tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post8886666874628097120..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Epres csokoládés tortaMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger64125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-67108303890640276582018-05-17T20:31:31.872+02:002018-05-17T20:31:31.872+02:00Kedves Lizi, köszönöm a visszajelzést, örülök, hog...Kedves Lizi, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy nálatok is ízlett a torta! Boldog születésnapot a lányodnak!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-40919681566882893762018-05-16T21:18:38.509+02:002018-05-16T21:18:38.509+02:00A múlt évben elkészítettem a lányom szülinapjára, ...A múlt évben elkészítettem a lányom szülinapjára, nagy sikert arattam vele! Most is meg fogom csinálni, mert nagyon finom és dicsérték a küllemét is! Már alig várom! Köszönöm a receptet! :)Lizihttps://www.blogger.com/profile/06500073897871036834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-33890015956615310862017-09-03T11:31:05.021+02:002017-09-03T11:31:05.021+02:00Kedves Judit! Nagyon örülök a sikernek, örülök, ho...Kedves Judit! Nagyon örülök a sikernek, örülök, hogy ízlett nektek is!<br />Igazából bármilyen gyümölccsel finom, ami éppen van:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-51115553221870338772017-09-03T11:22:20.836+02:002017-09-03T11:22:20.836+02:00Ja, mivel csak málna volt a fagyasztóban, azzal ké...Ja, mivel csak málna volt a fagyasztóban, azzal készítettem, de jövőre kipróbálom eperrel is! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13860587485579558211noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-35820515085134932322017-09-03T11:20:34.711+02:002017-09-03T11:20:34.711+02:00Kedves Moha! Köszönöm a receptet, tegnap a kereszt...Kedves Moha! Köszönöm a receptet, tegnap a kereszt fiam szülinapjára készítettem, szép is lett és nagyon nagyon finom ☺️Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13860587485579558211noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-86785200892139276632017-07-19T19:39:59.888+02:002017-07-19T19:39:59.888+02:00Azt kihagynám, látványban nem lenne szép, még félb...Azt kihagynám, látványban nem lenne szép, még félbevágott szederrel sem, folyik a leve, és semmit nem tenne hozzá a torta szépségéhez. Inkább a tetejére használnám el a legszebb szemeket és pár levélke citromfüvet.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-82030890103866829332017-07-19T17:03:10.007+02:002017-07-19T17:03:10.007+02:00Szuper. :)
Még egy kérdés: hogyan rakjam ki szeder...Szuper. :)<br />Még egy kérdés: hogyan rakjam ki szederrel az oldalát? Kettévágva? Vagy egészben? Csak úgy lehet, hogy közéfolyik a krém, és nem fog látszani... hmmElizahttps://www.blogger.com/profile/18006388831675214368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-27533064351054139932017-07-19T16:12:26.635+02:002017-07-19T16:12:26.635+02:00Kedves Eliza! Nagyon jó lehet szederrel is, maradj...Kedves Eliza! Nagyon jó lehet szederrel is, maradjon minden így, az étcsoki-szeder szuper páros. A gyümölcspürét érdemes szitán áttörni, a krémben nem kellenek a magok.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-88870833505291847722017-07-19T15:54:34.451+02:002017-07-19T15:54:34.451+02:00Kedves Moha! Szerinted finom lehet szederrel is? E...Kedves Moha! Szerinted finom lehet szederrel is? Esetleg passzírozzam át a gyümölcspürét a magok miatt? <br />Vagy ha a csoki nem illik a szederhez, akkor legyen sárga a tészta, és fehércsokis a glazúr?Elizahttps://www.blogger.com/profile/18006388831675214368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-25182507103221396242017-04-20T17:00:01.375+02:002017-04-20T17:00:01.375+02:00Megnéztem, valóban ezt írták rá, furcsa, régen nem...Megnéztem, valóban ezt írták rá, furcsa, régen nem ez volt a használati utasítás. Mindenesetre nem kell forralni, bőven elég ha a kevergetésnél látod, hogy a pici zselatinszemcsék már feloldódtak. Beleírtam a receptbe is, nehogy valaki más is meglepődjön a zselatin állagán, de tényleg nem kell bele több víz.:)))<br />A lényeg a hőkiegyenlítés, hogy a meleg zselatinoldatba keveri az ember a néhány kanál krémet, majd ezt adjuk a többihez, így nem lesznek zselatin göbök benne, és tökéletesen betölti szilárdító szerepét.<br />Meglátod a 2-3-ik torta után már tényleg lazán fogod készíteni, rutinból!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-83669585725732192192017-04-20T14:43:51.941+02:002017-04-20T14:43:51.941+02:00Horváth Rozi étkezési zselatinjára. Köszönöm a jót...Horváth Rozi étkezési zselatinjára. Köszönöm a jótanácsot, legközelebb több bátorsággal, kevesebb jajgatással-aggódással készítem a tortát. :)Edithttps://www.blogger.com/profile/03113866790549116638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-79322890025021825342017-04-17T09:40:15.352+02:002017-04-17T09:40:15.352+02:00Kedves Edit! Örülök, hogy sikerült gm verzióban is...Kedves Edit! Örülök, hogy sikerült gm verzióban is elkészíteni, és sikered lett vele! <br />Melyik fajta zselatinra van a forralás írva? Én ilyennel még nem találkoztam, a zselatint bőven elég oldódásig melegíteni. Jól írod, a 20 g zselatin teljesen besűrűsödik, összeáll az 5 kanál vízben, nem ekkor "oldódik fel" , hanem az óvatos melegítés során. Nem szabad több folyadékot tenni hozzá, érdemes betartani a recept leírását.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-26321842142927174212017-04-16T20:47:39.369+02:002017-04-16T20:47:39.369+02:00Elkészítettem én is gluténmentes verzióban. A tész...Elkészítettem én is gluténmentes verzióban. A tésztához rizslisztet használtam, gondoltam, ha piskótához és kevert tésztákhoz jó, most is működhet. Muszáj volt még kb. 5 dkg gm lisztkeveréket is hozzáadnom, mert nagyon híg maradt, de még a keverékkel is. Jóval tovább sütöttem így, és lágy, nagyon könnyű tésztát kaptam. Meg voltam róla győződve, hogy vödrös süti lesz belőle, és mindenki kap majd mellé kanalat. Este sütöttem, reggelre már nagyon jó lett az állaga. <br />A krémben a zselatintól nagyon féltem, és tényleg az van ráírva a csomagra, hogy forralni kell, mint ahogy feljebb írta valaki. Nekem 5 ek. víz teljesen eltűnt 20 g zselatinban, kb. egy decit elnyelt, mire fel tudtam oldani, így végül nem tettem bele mindet :/ Sok volt a kétségem, de végül habkönnyű, nagyon finom krémet kaptam.<br />A maradék zselatinból tettem a glazúrhoz, ami kicsit gumisabb lett, mint a tiéd a képen, de összességében gyönyörű és nagyon finom süti lett, jó sok dicséretet zsebeltem be érte. Köszönöm, Moha! Ez a kávés tészta isteni!Edithttps://www.blogger.com/profile/03113866790549116638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-43069642768101347122016-06-14T16:06:21.000+02:002016-06-14T16:06:21.000+02:00Kedves Eliza, köszönöm, hogy leírtad, hátha segíts...Kedves Eliza, köszönöm, hogy leírtad, hátha segítség ez másnak is, ha nem kerek tortát akar sütni! <br /><br />Nálam a Zenker keretes tepsiben készült meggyel, szintén azért, mert kocka formában kellett:)))<br /><br />http://www.mohakonyha.hu/2011/09/csokolades-meggyes-kocka.htmlMohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-38057445752702209962016-06-14T15:56:28.129+02:002016-06-14T15:56:28.129+02:00Imádom ezt a tortát, és nemrég elkészítettem 25*38...Imádom ezt a tortát, és nemrég elkészítettem 25*38 cm-es tepsiben is, mert alacsony, többszeletes kivitelben kellett elkészítenem. Ha megengeditek, megosztanám a változtatásokat:<br />- a tészta és a glazúr másfélszeres mennyiségű volt a krém ugyanannyi, mint az eredeti receptben. <br />-az oldalán szereplő eperből is több kellett, mert az egész tésztalapot kiraktam vele<br />- valamint a tésztát két részletben sütöttem meg.<br />:)Elizahttps://www.blogger.com/profile/18006388831675214368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-91492965810583086452016-04-06T13:34:57.313+02:002016-04-06T13:34:57.313+02:00Dejóó :-) Köszönöm :-) Dejóó :-) Köszönöm :-) evipocakhttps://www.blogger.com/profile/12143229651984578776noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-32086535374815793352016-04-06T11:20:20.430+02:002016-04-06T11:20:20.430+02:00Kedves Évi itt találsz egy átváltós oldalt, ahol m...Kedves Évi itt találsz egy átváltós oldalt, ahol mindenféle méretre ki tudod pontosan számolni a hozzávalókat:<br /><br />http://keikos-cake.com/panconversion.htmlMohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-80051596624325717202016-04-06T08:14:38.839+02:002016-04-06T08:14:38.839+02:00Kedves Moha!
Szeretném megsütni a tortát, viszont...Kedves Moha!<br /><br />Szeretném megsütni a tortát, viszont csak egy 18 cm-es tortaformában. Tudnál segíteni, hogy ebben az esetben a mennyiségeken hogyan változtassak? Kb. fele?<br />Köszönöm szépen!<br /><br />Évievipocakhttps://www.blogger.com/profile/12143229651984578776noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-35231727707905558482015-05-14T21:45:01.697+02:002015-05-14T21:45:01.697+02:00Éva a zselatinra biztosan nem írják, hogy forrald ...Éva a zselatinra biztosan nem írják, hogy forrald fel, az szerintem az ugyanolyan apró zacskóban lévő tortazselé lehetett, ebben a sűrítőanyag karragén, vagy tápiókakeményítő, ezeket forralni kell. A zselatint csak oldódásig melegíteni.<br /><br />Örülök, hogy sikerült a torta, annak főleg, hogy mindenkinek ízlett! <br /><br />A máz akkor lesz buborékos, ha keverés során levegőt viszel bele, ezért is írom, hogy óvatosan fakanállal, picit kell keverni a melegítéskor, és ezt sem szabad forralni! De a végén ha elég sűrű a szűrő, amin átszűröd, akkor szép sima lesz. Utána a hűlés során is már csak óvatosan kell rajta néhányat keverni.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-85991578346801784322015-05-11T21:53:22.374+02:002015-05-11T21:53:22.374+02:00Kedves Moha!
Szerintem azért ódzkodtam a porzsela...Kedves Moha!<br /><br />Szerintem azért ódzkodtam a porzselatintól, mert egyik zacskóján az van, hogy felforraljuk, másikén az, hogy nem szabad forralni...mindenesetre valamiért párszor már nem sikerült, így csak max. lapzselatinhoz nyúltam.<br />Most viszont megcsináltam a tortádat, és NAGYON FINOM lett, mindenkinek ízlett, és még küllemre is, szinte mint a tiéd (a tetején ugyan nem ilyen gyönyörű gyümölcskavalkád volt, hanem csak eper és mentalevél, illetve, a szépséghibája az volt, hogy a csoki a tetején nekem egy kicsit apró buborékos lett, így nem szép fényes, hanem matt volt, a tetején a világosabb színű buborékos szintemár habbal. Az szerinted vajon miért lehetett?)<br />Köszönet a receptért - valóban egyszerű elkészíteni, és nagyon jól mutat a szinte fekete piskóta a halványrózsaszínű epermousse-szal! :-)<br />ÉvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-14061119554512597502015-05-08T17:45:59.809+02:002015-05-08T17:45:59.809+02:00Kedves Éva!
Nem tudom lapzselatinból mennyi kell ...Kedves Éva!<br /><br />Nem tudom lapzselatinból mennyi kell hozzá, nem szoktam azt használni. Elég sokféle van belőle, minden gyártóé más és más, de általában adagolást szoktak írni rájuk, próbálj abból kiindulni.<br /><br />Zselatinfixet ebben legfeljebb a krémhez használnék.<br /><br />Nem tudom miért vannak rossz tapasztalataid a porzselatinnal, szerintem ha pontosan követed a leírást, neked is sikerülni fog! A lényeg, hogy nem szabad főzni, csak éppen feloldani a folyadékban.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-19258129735955795172015-05-08T15:31:23.949+02:002015-05-08T15:31:23.949+02:00Kedves Moha!
Mint előttem mindenki írta, lenyűgöző...Kedves Moha!<br />Mint előttem mindenki írta, lenyűgözően néz ki a torta, és biztos nagyon finom!<br />Holnap szeretném megsütni - a kérdésem, hogy ha lapzselatint használnál, akkor abból mennyit a krémhez és mennyit a mázhoz?<br />Illetve, szerinted lehet-e használni helyette zselatinfixet?<br />(a porzselatinnal sajnos nincsenek jó tapasztalataim, nekem nem szokott sikerülni...)<br />Köszi,<br />ÉvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-80239876749563645752015-01-02T17:46:41.165+01:002015-01-02T17:46:41.165+01:00Kedves Veki örülök a sikerednek, és annak, hogy az...Kedves Veki örülök a sikerednek, és annak, hogy az egész családnak ízlett!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-54268439216757573572014-12-28T18:38:07.861+01:002014-12-28T18:38:07.861+01:00Szia Moha, en elkeszitettem ezt a tortat es mondha...Szia Moha, en elkeszitettem ezt a tortat es mondhatom fenomenalis :) Nagyon-nagyon finom a teszta is, a krem is, igaz en annyit valtoztattam , hogy tejfol helyett mascarponet tettem a krembe. Az egesz csaladnak tetszett, azt hiszem lesz ismetles hamarosan. Koszonom, hogy megosztottad velunk.veki70noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-72941677880146950512014-08-21T20:13:13.761+02:002014-08-21T20:13:13.761+02:00Ildikó nagyon örülök, főleg hogy ilyen emlékeket é...Ildikó nagyon örülök, főleg hogy ilyen emlékeket ébresztett benned!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.com