Oldalak

2009. november 26., csütörtök

Püspökkenyér avagy gyümölcskenyér tojásfehérjéből




Biztosan van ilyesféle receptje mindenkinek, és a siker alapvetően az arányokon múlik.
Latsia receptje kiütötte a sajátomat a nyeregből, könnyebb, finomabb, egyszerűen tökéletes, nekünk. Persze ez ízlés kérdése, de azért ajánlom kipróbálásra!
Köszönöm Latsia!
Hozzávalók:
6-7 tojásfehérje
10 dkg dió durvára vágva
10 dkg étcsokoládé aprítva
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj


Az összevágott hozzávalókat elkeverem a liszttel. A fehérjéket elkezdem felverni, mikor már félig kész, beleteszem a porcukrot is és keményre verem. Belekeverem a lisztes dolgokat és végül az olvasztott vajat is.
Kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon  25- 30 percig sütöm. (tűpróba!)
Ha kihűlt be lehet vonni olvasztott csokoládéval, de enélkül is nagyon finom.

32 megjegyzés:

  1. Hú, de tele van mindennel! Ez aztán az igazi! Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  2. Gasztroboszi ebből nem lehet kisajnálni a cuccot, és olyan kis szerényen veszi körbe a tészta, alig érezni, nagyon jó!

    VálaszTörlés
  3. Hasonlót én is szoktam sütni, így a tökéletes, ilyen gazdagon! szuper finom lehet!!!!

    VálaszTörlés
  4. Trinity ez így igaz, amilyen egyszerű és szerény kis süti, olyan mennyei!

    VálaszTörlés
  5. Én most jutottam el eddig, s már nagyon kerestem is a receptet, mert tegnap összegyült egy csomó tojásfehérjém. Remélem holnap meg is tudom csinálni, csak dióm nincs itthon és senki sem megy a bóóótbaaaaaa !!! és ha kihagyom belőle? szerintem akkor sem lesz semmi baja ugye? Legfeljebb több kandirozott gyümölcsöt tegyek bele ?
    Istenien néz ki.
    Moha ! ez meddig áll el? --- kb a konyhától a speizig ?? :-)

    VálaszTörlés
  6. Viki bármi jó bele,csak az összsúly legyen meg!
    Ha azt szeretnéd, hogy elálljon, akkor kihűlés után két réteg folpack, + zacskó és be a mélyhűtőbe:))

    VálaszTörlés
  7. Moha kedves!

    Ááá,én nem is jövök többet az oldaladra,így nem lehet súlyt megtartani ha ilyen finomságokat mutogatsz.A Tiéd álomszép lett az enyémhez képest,az íze azonban valami fantasztikus.Nem lehet abbahagyni az evését.Igaz picit módosítottam,de ezentúl csak ezt a püspökkenyeret fogom sütni.

    VálaszTörlés
  8. Pilchard örülök,hogy ízlik! Tudtak ezek a püspökök valamit....

    VálaszTörlés
  9. Igen,ízlett.Nem tartott sokáig :)Jajjj,nagggggyon finom!!!

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    Megsütöttem,Isteni lett,ez az első püspökkenyerem.Egész dióm nem volt,ezért daráltat szórtam bele és aszalt sárgabarackot és persze két fajta csokit!A gyerekeimnek is nagyon bejött!Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  11. Emil Stefán nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt nálatok is! A belevalókat nyugodtan lehet variálni, ami épp otthon van.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon örülök hogy ráleltem ma elkészítem már régen sütöttem !

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm a receptet, finom lett és gyorsan elkészíthető. BÚÉK !


    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a receptet, finom lett. Így nem kellett törni a fejem

    VálaszTörlés
  15. Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlik!

    VálaszTörlés
  16. Több receptet megnéztem, mit is kezdjek a tojásfehérjékkel. A Tied tünt a legjobbnak - és így is lett! Köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
  17. Kedves Edit, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy nektek is ízlik!

    VálaszTörlés
  18. Ez isteni finom. Kérdésem,hogy egészségtudatosságból,ha mandulaliszttel készítem,abból is 80g kell?

    VálaszTörlés
  19. Kedves Névtelen, igen, abból is tegyél 80 g-ot. Esetleg a sütési idő változhat, ellenőrizd a sütit tűpróbával!

    VálaszTörlés
  20. Szia
    Ma szeretném megsütni.Eláll karácsonyig !?hogy tároljam?

    VálaszTörlés
  21. Kedves Névtelen, én sütés és teljes kihűlés után folpackba, majd alufóliába tekerem szorosan, és így fagyasztom le.
    Fogyasztás előtti napon elővesszük, hagyjuk a fóliában kiolvadni, tökéletes lesz.
    Egy-két napon keresztül friss marad nejlonban, vagy fóliában tárolva.
    Nálam általában mindig van a fagyasztóban 1-2 rúd, így váratlan vendég esetén előkapható.

    VálaszTörlés
  22. Többször elkészítettem már , nagysikerű !!!
    Azt kérdezném hogyha dupla adagot csinálok , azt mekkora tepsibe kellene tenni ?

    VálaszTörlés
  23. Örülök, hogy nektek is ízlik, én duplázásnál bekeverem egyszerre a két adag tésztát, és két sima dobozformában sütöm egymás mellett a sütőben.
    Nekem sincs két püspökkenyér formám:)
    Ha csak tepsi van, akkor kb. 20 x 28 cm-esbe tenném.

    VálaszTörlés
  24. Katalin vagyok! Én már többször is elkészítettem. Most is sül. Ananász kockát és saját aszalványt is raktam bele minden alkalommal pluszba. Nagyon finom!

    VálaszTörlés
  25. Kedves Katalin, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlik! Aszalt gyümölcsökkel is finom, én is szoktam variálni:)

    VálaszTörlés
  26. Szép napot! Én ezt már többször meg sütöttem! Ma is, most hűl! Nagyon finom. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  27. Örülök, hogy nálatok is sikere van, nálunk is állandó szereplő:)

    VálaszTörlés

  28. Kedves Moha,

    rendszeresen sütöm ezt a finom, sokáig elálló gyümölcskenyeret.
    Ez a receptet még Frank Júlia osztotta meg anno.

    VálaszTörlés
  29. Kedves Panka, örülök, hogy nálad is kedvenc, én Latsia blogján találkoztam vele, azóta csak így készítem, nagyon finom, több napig puha, tökéletes.

    VálaszTörlés