tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post2580676835658902758..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Dagasztás nélküli kenyérMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-73093604965833179422017-08-07T10:52:58.079+02:002017-08-07T10:52:58.079+02:00Kedves Melinda, nem tudom légkeveréssel milyen len...Kedves Melinda, nem tudom légkeveréssel milyen lenne, szerintem az nagyon kiszáríthatja, én nem szoktam kenyeret azzal sütni.<br /><br />Jénai nélkül nem sütném, ennek a lényege pont az, hogy egy fedett edényben sül jó ideig, és fedő nélkül csak a végén, kevesebb ideig. Talán egy lábosban is ki lehet próbálni, aminek van fedele. Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-17635700788223926132017-08-07T08:30:38.379+02:002017-08-07T08:30:38.379+02:00Kedves Moha!
Jól sikerül-e, ha jénai nélkül sütöm...Kedves Moha!<br /><br />Jól sikerül-e, ha jénai nélkül sütöm (mert ugyan van jénaim, de nincs meg a teteje :( , valamint légkeveréssel? (a villanysütőmön nincs klasszikus alul-felül sütés funcióm).<br /><br />Üdvözlettel,<br /><br />MelindaBerry Mayhttps://www.blogger.com/profile/14975831397711827756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-63435593461581159632014-08-05T17:00:07.736+02:002014-08-05T17:00:07.736+02:00Kedves Orsi, igen, az instant élesztőt jelenti! Kö...Kedves Orsi, igen, az instant élesztőt jelenti! Köszönöm a jókívánságot!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-88305137277298852962014-08-05T16:24:32.505+02:002014-08-05T16:24:32.505+02:00Kedves Moha..annyira guszta ez a kenyér..én most s...Kedves Moha..annyira guszta ez a kenyér..én most szemezek vele, de segítenél nekem abban, hogy a száraz élesztő az az instant élesztőt jelenti, a tasakos változatát? <br />Köszönöm a segítséget és további sok sikert gyönyörű alkotásaidhoz!<br />OrsiOrsolyahttps://www.blogger.com/profile/17074080965075573193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-67647871520995802562014-04-29T21:41:35.218+02:002014-04-29T21:41:35.218+02:00Rita köszi a tapasztalatokat, remélem a Pataki tál...Rita köszi a tapasztalatokat, remélem a Pataki tálasoknak segítség lesz!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-28236656838549503582014-04-14T20:10:11.821+02:002014-04-14T20:10:11.821+02:00Szia Moha! Ma sütöttem meg először ezt a nagyon fi...Szia Moha! Ma sütöttem meg először ezt a nagyon fini kenyeret. Ha megengeded, én is megosztom a tapasztalatomat. Mivel nincs fedeles jénaim, így Pataki tálban sütöttem. Kívül-belül átsült. A szokásos módon negyed órát áztattam a tálat vízben, majd szárazra töröltem és sütőpapírral kibéleltem és rá a kenyértészta. A tészta tetejét bevagdostam, a kezemmel bevizeztem. Ezután került fel a tál teteje és hideg sütőbe tettem. Egy óra sütés után ismét bevizeztem a kenyér tetejét, de ezúttal tető nélkül sütöttem további 10 percig, majd kikapcsoltam a sütőt és még 10 percet pirulgatott a még forró tűzhelyben. Mivel régi gázsütőm van, fokozatot nem tudok mondani, de én a lehető legnagyobb fokozaton hagytam mindvégig. Remélem, ez az ötlet is hasznos lehet annak, akinek van Pataki tálja is otthon. Én nagyon szeretem, hálás jószág a konyhában és a benne készült ételek is ízletesebbek lesznek. <br />Üdvözlettel: Rita:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-90511391317679822952013-01-03T01:29:54.187+01:002013-01-03T01:29:54.187+01:00Kedves Erika! A kenyér gyönyörű lett, én meg kicsi...Kedves Erika! A kenyér gyönyörű lett, én meg kicsit irigykedek a sütőre:))))Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-36596897260962449872012-11-21T13:33:13.358+01:002012-11-21T13:33:13.358+01:00Kedves Moha!
Nagyon szép és finom kenyeret sütött...Kedves Moha!<br /><br />Nagyon szép és finom kenyeret sütöttem a kandallónk sütőjében:<br />http://morokandallo.5mp.eu/honlapkepek2/morokandallo/BYmcgudqv0/eredeti/kenyer_sutes_kandalloban.jpg<br /><br />Köszönöm a receptet!<br /><br />ErikaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06946733644979037612noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-55340278560934759652012-05-27T10:24:50.128+02:002012-05-27T10:24:50.128+02:00Nagyon szívesen!Nagyon szívesen!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-10750107110702741892012-05-21T15:05:13.864+02:002012-05-21T15:05:13.864+02:00Kedves Moha!
Köszönöm, megpróbálom akkor így.
Il...Kedves Moha!<br /><br />Köszönöm, megpróbálom akkor így.<br /><br />IldiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-34701523873277280362012-05-17T21:59:45.687+02:002012-05-17T21:59:45.687+02:00Kedves Névtelen! Próbáld a fedett és fedetlen süté...Kedves Névtelen! Próbáld a fedett és fedetlen sütés idejét variálni, esetleg a fedett sütés csökkenjen, legyen csak 25-30 perc, és a fedő levétele utáni idő legyen több. Ha úgy látod, nagyon pirul, akkor csökkentsd a hőfokot egy kicsit.<br /><br />Egyébként ennek a kenyérnek a belseje tapintásra mindig is kicsit nedvesebb lesz, mint a hagyományosan készülő kenyéré. Ha nem bízol abban hogy ez így jól átsül, megpróbálhatod ezt a tésztamennyiséget 3-4 felé osztva sütőlemezen megsütni, így kisebb bucik lesznek, és csak fedetlenül sül, tehát a sütési idő rövidebb lesz, de biztosan átsülnek.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-36628770266803665242012-05-14T12:20:23.882+02:002012-05-14T12:20:23.882+02:00Kedves Moha!
Segítséget szeretnék kérni, mert már ...Kedves Moha!<br />Segítséget szeretnék kérni, mert már rengetegszer megsütöttem ezt a kenyeret, de valahogy mindig ragacsos marad a közepe, pedig mindent úgy csinálok, ahogy le van írva. Mit ronthatok el? Már próbáltam tovább sütni, de úgy meg megégett. Mit ronthatok el?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-16514882058479874062011-02-15T21:28:37.858+01:002011-02-15T21:28:37.858+01:00Kedves Zsolt, nagyon szívesen, bár nem én találtam...Kedves Zsolt, nagyon szívesen, bár nem én találtam ki, de örülök, hogy ízlik! Megnéztem a képet, nagyon jól sikerült!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-23757441764243602332011-02-15T14:20:37.921+01:002011-02-15T14:20:37.921+01:00Köszönjük a receptet. Nagyon oda vagyok érte. Fele...Köszönjük a receptet. Nagyon oda vagyok érte. Feleségem nagy örömet szerzett vele.<br />http://www.flickr.com/photos/24328746@N08/5445121877/Zsolthttps://www.blogger.com/profile/11657534001947497638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-39882721394865720902010-07-23T09:57:44.943+02:002010-07-23T09:57:44.943+02:00Kedves Névtelen örülök, hogy jól sikerült! Az érde...Kedves Névtelen örülök, hogy jól sikerült! Az érdem nem az enyém, a recept Amerikából indult hódító útjára.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-56758501953778328302010-07-23T09:26:13.759+02:002010-07-23T09:26:13.759+02:00nagyon jó recept!5*!ÜDVnagyon jó recept!5*!ÜDVAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-37477085037364821482010-07-21T21:51:21.236+02:002010-07-21T21:51:21.236+02:00Nem kell futtatni, elég ha csak belekevered a vízb...Nem kell futtatni, elég ha csak belekevered a vízbe a sóval és a liszttel együtt!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-17599786882970345042010-07-21T21:38:40.921+02:002010-07-21T21:38:40.921+02:00szia.azt szeretném kérdezni hogy ha rendes élesztő...szia.azt szeretném kérdezni hogy ha rendes élesztőt használok akkor felfuttassam vizbe vagy csak rakjam bele?gyors válaszod előre is köszönöm.ÜDV!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-42300281385175523722010-05-14T12:56:49.599+02:002010-05-14T12:56:49.599+02:00Zsozsó írj egy emilt nekem, megírom a receptet!
mo...Zsozsó írj egy emilt nekem, megírom a receptet!<br />mohakonyha@gmail.com címre!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-75312307984353460152010-05-14T12:37:16.361+02:002010-05-14T12:37:16.361+02:00Kedves Moha!
Írtad a hozzászólások között, hogy s...Kedves Moha!<br /><br />Írtad a hozzászólások között, hogy szoktál gyors zsömlét is készíteni. Ez fent van a blogodon? Vagy hogyan készíted?<br />Ma készült el nálunk ez a kenyér, de az a baja, hogy nem lehet belőle akkorát készíteni, hogy 7 embernek elég legyen, a csücskére a lefoglalásokat pedig egy hétre előre be kell táblázni, hogy ne legyen vérre menő harc érte:)<br />(és talán most sikerül nem Névtelenként írjak..)<br />ZsozsóZsozsónoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-51859475400650062022010-02-11T11:51:55.831+01:002010-02-11T11:51:55.831+01:00Éva már morzsa sincs belőle:))Éva már morzsa sincs belőle:))Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-86191984927409190592010-02-10T13:16:29.131+01:002010-02-10T13:16:29.131+01:00Köszönöm,szombat reggelre Budapesten vagyok,addigr...Köszönöm,szombat reggelre Budapesten vagyok,addigra süssél újra,mert ez gondolom nem tart addig<br />ÉvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-62595006705637300022010-02-10T10:21:39.790+01:002010-02-10T10:21:39.790+01:00Éva sebaj, gyere lakomázunk!Éva sebaj, gyere lakomázunk!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-49072558789021832212010-02-09T20:11:50.900+01:002010-02-09T20:11:50.900+01:00Én is meghivatom magam ha lehet,viszek hozzá az Al...Én is meghivatom magam ha lehet,viszek hozzá az Alpról svájci sajtot,a nyári legelésűből,és az alpesi szélben szárított füstölt sonkát<br />Moha sajnálom,de csak névtelen profilban megy el,nem tudom miért?<br />ÉvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-68075700706455630182010-02-08T21:15:40.619+01:002010-02-08T21:15:40.619+01:00Szepyke igen, gyere:)Szepyke igen, gyere:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.com