tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post6956882784424728052..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Mézeskalács, mézespuszedliMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger63125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-21275892727075988092019-12-23T19:06:15.996+01:002019-12-23T19:06:15.996+01:00Kedves Eni, örülök, hogy most jól sikerült, boldog...Kedves Eni, örülök, hogy most jól sikerült, boldog karácsonyt kívánok nektek!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-14768091851986972162019-12-22T16:29:13.521+01:002019-12-22T16:29:13.521+01:00Kedves Moha! Tavaly sajnos nem volt időm újra kész...Kedves Moha! Tavaly sajnos nem volt időm újra készíteni, nagyterhes voltam és dolgoztam is 24-én. Idén a bevált lisztből, mézből csináltam és sikerült! A 4 éves kislányom nagyon boldogan szagatta, aztán falta a már megsült mézeskalácsokat. Igazából miatta fontos! Köszönjük!🥰 Kellemes ünnepeket!🎄Enihttps://www.blogger.com/profile/18341517784467255241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-14279261698846487172018-12-23T20:21:47.738+01:002018-12-23T20:21:47.738+01:00Sajnálom Eni, nagyon sok múlik a liszt minőségén, ...Sajnálom Eni, nagyon sok múlik a liszt minőségén, illetve a mézen is. Ha a méz nem jó minőségű, esetleg "hamisított", cukorral tuningolt, akkor lehet ilyen.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-43489558546125996962018-12-23T19:03:19.041+01:002018-12-23T19:03:19.041+01:00Minden évben ezt a receptet csinálom, egyszerűen i...Minden évben ezt a receptet csinálom, egyszerűen imádom! Idén viszont nem sikerült és értetlenül állok előtte. A tésztámból egy nagy ragacs lett egy nap állás után sem változott. Mit ronthattam el?😞Enihttps://www.blogger.com/profile/18341517784467255241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-82671782181788819622017-12-18T23:21:42.243+01:002017-12-18T23:21:42.243+01:00Sok sikert a következő adaghoz!Sok sikert a következő adaghoz!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-7519886556057139062017-12-18T23:16:11.423+01:002017-12-18T23:16:11.423+01:00:) igen én voltam túl magabiztos. Minden évben a t...:) igen én voltam túl magabiztos. Minden évben a te recepted szerint készülnek a művészi mézeseim, idén a Párom puszedlit szeretett volna, így kipróbáltam ezt a receptedet is. A kis esztétikai hiba ellenére is nagyon kis guszták, és nagyon finik is. Holnapra még puhulnak picit:) biztos, hogy még a héten elkészítem újra, persze a pontos instrukciókat követve:) <br />Boldog Karácsonyt. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-57114386227140459522017-12-18T23:05:38.796+01:002017-12-18T23:05:38.796+01:00A csudába, gondoltam, hogy ez a két dolog lesz a l...A csudába, gondoltam, hogy ez a két dolog lesz a ludas:)))<br /><br />Mindig nagyon pontosan leírom a sütés hőfokát-módját-idejét, éppen azért, hogy ne ezen múljon a siker, be kell tartani! Az evésre készülő puszedlit nem szabad légkeveréssel sütni, mert túl gyorsan felhúzza a tésztát, és ezért reped meg a teteje, plusz ki is száríthatja.<br /><br />Reméljük el fog fogyni, és esetleg még jut időd egy újabb adagra! <br /><br />A recepteket nagyon szívesen, én köszönöm a visszajelzést! Boldog karácsonyt nektek!<br />Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-35575395671881161052017-12-18T22:36:06.142+01:002017-12-18T22:36:06.142+01:00Kedves Moha,
Köszönöm a gyors választ. Úgy tűnik ...Kedves Moha, <br />Köszönöm a gyors választ. Úgy tűnik mindent megtettem, hogy ne sikerüljön szépre�� valóban nem gyúrtam át a tésztát, mert annyira szépen lehetett vele dolgozni lisztes kézzel��valamint a légkeverés is besegített ezek szerint�� sebaj azért biztos elfogy. Bepacsmagoltam az írókás mázzal és amik nagyon megrepedtek azokra került egy kis kókuszreszelék�� remélem a kis családom így is jóízűen eszi majd�� Mégegyszer köszönöm,és a csodás recepteket is amiket megosztasz velünk��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-23103268562473671472017-12-18T20:18:20.703+01:002017-12-18T20:18:20.703+01:00Kedves Névtelen! Átgyúrtad rendesen a tésztát a sü...Kedves Névtelen! Átgyúrtad rendesen a tésztát a sütés előtt? Ezt a fajtát nem kell nagyon sokáig gyúrni, de azért valamennyit muszáj, hogy szép legyen. <br /><br />A másik kérdés: ugye nem légkeveréssel sütötted? Ezt csak sima alsó-felsőn kell sütni, így nem reped ki. <br /><br />Egyéb hibalehetőség nem jut eszembe, nálunk is pont tegnap készült egy adag, a nagyobbik lányom sütötte ki, nem szórakozott vele sokat, de nem repedtek meg. 1-2 darab lett kicsit púpos, de azon kívül a többi szép sima felületű.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-53438553308906156952017-12-18T18:24:06.909+01:002017-12-18T18:24:06.909+01:00Kedves Moha,
Elkészítettem a mézespuszikat, isten...Kedves Moha, <br />Elkészítettem a mézespuszikat, isteni finom. <br />Azt szerettem volna megkérdezni, hogy nekem valami oknál fogva nagyon sok a tetején berepedezett. Nem tudom, hogy így kell e kinézniük, vagy valamit elszúrtam?��<br />Válaszodat előre is köszönöm☺️Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-32160634415753947512017-12-09T19:55:57.606+01:002017-12-09T19:55:57.606+01:00Nagyon szívesen:)))) örülök, hogy sor került rá ná...Nagyon szívesen:)))) örülök, hogy sor került rá nálad is!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-78849407712064893492017-12-09T18:34:57.829+01:002017-12-09T18:34:57.829+01:00Évek óta lelkesen ajánlgatom ezt a receptet minden...Évek óta lelkesen ajánlgatom ezt a receptet mindenkinek, de csak ma sütöttem meg én is. Hát, mit mondjak egyebet: fenomenális. Köszönöm szépen :-)Kisildihttps://www.blogger.com/profile/14598735129445301219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-86117709554813003012017-11-13T09:33:22.017+01:002017-11-13T09:33:22.017+01:00Kedves Betti!
Az email értesítőben olvastam a ké...Kedves Betti! <br /><br />Az email értesítőben olvastam a kérdésed, és a válasz igen, a fagyasztóból kivett tojásfehérje tökéletesen alkalmas az írókához!<br />Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-81065619236882812802017-11-11T08:51:10.039+01:002017-11-11T08:51:10.039+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Bettihttps://www.blogger.com/profile/05398965062372222185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-89724375322084554412016-12-22T19:48:41.234+01:002016-12-22T19:48:41.234+01:00Nagyon szívesen, remélem az újabb adag mézes már j...Nagyon szívesen, remélem az újabb adag mézes már jól sikerül! <br />Boldog karácsonyt kívánok neked és családodnak! AdriennMohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-2032631164211682722016-12-20T20:58:48.399+01:002016-12-20T20:58:48.399+01:00Nagyon köszönöm a jótanácsokat! Boldog karácsonyt!...Nagyon köszönöm a jótanácsokat! Boldog karácsonyt! EnikőAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-83776146412500728872016-12-09T22:05:56.719+01:002016-12-09T22:05:56.719+01:00Kedves Enikő, az a tippem, hogy túl kicsik a tojás...Kedves Enikő, az a tippem, hogy túl kicsik a tojások amit használsz, akkor szokott ilyen lenni, hogy nem áll össze a tészta. Ha mindent pontosan kimérsz hozzá, és L-es méretű tojásokkal készül, akkor ennek bizony egy sűrű, nagyon ragadós-kenődős tésztának kell lennie frissen.<br />A színtelenségről nem tudok nyilatkozni, nekem a fenti színe lesz, az egy zacskó Kotányi fűszerrel, ez 27 g,elég sok. Ha más fűszert használsz, az lehet oka a színtelenebb tésztának.<br />Ha ez nagyon zavar, nyugodtan tegyél bele 2 teáskanál holland kakaóport, ez az ízén nem fog sokat változtatni, de barnább színe lesz a kisült mézesnek.<br />Formázni nem is kell nagyon, vagy golyókat gömbölyítesz, vagy óvatosan lisztezve kinyújtod kb. 1 cm vastagra, és kiszúrod egyszerűbb formákkal.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-76409635460592426572016-12-09T21:12:00.559+01:002016-12-09T21:12:00.559+01:00Kedves Moha! Nekem ez a tészta valamiért nem ragad...Kedves Moha! Nekem ez a tészta valamiért nem ragadós, hanem száraz és nem tudom rendesen formázni, dimbes-dombos a teteje, alig lehet nyújtani, sütés után fehér, színtelen, pedig már másodjára csinálom meg a receptet követve. Elképzelésem sincs, mit rontok el.... Van valami tipped esetleg? Te találkoztál hasonlóval? Köszönöm, EnikőAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-13299037787713786942014-11-23T09:46:00.892+01:002014-11-23T09:46:00.892+01:00Kedves Katalin! Nem tudom, sosem próbáltam. Én ezt...Kedves Katalin! Nem tudom, sosem próbáltam. Én ezt a fajta mézest mindig gombócolva vagy kinyújtva-kiszúrva sütöm.<br /><br />Próbáld ki, de szerintem ez túl "ragadós" tészta a kekszkinyomóhoz.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-39845971454092761632014-11-23T01:29:51.275+01:002014-11-23T01:29:51.275+01:00Nagyon fincsin neznek ki a mezeskalocsok, lenne eg...Nagyon fincsin neznek ki a mezeskalocsok, lenne egy kerdesem, sutinyomo gepbol kijonne a teszta?<br />koszonom a valaszt elore is!<br /><br />KatalinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-25941834692633965442013-12-10T12:56:09.536+01:002013-12-10T12:56:09.536+01:00Kedves Marina! A csak dísznek, nem evésre sütött m...Kedves Marina! A csak dísznek, nem evésre sütött mézeseknél én is használok margarint, de ennél a receptnél nem. Ha nem tejallergia miatt kell a margarin, akkor azt mondom, hogy inkább ne cseréld le a vajat.<br />Egészen más az íze vajjal, és nyilván nem csinálsz 15 kiló mézest, ehhez érdemes megvenni a drágább vajat. Jó sütést, remélem ízleni fog a mézes!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-84447600955609420242013-12-10T12:35:52.506+01:002013-12-10T12:35:52.506+01:00Kedves Moha, a vajat helyettesíthetem-e margarinna...Kedves Moha, a vajat helyettesíthetem-e margarinnal?<br /><br />Köszönettel: MarinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-91300869679784793312013-12-04T00:19:16.493+01:002013-12-04T00:19:16.493+01:00Kedves R Sné, sajnos ebben nem tudok segíteni, még...Kedves R Sné, sajnos ebben nem tudok segíteni, még sosem próbáltam tojás nélkül mézest sütni, nem tudom, hogy viselkedik a tészta.<br />Esetleg érdemes lenne vegán oldalakon körülnézni, vagy hasonló táplálékallergiával küzdők oldalán keresni a receptet. Nagyon sok ilyen van, biztosan van mézeskalács recept is.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-76176598588840488942013-12-04T00:16:37.486+01:002013-12-04T00:16:37.486+01:00Kedves Krisztina itt olvasható a házi mézesfűszer ...Kedves Krisztina itt olvasható a házi mézesfűszer készítése:<br />http://www.egycsipet.hu/2012/11/mezesfuszer-hazilag.htmlMohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-73166022999278019172013-12-01T14:20:02.617+01:002013-12-01T14:20:02.617+01:00Sziasztok!
Az én kislányom tej-tojás-rozs-mogyoró ...Sziasztok!<br />Az én kislányom tej-tojás-rozs-mogyoró és kukorica allergiás.<br />Ez a mézeskalács volt a kedvence, de így sajnos már nem készíthetem el neki :( <br />Tudna valaki egy olyan átdolgozást ajánlani, amiben ezek nincsenek? Egyedül a tojást kellene valamivel helyettesítenem, de nem igazán tudok rájönni, mit tegyek helyette a tésztába, mert bármivel próbálkozom, vagy kemény lesz már sütés előtt, vagy utána lesz tégla-állagú :/<br />Köszönöm, ha valaki tud segítséget nyújtani eme szörnyen nagy problémában, a karácsony nem karácsony mézeskalács nélkül...<br />pufi_1@fibermail.huAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04837769455443827337noreply@blogger.com