tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post7711659882336961796..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Mozart torta új verzióMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger45125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-35296504898397742252017-06-05T22:34:12.557+02:002017-06-05T22:34:12.557+02:00Nem tudom mi lehetett a baj, a 4 dl tejet 8 tojás ...Nem tudom mi lehetett a baj, a 4 dl tejet 8 tojás és 4 evőkanál liszt besűríti, ha elég ideig főzöd. Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-15610426484810753202017-06-05T21:44:07.636+02:002017-06-05T21:44:07.636+02:00Nekem sajnos nem sikerült, nagyon híg lett a krém,...Nekem sajnos nem sikerült, nagyon híg lett a krém,pedig sokáig főztem,de lehet, hogy még tovább kellett volna. Nem tudom mit ronthattam el.ízre azonban tökéletes volt. Majd nekifutok mégegyszer.Debbyhttps://www.blogger.com/profile/14382421882795966077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-14330861046239356232016-07-20T19:00:17.725+02:002016-07-20T19:00:17.725+02:00Kedves Névtelen! A cukor mindig kristálycukrot jel...Kedves Névtelen! A cukor mindig kristálycukrot jelent, ha porcukor kell, akkor azt mindig kiírom "porcukor"-ként a hozzávalókban is.<br />Sok sikert a tortához, remélem ízleni fog!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-20834385721408069232016-07-20T17:59:38.167+02:002016-07-20T17:59:38.167+02:00Kedves Moha! Segítségedet szeretném kérni. A cukor...Kedves Moha! Segítségedet szeretném kérni. A cukor, az kristálycukrot vagy porcukrot jelent? Nagyon köszönöm, hétvégén elkészítem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-15725043483332519382016-03-12T20:33:30.102+01:002016-03-12T20:33:30.102+01:00Hű, Kata, azt nem ismerem sajnos, de biztos írtak ...Hű, Kata, azt nem ismerem sajnos, de biztos írtak rá adagolást, aszerint készítsd vele a krémet, illetve kóstolgasd :))Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-59430596146542083892016-03-12T19:55:24.751+01:002016-03-12T19:55:24.751+01:00Kedves Moha! A virgin keserű mandulaaromával eset...Kedves Moha! A virgin keserű mandulaaromával esetleg volt már dolgod? Ilyet sikerült hozniuk nekem a Szilas helyett :( Abszolút analfabéta vagyok ebben, de a szilassal már elkészítettem ezt a krémet és gratulálok hozzá, mert isteni!! üdv, Kata Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-32805558470515630802016-03-04T10:35:22.054+01:002016-03-04T10:35:22.054+01:00Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült!Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-41047266828656453062016-03-03T23:14:02.966+01:002016-03-03T23:14:02.966+01:00Kedves Moha! Köszönöm a választ, csak most olvas...Kedves Moha! Köszönöm a választ, csak most olvasom. Elkészítettem újra és az tökéletes lett. Azóta már többször is kértek ilyet. Nagyon jó recept! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-8835882981626427942016-02-15T21:30:07.164+01:002016-02-15T21:30:07.164+01:00Kedves VIki, menthető, gőz fölé tedd egy keverőtál...Kedves VIki, menthető, gőz fölé tedd egy keverőtálba, és habverővel kevergetve melegítsd át, így lassan felolvadnak benne a kis vajgöbök, kisimul a krém.<br />Ahogy ez megtörtént, vedd le a gőzről, hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe, és 5-10 percenként keverd át, látni fogod, mikor keményedik vissza a krém annyira, hogy be tudd tölteni a tortát vele.<br />Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-6067945205005921922016-02-15T18:21:17.054+01:002016-02-15T18:21:17.054+01:00Kedves Moha! Próbálkoztam, de elrontottam a krém...Kedves Moha! Próbálkoztam, de elrontottam a krémet. :( lehűtöttem a főzött krémet és a végén még betettem a hűtőbe egy kicsit. A vaj pedig puha volt, gondolom ezért történt hogy túrós lett. Ez menthető még vajon vagy kuka? Előre is köszönöm, Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12313772345478548119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-88314223336573493262015-11-19T18:09:44.959+01:002015-11-19T18:09:44.959+01:00Köszönöm szépen a gyors és hasznos választ.:)Köszönöm szépen a gyors és hasznos választ.:)Hoppancshttps://www.blogger.com/profile/05259757740566999582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-29266596048947652962015-11-17T17:54:21.626+01:002015-11-17T17:54:21.626+01:00Kedves Gabi!
Be le is írom a receptbe mindjárt a ...Kedves Gabi!<br /><br />Be le is írom a receptbe mindjárt a választ.<br /><br />A zöld színű mandulaaromát a Szilas gyártja, a flakon 25 g-os.<br /><br />Ilyen: http://herbalnet.hu/szilasaromamandula-termek-92237<br /><br />Ha csak színtelent kapsz, akkor a torta színezhető zöld ételfestékkel, de maradhat színtelen is akár, az íze a lényeg:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-64477397678129229902015-11-17T16:18:24.619+01:002015-11-17T16:18:24.619+01:00Kedves Moha!
Szeretném kipróbálni a receptet, de ...Kedves Moha!<br /><br />Szeretném kipróbálni a receptet, de előtte lenne egy-két kérdésem. Zöld mandulaaromát hol lehet kapni? Sajnos én eddig még nem találtam... És ha nem is sikerülne, jó a színtelen, vagy akkor nincs torta? Flakon alatt pontosan mekkora mennyiséget kell érteni?<br /><br />Előre is köszi a válaszokat!<br /><br />GabiHoppancshttps://www.blogger.com/profile/05259757740566999582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-47586860952370946182015-04-16T11:28:51.874+02:002015-04-16T11:28:51.874+02:00Kedves Tiduj!
Nagyon örülök, hogy nálatok is ekko...Kedves Tiduj!<br /><br />Nagyon örülök, hogy nálatok is ekkora sikere van! Azóta én is próbáltam már az Aldis marcipánt, valóban nagyon jó minőségű.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-80848575492288054582015-04-09T20:50:51.533+02:002015-04-09T20:50:51.533+02:00Kedves Moha! Már 2x elkészült ! Egyik kedvenc tort...Kedves Moha! Már 2x elkészült ! Egyik kedvenc tortank lesz. Lassan a bő család minden tagja megismeri. Negatív kritika még nem érte ! :)<br />Nekem a Szamos marcipánmassza nem vált be. "Elfolyt", ahogy ezt már vki írta. De az Alfis bevált. Húsvétra szintelen aromával készítettem es kis marcipan tojasokkal.<br />Holnap elkészítettem újra :)<br />Köszönöm még egyszer! <br />tidujhttps://www.blogger.com/profile/04676167869249590847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-86331915856083310392011-06-09T18:09:36.478+02:002011-06-09T18:09:36.478+02:00Kedves Pâtissière!
Kérlek írj nekem egy email-t a...Kedves Pâtissière!<br /><br />Kérlek írj nekem egy email-t a mohakonyha@gmail.com címre, így levélben tudok neked válaszolni! Ez a hozzászólásokra szolgáló rész itt kevés erre, ha további kérdésed van, azt is a levelezés során meg tudjuk beszélni!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-23575545622398985172011-06-09T14:59:35.477+02:002011-06-09T14:59:35.477+02:00Kedves Moha!
Én is csak gratulálni tudok ehhez a ...Kedves Moha!<br /><br />Én is csak gratulálni tudok ehhez a szavakkal ki sem fejezhető égi gyönyörűséghez. Könnybe lábad a szemem, ha ránézek. :) Minden elismerésem, simán lekörözi a cukrászok által készített tortákat! Már korábban is jártam itt, és kinéztem ezt a receptet barátnőm 18. születésnapjára. Énekesnőnek készül, klasszikus ének szakon fogja tovább folytatni a tanulmányait, tehát ezt a süteményt pont neki találták ki (rengeteg kiegészítője van violinkulcsos motívummal). :) Éppen emiatt, hogy nekem is hasonló sikerem lehessen, szeretnék feltenni egy pár kérdést, illetve egy kis tanácsot kérni az elkészítést illetően. Először a mandulaaromával kapcsolatosan érdeklődnék, hogy megfelel a Szilas terméke (25 g/flakon)? A másik kérdésem: vaníliakivonatként lehet használni az előbb említett cég vaníliaaromáját? Ha nem, milyen márkát érdemes használni? Végül a díszítésről szeretnék kapni egy-két instrukciót (azzal ugyanis nem tudok betelni :) ): van valami különleges technika, amivel ilyen szabályos vonalakat lehet húzni? Mennyi az ideális hőmérséklet, mikor már nem csöpög túlságosan a csokoládé, de még lehet vele dolgozni?<br />Köszönöm szépen előre is a válaszokat, és jó munkát kívánok a további szépséges tortákhoz! :)Pâtissièrenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-19409827276479886732011-05-19T07:54:48.728+02:002011-05-19T07:54:48.728+02:00Jaj te szegény, a rusnya tortatartó megbűnhődött:(...Jaj te szegény, a rusnya tortatartó megbűnhődött:((<br />A narancsos-csokis is nagyon finom lett, az is ilyen tömör-gyönyör, mint a Mozart.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-27625357477656397202011-05-18T10:40:16.032+02:002011-05-18T10:40:16.032+02:00Csak egy pillanatra fogtam meg a fülénél, de hiba ...Csak egy pillanatra fogtam meg a fülénél, de hiba volt. Az már biztos hogy legközelebb én is csak az alját fogom. A mostani tortatartót mérgemben ki is dobtam:)<br />A tortát máskor is meg fogom csinálni...bár most abba a narancsos csokiba szerettem bele:)<br />DettiBernadetthttps://www.blogger.com/profile/18346768052125949260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-25537756028109335622011-05-18T10:11:02.247+02:002011-05-18T10:11:02.247+02:00Detti nagyon sajnálom a "balesetet"! Ann...Detti nagyon sajnálom a "balesetet"! Annak örülök, hogy a maradék ízlett mindenkinek. Én sem merem soha a fülénél fogva vinni a tortatartómat, fogom alulról inkább, valamiért én is ettől tartok, hogy elengedi magát.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-6635442402189490372011-05-18T10:01:14.250+02:002011-05-18T10:01:14.250+02:00Megcsináltam, isteni finom és szép lett, majd szál...Megcsináltam, isteni finom és szép lett, majd szállításnál elengedett a tortatartóm alja, és pofával lefele landolt a betonon. Amit sikerült megmenteni belőle elég csúnya lett, megrepedt, és szétcsúszott, mégis ennek a tortának lett a legnagyobb sikere.:) Legközelebb nem szállítom sehova:)<br />DettiBernadetthttps://www.blogger.com/profile/18346768052125949260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-81630234102161971842010-09-18T15:56:06.156+02:002010-09-18T15:56:06.156+02:00Nikolett nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! És ...Nikolett nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! És persze Anyukádnak gratula, hogy elkészítette:)Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-27926109145985209232010-09-18T11:32:47.846+02:002010-09-18T11:32:47.846+02:00Köszönöm!:) Fúúú isteni finom!Külön külön is imádo...Köszönöm!:) Fúúú isteni finom!Külön külön is imádom a nutellát,a marcipánt,a mandulakrémet.De így együtt valami eszméletlen!Köszönjük a receptet!Niki | www.nizzka.comhttps://www.blogger.com/profile/06352150276281119148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-19612085886511203562010-09-13T23:03:39.514+02:002010-09-13T23:03:39.514+02:00Nikolett nagyon köszönöm! Remélem ízleni fog, bold...Nikolett nagyon köszönöm! Remélem ízleni fog, boldog születésnapot kívánok neked!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-43531032057322580682010-09-13T22:44:41.081+02:002010-09-13T22:44:41.081+02:00Csadaszép!És még milyen finom is lehet :) Anyukámn...Csadaszép!És még milyen finom is lehet :) Anyukámnak feladtam a leckét:D:D hétvégén születésnapom lesz,és ezt a tortát kértem születésnapi tortaként :))))Alig várom hogy megkóstolhassam!Niki | www.nizzka.comhttps://www.blogger.com/profile/06352150276281119148noreply@blogger.com