tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post8936636004171342384..comments2024-01-07T11:43:58.652+01:00Comments on Moha Konyha: Csokoládés-meggyes kockaMohahttp://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-5866279373986707962013-04-17T01:16:43.777+02:002013-04-17T01:16:43.777+02:00Kedves Timi! A ribizli tökéletes választás, bármil...Kedves Timi! A ribizli tökéletes választás, bármilyen savanykás gyümölcs jó ehhez a sütihez. Nekem a kávé keserűsége is kell a tésztába, nagyon jó az összhatás, az íze úgy. De ez persze egyéni ízlés kérdése, akár a citrom. Ha valaki tudja, hogy a család nem szereti, valóban hagyja ki inkább. <br />Örülök, hogy nektek is kedvenc lett ez a süti!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-76130987545285867162013-04-16T23:42:43.416+02:002013-04-16T23:42:43.416+02:00Szervusz!
Ma készítettem el, mivel nem találtam it...Szervusz!<br />Ma készítettem el, mivel nem találtam itthon meggyet semmilyen formában, így a fagyasztóban lévő 35 dkg ribizlivel készítettem el. Nagyon finom lett!<br />De itt jegyezném meg, hogy nem tetszett a kávé a tésztában így kihagytam, csak vizet tettem bele, ami nem változtatott semmin. Amíg hűlt a tészta, a krémet a hűtőbe tettem, és befejeztem a Hachiko című filmet. Mire vége lett már tölthettem is a sütit. Imádtuk!!!!<br />Oh, igen! Citrom, itt üzenem minden kedves süti imádó olvasódnak, hogy egyes nyalánkságoknak fókusza, míg más süteményeknek pedig csak ízfokozója, akár a só. Ha a család nem szereti fontolóra se vegyük, hogy beletegyük!!!! <br />KÖSZÖNÖM SZÉPEN A RECEPTET!!!!! <br />IMÁDJUK, marad a kedvencek között!<br />Köszönettel<br />TimiTiMihttps://www.blogger.com/profile/13038125702289938856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-38132571362858295952012-05-29T10:56:03.415+02:002012-05-29T10:56:03.415+02:00Kedves Timi!
Fogalmam sincs, hogy ezzel a tésztáv...Kedves Timi!<br /><br />Fogalmam sincs, hogy ezzel a tésztával lehet-e formatortát készíteni? Nagyon szép az a torta amit kinéztél, de nem tudok ebben segíteni neked. Próbálj keresni formatortás fórumokat, ott biztos tudnak segíteni, mert ezekhez a tortákhoz speciális tészta és krém is kell. Bírni kell a súlyt a tésztának, nem szabad a krémnek kinyomódnia, stb....Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-60017746173960554352012-05-29T10:38:06.975+02:002012-05-29T10:38:06.975+02:00Szia Moha!http
Ezt a tortát szeretném megsütni cs...Szia Moha!http<br /><br />Ezt a tortát szeretném megsütni csak nem tudom hogy a te tésztádal elkészitem akkor ugy sikerülni fog -e ? <br /><br />http://neszeszer.blog.hu/2012/01/06/antidepresszans_szombatra_21<br /><br /><br />Üdv: Timi!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-29965727185217879672012-05-28T16:17:22.510+02:002012-05-28T16:17:22.510+02:00Szia Timi! Itt van a ez a süti tortásítva:
http://...Szia Timi! Itt van a ez a süti tortásítva:<br />http://mohakonyha.blogspot.com/2012/01/csokolades-malnas-torta.html<br /><br />Ha akarsz, nyugodtan süss 3 lapot, bár ez 2 lappal plusz a glazúrral is nagyon magas lett.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-62840090744091446542012-05-28T15:58:27.208+02:002012-05-28T15:58:27.208+02:00Szia Moha!
Az lenne a kérdésem,hogy ebböl a tészt...Szia Moha!<br /><br />Az lenne a kérdésem,hogy ebböl a tésztábol szeretnék egy 3 emeletes tortát megsütni szerinted ha a tésztát lekavarom és csak lapokat sütök belöle nem egyszre az egész tésztát az ugy sikerülne ? <br /><br />Üdv: Timi!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-36716432245183209572012-05-19T22:23:34.946+02:002012-05-19T22:23:34.946+02:00Kedves Maja!
Ez a tészta nagyon jó, rugalmas, ha ú...Kedves Maja!<br />Ez a tészta nagyon jó, rugalmas, ha úgy próbálod, ahogy írtam, biztosan sikerül neked is. Nem tudom, hogyan sütötted, ha esetleg légkeveréssel, akkor elképzelhető, hogy kiszáradt,ezért tört szét.<br />A krémnél 7 dl alapanyaghoz megy egy citrom leve, ez nem sok, de persze ez ízlés kérdése. Ha te tudod, hogy a gyerekeid / családod nem szeretik a citromos dolgokat, akkor simán kihagyhatod egy krémből a citromlét, ez attól még jó lesz.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-58419478219723212572012-05-19T20:32:30.864+02:002012-05-19T20:32:30.864+02:00Szia Moha!
Nem tudom neked hogy sikerült a tésztá...Szia Moha!<br /><br />Nem tudom neked hogy sikerült a tésztát keté vágni meg nekem sajnos nem!!! ahogy megfogtam egyböl darabokra hullot az egész!!!!<br /><br />Akrémröl ne is beszéljek mert ez egy elég citromos krém igazán oda irhatad volna hogy ez egy citom krém mert olyan citromos hogy a gyerekeim megsem birták enni <br /><br />egyszoval mind mehetett a kukába!!!!!!!!<br /><br />Kösz<br />Maja!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-48681485669532057832011-12-27T18:32:31.161+01:002011-12-27T18:32:31.161+01:00Rita nekem nincs akkora késem, hogy a gáztepsi mér...Rita nekem nincs akkora késem, hogy a gáztepsi méretű piskótát lapjában félbe tudnám vágni. <br />Illetve a másik ok, hogy így két darabban egyenletesebben tudom lapjában elvágni, jobban tudok ügyelni a lapok egyforma vastagságára.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-12933924106335161592011-12-26T22:57:39.531+01:002011-12-26T22:57:39.531+01:00No még egy kérdés...:) Miért kell félbevágni a pis...No még egy kérdés...:) Miért kell félbevágni a piskótát, ha utána úgyis egymás mellé teszem a feleket? Vagy másik oldalukkal illesztem majd őket? Vagy csak hogy utána könnyebb legyen lapjában félbevágni? Köszönöm!Ritanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-60449517364861208042011-12-22T22:43:30.891+01:002011-12-22T22:43:30.891+01:00Oké, így lesz!:) Köszönöm szépen!Oké, így lesz!:) Köszönöm szépen!Ritanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-64292217400591603132011-12-22T13:50:34.006+01:002011-12-22T13:50:34.006+01:00Rita ez nehéz kérdés, egy picit szerintem érezni, ...Rita ez nehéz kérdés, egy picit szerintem érezni, de itt inkább a rengeteg kakaópor dominál. Készítsd úgy, hogy a kávé fele helyett csak sima vizet teszel bele. Tehát 120 ml kávé+120 ml víz, és a kávé ne legyen nagyon erősre főzve. Az összhatáshoz azért kell bele az íze, a keserűsége, de így nem lesz sok. Amúgy meg ne reklámozd, hogy mi van benne:)) Nálunk a kávét utáló nagyobb gyerekeim is simán megeszik az anyukámnak készült különféle kávétortákat....Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-87308670586143403152011-12-22T12:02:37.397+01:002011-12-22T12:02:37.397+01:00Mennyire érezhető a kávé a piskótáján? Mert nálunk...Mennyire érezhető a kávé a piskótáján? Mert nálunk a gyerekek nem szeretik a kávé-ízt, de én mindenképp ezt a sütit szeretném megsütni:)Ritanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-88263691259436895472011-10-11T01:15:50.402+02:002011-10-11T01:15:50.402+02:00Ildikó köszi, próbáld ki, nagyon finom!Ildikó köszi, próbáld ki, nagyon finom!Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-60058594132062258852011-10-08T14:18:37.437+02:002011-10-08T14:18:37.437+02:00húúúú eszt muszaly kipróbálnom nagyon fincsi lehet...húúúú eszt muszaly kipróbálnom nagyon fincsi lehet meg szépet is mutat...minden elismerésemIldikóhttps://www.blogger.com/profile/16374076912216901573noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-16408360675275229772011-10-07T22:19:57.262+02:002011-10-07T22:19:57.262+02:00Marianna nagyon szívesen, ez csokival is biztos na...Marianna nagyon szívesen, ez csokival is biztos nagyon jó lehetett! Lapzselatinnal még nem dolgoztam, de gondolom azzal is jól megszilárdul.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-52823367038764889762011-10-06T22:38:58.892+02:002011-10-06T22:38:58.892+02:00Hello,
A hétvégén megsütöttem, 2 nap alatt elfogy...Hello,<br /><br />A hétvégén megsütöttem, 2 nap alatt elfogyott...Én a tésztájába 10dkg olvasztott csokit tettem, mert nem volt otthon kakaópor. Isteni finom lett (ja, én csak 7 lap zselatint tettem bele, de elég volt)<br /><br />Köszi<br />MariannaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-41107320263461318522011-10-02T12:02:34.262+02:002011-10-02T12:02:34.262+02:00Márta ne gondold, hogy ez olyan nagy varázslat! Ne...Márta ne gondold, hogy ez olyan nagy varázslat! Nem nehéz elkészíteni, inkább csak a hűlésre kell várni. <br />Méreteket igyekszem mindenhez írni, mert szeretném, ha ugyanúgy nézne ki másnak is, mint nekem, az elkészített süti.<br />Annyiféle tepsi, forma van, hogy én mindig beírom, mit használok.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-43308185575910385532011-09-30T20:05:06.251+02:002011-09-30T20:05:06.251+02:00Nem gondolom, hogy valaha is ilyen szépség elkészí...Nem gondolom, hogy valaha is ilyen szépség elkészítésére vetemedem, de azt külön is díjazom, hogy precízen írod le. /sütő méret, stb/<br /><br />Mindenesetre most rám férne egy ilyen édes krémes szépséges szeletke....Kósa Mártahttps://www.blogger.com/profile/04762624829246392240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-10282740516656797712011-09-28T20:23:10.759+02:002011-09-28T20:23:10.759+02:00Gomba köszi!
Zsuzsa tényleg az, ebéd után is:))
...Gomba köszi!<br /><br />Zsuzsa tényleg az, ebéd után is:))<br /><br />Katuci köszönöm, nagyon finom!<br /><br />Petra köszi, jó sütést!<br /><br />Okki, Gerdi köszönöm szépen!<br /><br />Illéskrisz, köszi, de itt most nem kellett semmi varázslás, vízbe mártott kés, meg ilyenek, ez a máz valami csoda! A meggyek meg így sikerültek, az tényleg véletlen, próbáltam úgy nyomkodni bele, hogy egyformán jusson mindenhova.<br /><br />Bianka köszi, kimértem vonalzóval, hogy egyformák legyenek, de egyébként egy jó éles kés a titok.<br /><br />Anazar, köszi, ezek szerint Mohás lett:)) Azóta megcsináltam friss meggyel is (fagyasztottal) úgy az igazi, az nagyon jó lett.<br /><br />Kinga köszi!<br /><br />Timi köszönöm, aranyos vagy!<br /><br />Csilla köszönöm!<br /><br />Gizi köszönöm szépen! Remélem ízleni fog nektek is!<br /><br />Piszke köszi, örök hálám a receptért! Visszaolvastam az angol blogon, ott egy cup kávét írt, gondoltam lesz, ami lesz, beleteszem. Folyt, mint az átok, pislogtam is, mi lesz belőle? De valami isteni szaftos lett a tészta.<br /><br />Csiperke köszönöm! <br /><br />Ancsi köszi:)<br /><br />Szemi köszönöm, pedig nem fenyegettem meg a meggyeket:))<br /><br />Kedves Névtelen nem szórtam rá kakaóport, csak ez a csuda jó glazúr van rajta. Nagyon sima bevonatot képez, és szépen lehet vágni is.<br /><br />Kolozsgabi egy jó éles kés a titka! Meg az, hogy ez a máz nem kemény, nem törik, jól vágható, nem tapad a késhez sem.Mohahttps://www.blogger.com/profile/10468848290691223309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-15819744694631259592011-09-28T14:18:32.232+02:002011-09-28T14:18:32.232+02:00Istenem, hogy tudod így felszeletelni és tálalni, ...Istenem, hogy tudod így felszeletelni és tálalni, nagyon étvágygerjesztőek!kolozsgabihttps://www.blogger.com/profile/04393583743721942706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-6447086759843224892011-09-28T09:52:21.684+02:002011-09-28T09:52:21.684+02:00Jól látom az első képen, hogy még kakaóport is szó...Jól látom az első képen, hogy még kakaóport is szórtál rá?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-47625728692505831242011-09-28T08:39:27.697+02:002011-09-28T08:39:27.697+02:00Ez biztos nagyon finom, el is viszem a receptjét. ...Ez biztos nagyon finom, el is viszem a receptjét. Az meg, hogy egyszerűen tökéletesen szép lett, már fel sem tűnik. Na jó, nagyon is feltűnik! :))<br /> De tényleg mindig ilyen precízen-szépen csinálsz mindent, már a képről lehet tudni,hogy ez csal a tiéd lehet. Még a meggyszemek is centire pontosan sorakoznak egymás mellett. :))Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-22901203508757124032011-09-28T06:41:20.671+02:002011-09-28T06:41:20.671+02:00Remekmü! :)Remekmü! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3966728121764555731.post-10105272383270685382011-09-28T00:15:47.170+02:002011-09-28T00:15:47.170+02:00Jujj ez elképesztően gyönyörűűűű!! Recept mentve.....Jujj ez elképesztően gyönyörűűűű!! Recept mentve...Csiperkehttps://www.blogger.com/profile/15115172834362925398noreply@blogger.com