tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post9193353692354761111..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: A naponta készülő kenyerünkMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-61185655650176707852023-06-08T19:27:22.592+02:002023-06-08T19:27:22.592+02:00Cirbolya apó, ez egy hőálló, "kacsasütő"...Cirbolya apó, ez egy hőálló, "kacsasütő"-nek árult jénai, semmi baja nem lesz.<br />Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-6132017894204438002023-06-08T12:40:17.354+02:002023-06-08T12:40:17.354+02:00a jénai nem reped meg a 200 celziusz fokos sütőben...a jénai nem reped meg a 200 celziusz fokos sütőben?Cirbolya apóhttps://www.blogger.com/profile/02236263370798263784noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-23587556320528699452022-11-06T09:07:03.225+01:002022-11-06T09:07:03.225+01:00Igen, ahogy írod, így van!Igen, ahogy írod, így van!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-66480697171453521432022-11-02T06:12:20.150+01:002022-11-02T06:12:20.150+01:00Lenne egy kérdésem, az öregtésztához megy 20 dkg l...Lenne egy kérdésem, az öregtésztához megy 20 dkg liszt,plusz 35 dkg a továbbiakban?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-14395161080096080212017-02-20T17:00:55.984+01:002017-02-20T17:00:55.984+01:00Az öreg tésztát a kovászba kel belekeverni és akko...Az öreg tésztát a kovászba kel belekeverni és akkor megázik egy kis savanyitó jellege van.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-72522934697961407532012-02-05T18:25:57.691+01:002012-02-05T18:25:57.691+01:00Nagyon szívesen, örülök, hogy ilyen sikere van a f...Nagyon szívesen, örülök, hogy ilyen sikere van a finomságoknak!<br />Ne is mondd, a somlói már nálunk is régen volt, és abból ráadásul hadseregnyit érdemes készíteni, de az is elfogy 2 nap alatt:))Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-33116698889966553512012-02-05T14:55:39.799+01:002012-02-05T14:55:39.799+01:00Köszönöm Szépen!
Biztos, hogy bevásárolok belőle, ...Köszönöm Szépen!<br />Biztos, hogy bevásárolok belőle, mert tényleg sok receptedhez kell. Én minden hétvégén a Te receptjeidből sütök. Szépen sorban próbálom ki őket, általában egy hétvégén 3-4 félét. Fantasztikus mind egytől egyig. Gratulálok Neked!!! A Somlóit most csináltam meg. Ne tudd meg, hogy mind a hatan itt vagyunk kifeküdve, mert nem tudunk mozdulni sem, úgy bezabáltunk. Nagyon- nagyon finom!!!jucimama75https://www.blogger.com/profile/03370738385208804933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-49810880884808117832012-02-05T10:10:49.466+01:002012-02-05T10:10:49.466+01:00Ja és érdemes venni két nagy zacskóval, mert tulaj...Ja és érdemes venni két nagy zacskóval, mert tulajdonképpen minden kenyérbe, péksütibe, kalácsba is teszek, segít tovább puhán tartani.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-64628311671739362492012-02-05T10:09:40.414+01:002012-02-05T10:09:40.414+01:00Jucimama akkor sorolom:
bioboltokban szokott lenn...Jucimama akkor sorolom: <br />bioboltokban szokott lenni, G-Roby boltokban is, én pedig sokszor veszem a békásmegyeri piacon, az egyik árusnál, ő is tart mindenféle pelyhet, ezt-azt, extrább cuccokat.<br /><br />A pehely neve: Natura reformélelmiszer, burgonyapehely, gyártó: Dénes Ottó.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-78545820881057385002012-02-05T08:40:41.466+01:002012-02-05T08:40:41.466+01:00Szia Moha!
Két hete járom Pesten a boltokat, és s...Szia Moha!<br /><br />Két hete járom Pesten a boltokat, és sehol nem kapok burgonyapelyhet. Sok helyen lövésük sincs róla hogy mi az, sokszor meg burgonyapüré port akarnak adni helyette. Te hol szoktad megvenni?jucimama75https://www.blogger.com/profile/03370738385208804933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-46402356533903136272011-12-27T18:56:26.791+01:002011-12-27T18:56:26.791+01:00Kedves Rohini!
Nagyon örülök, hogy tetszik a blog...Kedves Rohini!<br /><br />Nagyon örülök, hogy tetszik a blog!<br /><br />A szárított élesztőkön általában rajta van, hogy mennyi liszthez kell használni. Ezt vedd alapul, illetve ha öregtésztával sütsz, akkor ugye kevesebb élesztő kell a kenyérbe.<br /><br />Nálunk 3-féle szárított élesztő van, mindhárom más súlyú, és más mennyiségű liszthez való.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-6518834330509128502011-12-27T12:24:36.835+01:002011-12-27T12:24:36.835+01:00Kedves Moha,
Ilyen kenyeret szeretnek sutni mar e...Kedves Moha,<br /><br />Ilyen kenyeret szeretnek sutni mar evek ota! (Na jo, igazabol evtizedek ota.) Nagyon orultem, hogy rabukkantam az oldaladra, minden ami a konyhadbol kikerul csodaszep. Koszonjuk, hogy megosztod velunk.<br /><br />Kerdesem a kovetkezo: erre felenk nehezen beszerezheto a friss eleszto. Egy dkg friss eleszto szerinted mennyi szaritott elesztonek felel meg?<br /><br />Koszonom a segitseget, minden jot:<br /><br />RohiniRohinihttp://www.etsy.com/shop/gopitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-51713053185205613012010-10-22T13:51:12.258+02:002010-10-22T13:51:12.258+02:00Szemirámisz a laposabbik az alja, ebbe teszek sütő...Szemirámisz a laposabbik az alja, ebbe teszek sütőpapírt, erre jön a kenyér. A teteje a nagyobbik fele, ez jön rá bespriccelve.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-40254102217688321042010-10-22T13:32:06.424+02:002010-10-22T13:32:06.424+02:00Moha, lenne egy kérdésem a jénaiban sütéssel kapcs...Moha, lenne egy kérdésem a jénaiban sütéssel kapcsolatosan.<br />Tulajdonképpen melyik az alja? A mélyebbik? Sose tudom... :))<br />Használtam már én is sutésre, de már kétszer is hozzáragadt a tetejéhez, ezért félve veszem elő...Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-44894129525090023652010-09-30T20:28:13.000+02:002010-09-30T20:28:13.000+02:00Judit én abban még nem sütöttem, így ebben nem tud...Judit én abban még nem sütöttem, így ebben nem tudok jó tanácsot adni. Az agyagedényt ugye be kell áztatni sütés előtt (mármint a pataki vagy római tál néven futót) és utána használni. A legnagyobb baj, hogy ennek a fedele nem átlátszó, így nem tudod nyomon követni a sülést. Menet közben nem lehet levenni megnézni. <br />Esetleg próbáld ki, béleld ki sütőpapírral, és legalább 1 órát süsd benne, aztán fedő le és mehet vissza még 15 percre. Ennyi alatt elvileg meg kell sülnie.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-12545861957865714502010-09-30T20:06:18.698+02:002010-09-30T20:06:18.698+02:00Kedves Moha!
Ahol mi lakunk nem lehet kapni a tes...Kedves Moha!<br /><br />Ahol mi lakunk nem lehet kapni a tescoban ilyen kacsasütő jénait.De viszont van nekem itthon cserépedény,abban is meg lehet sütni a kenyeret?<br />JuditAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-91310191052370749762010-09-29T22:39:10.476+02:002010-09-29T22:39:10.476+02:00Köszönöm a tippet!
JuditKöszönöm a tippet!<br /> JuditAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-88299879926978305592010-09-27T12:43:48.798+02:002010-09-27T12:43:48.798+02:00Judit a Tescóban/Metróban általában kapható a 8 li...Judit a Tescóban/Metróban általában kapható a 8 literes kacsasütő jénai.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-32107888272752468712010-09-27T11:27:45.412+02:002010-09-27T11:27:45.412+02:00Köszönöm szépen a gyors választ.Sajnos egyenlőre n...Köszönöm szépen a gyors választ.Sajnos egyenlőre nem tudom megsütni a kenyeret,mert még be kell szereznem egy nagy jénait amiben meg tudom sütni ezt a finomságot.Judit.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-43284111386306380912010-09-25T21:03:20.407+02:002010-09-25T21:03:20.407+02:00Judit vízzel, mindjárt beírom a receptbe is, nem m...Judit vízzel, mindjárt beírom a receptbe is, nem mindenkinek egyértelmű.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-49788968665560470002010-09-25T15:53:57.386+02:002010-09-25T15:53:57.386+02:00Szia!
Mivel kell bespriccelni a jénai tetejét?
üdv...Szia!<br />Mivel kell bespriccelni a jénai tetejét?<br />üdv.juditAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-962236616651424742010-07-09T14:26:31.981+02:002010-07-09T14:26:31.981+02:00Renée ez azért jó így, mert az öregtészta "fe...Renée ez azért jó így, mert az öregtészta "feléled", (hiszen a hűtőből veszem elő)és sokkal lazább, lukacsosabb szerkezetű lesz a kész kenyér. Persze, ha erre nincs időd, akkor csak tedd az öregtésztát a többihez és mehet a dagasztás.<br />A jénai alja a laposabbik rész, ebbe szoktam tenni sütőpapírt. Erre jön a megformázott kenyér, és sütésnél a fedő.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-47483595145468045252010-07-09T13:25:14.057+02:002010-07-09T13:25:14.057+02:00Szia!
Én Limara és mások receptje alapján is sütöt...Szia!<br />Én Limara és mások receptje alapján is sütöttem már kenyeret, többé-kevésbé jók is lettek. Viszont fura nekem, hogy két részletben rakod össze ill. keleszted a tésztát. Ez miért van? Ja, a jénainak melyik fele az alja? Bocs a hülye kérdésért, de ha a nagyobbik feléve teszem, rátapad az oldalára a tészta... Ezek szerint a lapos része lenne az alsó?Renéehttps://www.blogger.com/profile/09371572292284458818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-45586231459105257242010-05-10T21:36:24.755+02:002010-05-10T21:36:24.755+02:00Szia Ágibogár! Örülök,hogy rám találtál,remélem,ho...Szia Ágibogár! Örülök,hogy rám találtál,remélem,hogy sok receptet kipróbálsz! Jó sütést-főzést neked!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-47433796378254113782010-05-10T21:11:36.289+02:002010-05-10T21:11:36.289+02:00Szia Moha!
Veletlenul akadtam az oldaladra, hogy ...Szia Moha!<br /><br />Veletlenul akadtam az oldaladra, hogy nekem micsoda szerencsem van!:)<br />csodalatos kincseket talaltam, koszonom! Alig varom hogy atbongeszem minden egyes receptedet!<br />Szia! Agibogaragibogarhttp://european-pastries.comnoreply@blogger.com