tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post7327343584069740689..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Szalagos fánkMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-46383917847268183952014-01-27T18:19:39.976+01:002014-01-27T18:19:39.976+01:00Kedves Kitty! Nagyon örülök a sikernek! Kedves Kitty! Nagyon örülök a sikernek! Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-5471342898700041392014-01-25T20:58:28.532+01:002014-01-25T20:58:28.532+01:00A tegnapi nap én is elkészítettem életem első fánk...A tegnapi nap én is elkészítettem életem első fánkjait a recept alapján! Az elején kicsit megijedtem, mert nem akart összeállni a tészta, mivel én csak gyúrtam aztán a robotgép dagasztós tartozékaival átmentem rajt. A tészta lassan kelt, gondolom ebben a hidegben nem akarta magát könnyen megadni, meg persze azért sem, mert elsőként készítem. Egy szó mint száz, a recept nagyon jó, nagyon jól sikerült és nagyon örültem! :))) Minden szuper! Köszönöm szépen!! További jó sütögetést!Kittyhttps://www.blogger.com/profile/15803860041278377006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-18178887043202611572013-01-30T23:36:38.427+01:002013-01-30T23:36:38.427+01:00Hajni nagyon szívesen, szerintem hűtőbe tenni tal...Hajni nagyon szívesen, szerintem hűtőbe tenni talán csak úgy lenne értelme, ha mondjuk bedagasztod a tésztát reggel, majd el kell menned valahová, és tudod, hogy ebédre viszont kisütnéd. Ilyen esetben a tészta elvan pár órát a hűtőben, míg újra tudsz vele foglalkozni, és nem kel túl.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-9234764557521002222013-01-25T08:07:48.871+01:002013-01-25T08:07:48.871+01:00Nagyon köszönöm a választ! Így lehet, hogy tényleg...Nagyon köszönöm a választ! Így lehet, hogy tényleg nincs értelme este elkészíteni...Hajnihttps://www.blogger.com/profile/06373048890008380175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-57711090892240654742013-01-25T00:47:46.279+01:002013-01-25T00:47:46.279+01:00Hajni péksütit szoktam így készíteni, a fánkot még...Hajni péksütit szoktam így készíteni, a fánkot még nem próbáltam, tehát most adok javaslatot, de emögött nincs próba.<br />Elvileg szinte minden kelt tésztát lehet "hibernálni", ilyenkor az ember kevesebb élesztővel és hideg hozzávalókkal készíti el a tésztát, ami kb. 6 órára mehet a hűtőbe nejlonnal letakarva az edényt.<br />Itt ez szintén működhet, használj csak 2,5 dkg élesztőt, nem kell fölfuttatni, csak keverd bele a hideg tejbe, aztán dagasztás. A tésztát nagyobb tálba tedd és húzz rá egy nejlonzacskót, és azonnal tedd a hűtőbe.<br /><br />Reggel előveszed, és hagyd kelni, magához térni nagyjából 20 percet, majd lehet lisztezett deszkára borítani és szaggatni. Az utána jövő kelesztés valószínű egy kicsit hosszabb lesz, főleg ha hűvösebb a lakás, lehet akár 1 óra is, meg kell duplázódnia a fánkoknak.<br />Ezután lehet sütni.<br />Gondold ezt meg, hogy vajon nyersz-e vele jelentős időt, hiszen ha az eredeti leírás szerint és langyos hozzávalókkal reggel dagasztasz, akkor kb. 80 perc múlva sütheted a fánkokat! Míg így szegény dermedt tésztád életre keltésével eltelik nagyjából 90-100 perc ha a formázást is beleszámítom.<br />Nem tudom, van-e értelme? Egy kiflinél van, mert eleve formázva hűtöm, reggel csak kis kelesztés és mehet a sütőbe. Fánkot viszont nem merném formázva hűteni, félő hogy kevés élesztővel is esetleg túlkelne 6-8 óra alatt.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-59750778416010252492013-01-24T23:10:15.422+01:002013-01-24T23:10:15.422+01:00Kedves Moha!
El lehet ezt a fánkot úgy is készíten...Kedves Moha!<br />El lehet ezt a fánkot úgy is készíteni, hogy este összeállítom a tésztát, és másnap reggel csak szaggatom-kelesztem-sütöm?<br />Gondolom, valamit talán kellene változtatni, de nem tudom, mit?<br />Alkalmas ilyesmire ez a tészta? Vagy árt neki a hűtés?<br />Előre is köszönöm: HajniHajnihttps://www.blogger.com/profile/06373048890008380175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-45179998390128666402012-08-28T12:04:10.032+02:002012-08-28T12:04:10.032+02:00Hűűű, hát le a kalappal előtted, 40 fokban fánkot ...Hűűű, hát le a kalappal előtted, 40 fokban fánkot sütni:))<br />Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült neked is, most már a hűvösebb időben valóban jobb lesz újrázni.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-6728804484649536242012-08-26T16:26:29.185+02:002012-08-26T16:26:29.185+02:00Most, hogy mindenhol az országban megdőlt a melegr...Most, hogy mindenhol az országban megdőlt a melegrekord, a nagylányom kitalálta, hogy szeretne megtanulni fánkot sütni. Na egy hétévesnek ilyen kérésre nem lehet nemet mondani, így hát 40fok ide vagy oda, tegnap nekiálltuk. Bekészítettük (mert azért nem dagasztunk kézzel, azt még ráér megtanulni), kelesztettük, szaggattuk, pihentettük, és én kisütöttem. Egyrészt akkora elszállt a lendülete, másrészt a forró olajhoz nem is engedném még. Hát ez a fánk egyszerűen csodálatos! Könnyű, laza a tésztája, és még a szalagok is gyönyörűek lettek! Igaz, hogy csak fél adagot sütöttünk (kb. 20 darab lett belőle, mert nem szaggattuk túl nagyra), én ettem kettőt, a maradékot a három gyerek (a kicsik 3ésfél évesek!), apának még kóstoló sem maradt. Valószínű, hogy pár napon belül újrázni kell, hogy apa és nagyiék is megkóstolhassák! De akkor már teljes adaggal! Úgyis jön a lehűlés! Köszi ezt a receptet is!<br />MariannMariannhttps://www.blogger.com/profile/17175813956984272559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-58658781111270269642012-02-23T18:17:57.588+01:002012-02-23T18:17:57.588+01:00VOKinga, aranyos vagy, köszönöm! Örülök neki, hogy...VOKinga, aranyos vagy, köszönöm! Örülök neki, hogy ez neked is ennyire ízlik és sikerül!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-12045507111393661962012-02-22T10:11:40.565+01:002012-02-22T10:11:40.565+01:00Ez a tökéletes fánkrecept! Köszönet érte! :)Ez a tökéletes fánkrecept! Köszönet érte! :)VOKingahttps://www.blogger.com/profile/09158131212247439585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-18874102795254401912011-01-24T09:59:10.430+01:002011-01-24T09:59:10.430+01:00Nelli köszönöm, tényleg finomak voltak:)Nelli köszönöm, tényleg finomak voltak:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-21824929949847735832011-01-24T00:18:30.949+01:002011-01-24T00:18:30.949+01:00Gyönyörű egyformák!Tökéletesek!:-)Biztos nagyon fi...Gyönyörű egyformák!Tökéletesek!:-)Biztos nagyon finomak voltak!Nellihttps://www.blogger.com/profile/02494869375382787063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-10120388788478151682011-01-20T22:54:16.151+01:002011-01-20T22:54:16.151+01:00Viki a te adagodat süsd meg a sütőben, tepsin! A t...Viki a te adagodat süsd meg a sütőben, tepsin! A többieknek persze mehet olajban:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-90269357881641835172011-01-20T18:42:52.457+01:002011-01-20T18:42:52.457+01:00Ezek gyönyörüek. Én meg csak nézegetem őket és nye...Ezek gyönyörüek. Én meg csak nézegetem őket és nyelek nagyokat, de enni sajnos az olaj miatt nem tudom. <br />De ugye azért nem lehetek annyira irígy, hogy egyszer a családnak na süssem meg ??? No majd a nyáron, amikor kinn a szabadban elszáll az olajszag.Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-18002674452017821712011-01-20T11:49:17.460+01:002011-01-20T11:49:17.460+01:00Mézeskalács nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült...Mézeskalács nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült! A fánk nekem is mumus volt sokáig, aztán belejöttem. Sokat kell gyakorolni:)<br /><br />Szemirámisz köszönöm, jó étvágyat hozzá!<br /><br />Wise Lady köszönöm!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-21030698896798333822011-01-19T20:32:31.018+01:002011-01-19T20:32:31.018+01:00Nagyon szépek lettek! Szombaton szeretnék én is fá...Nagyon szépek lettek! Szombaton szeretnék én is fánkot sütni, úgyhogy viszem is a receptet! :)Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-52580725569118009832011-01-19T20:05:46.096+01:002011-01-19T20:05:46.096+01:00Minden hálám a tiéd ezért a receptért! Általad mer...Minden hálám a tiéd ezért a receptért! Általad mertem nekifogni életem első "igazi" fánkjának. Neked elhittem, hogy olyan lesz amilyennek lennie kell. Nagyon könnyű és finom lett, igaz szalagok csak nyomokban voltak rajta, de ez nem igazán tudott zavarni. Az íze miatt ettük, nem a szalagokért:) Ma már másodjára is megsütöttem, most már szalag is több volt. Most, hogy már felbátorodtam, biztos hogy sokszor fogom még sütni!Mézeskalácshttps://www.blogger.com/profile/17746912144030668582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-30592688390866673882011-01-19T19:08:10.339+01:002011-01-19T19:08:10.339+01:00Dia köszönöm!
Tücsök kedves vagy, köszönöm!
Zsir...Dia köszönöm!<br /><br />Tücsök kedves vagy, köszönöm!<br /><br />Zsiri köszönöm, azért biztos finom lett, csak gyakorold szorgosan, szerintem a család nem bánja:)<br /><br />Anikó köszönöm!<br /><br />Mary köszönöm szépen!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-24490961410285384572011-01-19T16:53:52.237+01:002011-01-19T16:53:52.237+01:00Gyönyörűek!Gyönyörűek!Maryhttps://www.blogger.com/profile/14162480740466003636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-73748013523235571272011-01-19T14:46:17.754+01:002011-01-19T14:46:17.754+01:00Ez aztán igen! Ez valóban igazi szalagos!Ez aztán igen! Ez valóban igazi szalagos!Anikóhttps://www.blogger.com/profile/04508782826850610177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-56404330801792833142011-01-19T13:23:08.642+01:002011-01-19T13:23:08.642+01:00Nagyon jól néz ki!! Én is elkészítettem, de sajna ...Nagyon jól néz ki!! Én is elkészítettem, de sajna nekem nem lett szalagos :( majd még gyakorolom.Zsirihttps://www.blogger.com/profile/10992963017903547301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-27930480056309420882011-01-19T11:09:19.426+01:002011-01-19T11:09:19.426+01:00Kérem szépen ez a nagybetűs FÁNK!
Én is a Te rece...Kérem szépen ez a nagybetűs FÁNK! <br />Én is a Te recepted szerint készítem! :)Tücsök Bogárhttps://www.blogger.com/profile/14451986855197666462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-80546896663985234392011-01-19T11:07:44.409+01:002011-01-19T11:07:44.409+01:00Mesebeliek!Mesebeliek!Diahttps://www.blogger.com/profile/15534204797081996970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-59611284121252842212011-01-19T10:18:12.690+01:002011-01-19T10:18:12.690+01:00Krisztina köszönöm, próbáld meg újra, itt egy jó r...Krisztina köszönöm, próbáld meg újra, itt egy jó recept hozzá:)<br />Sütésnél kell figyelni nagyon az olaj hőfokára, kis lángon kell készíteni.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-4183015421983607992011-01-19T10:14:42.709+01:002011-01-19T10:14:42.709+01:00Bianka köszönöm!
Gesztenye betettem ide is a rece...Bianka köszönöm!<br /><br />Gesztenye betettem ide is a receptet, és beleírtam egy fontos dolgot. Ha nem elég lágy a tészta, akkor kell még hozzáadni kevés tejet! Amit leírtál, annak alapján én azt gondolom, kicsit keményebb volt a tésztád. Nem egyformák a lisztek, van amelyikhez több folyadék kell. Itt olyan lágynak kell lennie a tésztának, hogy kézzel is simán ki tudjam lapogatni, nem lehet rugalmas, visszaugró.<br />A pogácsaszaggató tökéletes, a fánkszaggató csak abban más, hogy kicsit vékonyabb anyagból van. Ez nem okozhat bajt, a kemény tészta volt a gond.<br />Sütésnél is ezért lettek féloldalasok, hisz ahogy írtad, trapézszerűek lettek, nem korongok.<br />Próbáld meg újra elkészíteni, lágyabbra dagasztva a tésztát!<br /><br />Gabojsza köszönöm! Nálunk sem készül sokszor, talán évente 2-3 alkalommal, pedig finom.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.com