajor kifliMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-65574219176060895212019-10-07T19:22:53.907+02:002019-10-07T19:22:53.907+02:00Végül is a lényeg az íze, a technikán meg lehet ja...Végül is a lényeg az íze, a technikán meg lehet javítani:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-49398579183544494462019-09-22T19:14:37.434+02:002019-09-22T19:14:37.434+02:00Köszönöm! A kiflim igen csúnya ám finom lett. (van...Köszönöm! A kiflim igen csúnya ám finom lett. (van mit javítani a technikán) Síma és rétesliszt volt itthon úgyhogy kevertem " félfogósat" Ildihttps://www.blogger.com/profile/10798314112907833191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-25136043312356363342019-07-22T13:22:19.806+02:002019-07-22T13:22:19.806+02:00Kedves Ildi, ahogy utánaolvastam, a félfogós őrlés...Kedves Ildi, ahogy utánaolvastam, a félfogós őrlési technikája más, mint a sima liszté, vagy a rétesliszté. <br />Itt tudsz utánanézni: https://www.epmsrt.hu/liszt-kisokosMohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-56366543226807033842019-07-20T20:46:24.569+02:002019-07-20T20:46:24.569+02:00A fele - fele liszt nem a félfogósnak felel meg? A fele - fele liszt nem a félfogósnak felel meg? Ildihttps://www.blogger.com/profile/10798314112907833191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-50200572742195430992015-01-18T15:11:53.287+01:002015-01-18T15:11:53.287+01:00Enikő nagyon sajnálom, hogy az első adag nem siker...Enikő nagyon sajnálom, hogy az első adag nem sikerült! Kevesebb vizet adj hozzá a dagasztásnál. Sajnos a víz mennyisége nagyon függ a liszt minőségétől, ezért nem lehet pontosabban megadni. Remélem a következő már tökéletes lesz:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-33966239919062680972015-01-18T12:09:51.011+01:002015-01-18T12:09:51.011+01:00... kész van.... azt hiszem a tésztája túl lágy le...... kész van.... azt hiszem a tésztája túl lágy lett... Már amikor megkelt láttam nem lesz frankó, mivel olyan volt a tésztája, mint a szalagos fánknak... a teteje szilárd az alja meg eléggé nyers maradt, mint a félkész rántotta. Viszont isteni az illata és gyönyörű a színe :DEnikőhttps://www.blogger.com/profile/06032371194127096323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-58889378109651741612015-01-18T10:47:06.867+01:002015-01-18T10:47:06.867+01:00fúúúúha, tegnap éjjel bukkantam erre a receptre......fúúúúha, tegnap éjjel bukkantam erre a receptre... és már alig vártam, hogy megsüssem őket. Most épp kelnek... Én meg alig bírom kivárni. :) Remélem olyan gyönyörű lesz, mint a képen, és olyan finom, mint az osztrák/német pékségekben szokott lenni.<br /><br />EnikőEnikőhttps://www.blogger.com/profile/06032371194127096323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-6452471119754703812013-11-14T10:53:12.713+01:002013-11-14T10:53:12.713+01:00Viktória remélem jól sikerültek a kiflik! Viktória remélem jól sikerültek a kiflik! Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-59457313567833543922013-11-13T14:52:21.379+01:002013-11-13T14:52:21.379+01:00Várakozás van, már bevagdostam, most telik a 25 pe...Várakozás van, már bevagdostam, most telik a 25 perc pihi....... :-). Nagyon izgi, milyen lesz.... :-) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10156344102107231393noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-91667882222338521222013-01-30T01:29:31.104+01:002013-01-30T01:29:31.104+01:00Marcsi remélem jól sikerültek a kiflik!Marcsi remélem jól sikerültek a kiflik!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-19084123681146748022012-11-30T11:48:07.599+01:002012-11-30T11:48:07.599+01:00Olyan guszták! Így hát nekiálltam,(a tortáktól mos...Olyan guszták! Így hát nekiálltam,(a tortáktól most úgyis besokkaltam) Egy nagy zacskó szódabikarbónát öntöttem a vízbe igaz már bontva volt de nem sok hiányozhatott belőle, remélem jó lesz úgy is!<br /><br />Már alig várom!<br /><br />Amúgy a tésztája az olaj kivételével amit én a tepsibe öntök ugyanaz mint ahogy én a pizzatésztát készítem. Marcsidreschmahttps://www.blogger.com/profile/14704017350484492468noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-68161882585057640932012-09-03T10:25:14.874+02:002012-09-03T10:25:14.874+02:004Gyerek, igen, ez a fürdetés adja a színt, és ilye...4Gyerek, igen, ez a fürdetés adja a színt, és ilyen sok szódabikarbóna kell bele, különben nem lesz ilyen szép. Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-79511706945015120552012-09-01T18:46:07.818+02:002012-09-01T18:46:07.818+02:00ez eddig elkerülte a figyelmem. szóval akkor ez a ...ez eddig elkerülte a figyelmem. szóval akkor ez a sütést megelőző fürdőzés és a bevágás adja ezt a zebra színt? de tényleg?<br />itthon nem rajongok az ilyen szódabikarbónás főzőcskés péksütikért, de volt régen egy pékség....na, ott kétpofára tömtük. de már rég elnyelte őket a piac.4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-36390764444852933262012-04-25T23:38:58.405+02:002012-04-25T23:38:58.405+02:00Rita a henger úgy keletkezik, hogy az ovális, nagy...Rita a henger úgy keletkezik, hogy az ovális, nagyjából 4-5 mm vékonyra nyújtott tésztát föltekerjük, úgy, mint a palacsintát, ahogy írtad!<br />Kicsit a föltekert hengert átsodrod még a lisztezett deszkán, így lesz szép formája.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-89967605273160328442012-04-25T23:17:29.520+02:002012-04-25T23:17:29.520+02:00Mit kell érteni azon, hogy feltekerjük a kifliket?...Mit kell érteni azon, hogy feltekerjük a kifliket? A képen egyszerű henger alakúnak látom őket. Milyen vékonyra kell nyújtani a tésztát? Úgy tekerjem fel, mint egy palacsintát? Elnézést az értetlenkedésért, kezdő vagyok a péksütemény sütésben, de nagyon szeretem a bajor kifliket, szívesen kipróbálnám.<br />Köszönöm! RitaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-91094298169803725662011-12-22T13:53:59.227+01:002011-12-22T13:53:59.227+01:00Kedves Farkas11! Ezt jó szívvel ajánlom kipróbálás...Kedves Farkas11! Ezt jó szívvel ajánlom kipróbálásra, bár nem tudom hogy mennyire "eredeti bajor", de mindenesetre nagyon finom.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-8660802236803293422011-12-22T10:42:57.870+01:002011-12-22T10:42:57.870+01:00Régóta keresem a bajor kiflinek a receptjétRégóta keresem a bajor kiflinek a receptjétfarkas11https://www.blogger.com/profile/01390966551518264869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-72406252009528144312011-11-11T15:31:35.345+01:002011-11-11T15:31:35.345+01:00Betti egy péksüteménynél nem gond, ha lágy a tészt...Betti egy péksüteménynél nem gond, ha lágy a tészta, az inkább a kenyérnél tud bajt okozni.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-16491312904289436852011-11-11T15:21:10.171+01:002011-11-11T15:21:10.171+01:00Kedves Moha! Köszönöm válaszod :) Akkor jól csinál...Kedves Moha! Köszönöm válaszod :) Akkor jól csináltam, oldalanként fél percig főztem. Figyeltem, hogy elég folyadékot tegyek bele, de hát még így sem lett elég, majd legközelebb. Csak mindig túl óvatos vagyok, nehogy túl lágy legyen :)Bettinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-26236440303370317542011-11-10T22:30:48.058+01:002011-11-10T22:30:48.058+01:00Kedves Betti! Oldalanként értendő a fél perc főzés...Kedves Betti! Oldalanként értendő a fél perc főzés. Ha tk. lisztet teszel bele, akkor készítsd több folyadékkal a tésztát, mert különben nagyon tömör és kemény lesz.<br />A gyakorlásnak gondolom örül a család:))Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-82428026354985000562011-11-10T17:30:03.621+01:002011-11-10T17:30:03.621+01:00Kedves Moha! Ma megpróbálkoztam ezekkel a kiflikke...Kedves Moha! Ma megpróbálkoztam ezekkel a kiflikkel, egy évben sem lehetne őket említeni a Tieiddel, de legalább finomak lettek :) Így utólag kérdezném, hogy oldalanként fél percig kellene őket főzni, vagy összesen? :)) Én tettem bele egy kicsi teljes kiőrlésű lisztet is, de így sajnos nem tudtam szépen formázni a tésztát. Még gyakorolnom kell :)Bettinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-35608422086264453342011-11-01T21:15:36.636+01:002011-11-01T21:15:36.636+01:00Helga nagyon szívesen! Nekem évekig nem sikerült ...Helga nagyon szívesen! Nekem évekig nem sikerült ilyenre, mert sosem mertem ennyi szódabikarbónát beletenni a vízbe. És mindig nagyon irigyeltem a külföldi oldalakon látott csudabarna péksütiket:))Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-10957287179738467822011-11-01T11:03:20.166+01:002011-11-01T11:03:20.166+01:00Köszönöm szépen a válaszodat, legközelebb akkor fe...Köszönöm szépen a válaszodat, legközelebb akkor felturbózom:) Köszönöm a segítségedet:)<br />(Most látom, hogy még csak alá sem írtam az üzenetemet:), Helga voltam a karamell tortás:) )<br />Szép napot!<br />HelgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-44965624481055095152011-11-01T00:10:43.933+01:002011-11-01T00:10:43.933+01:00Beatbull ez az utókor mázlija:)
Bianka, Kiskukta,...Beatbull ez az utókor mázlija:)<br /><br />Bianka, Kiskukta, köszönöm!<br /><br />Kriszti köszönöm, ez így igaz:)<br /><br />Aleda köszi, én is a színükbe szerettem bele!<br /><br />Trollanyu köszi, próbáld ki!<br /><br />Vali, Ottis köszönöm szépen!<br /><br />Adelid köszi, süsd meg gyorsan!<br /><br />Terike köszönöm szépen!<br /><br />Kedves Névtelen! nagyon szívesen, a színük bizony a szódabikarbónától függ!<br />Bele kell tenni azt a döbbenetes mennyiséget az 1 liter vízbe, különben nem lesznek ilyen szépek!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-18670453643803987602011-10-31T17:29:06.327+01:002011-10-31T17:29:06.327+01:00Olyan gyönyörűek, hogy már meg is sütöttem:) Nagyo...Olyan gyönyörűek, hogy már meg is sütöttem:) Nagyon finom tésztája van, köszönöm a receptet.<br />Nekem valamiért nem lett ilyen gyönyörű színe.? Lehet hogy kevés volt a szódabikarbóna?Anonymousnoreply@blogger.com