Oldalak

2009. december 2., szerda

Meggyes zselés süti


Ezt a sütit itt találtam, már képen nagyon tetszett, megsütöttem. Finom is, csak legközelebb elősütöm egy picit a tésztát, mert úgy nem lesz ennyire tömör.

Hozzávalók:

tésztához:

10 dkg vaj

20 dkg liszt

8 dkg porcukor

egy csipet sütőpor

1 tojás

töltelék:

2 csomag vaníliapuding

6 dl tej

5-6 ek.cukor

4 pohár tejföl  ( nekem ez 560 gr tejfölt jelent)

1 üveg meggybefőtt

öntet a tetejére:

5 dl meggybefőttlé  (ha nincs ennyi, kiegészítem vízzel)

2 csomag Oetker piros tortazselé

(én tettem hozzá fél citrom levét is)


A lisztet elkeverem a sütőporral, cukorral, elmorzsolom a vajjal, beleütöm a tojást és összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára, majd kinyújtom és egy 24 X 32 cm-es tepsibe rakom.

(legközelebb elősütöm 10 percet 180 fokon, sütőpapírral és szárazbabbal a tetején)

A krémhez a pudingot megfőzöm, hozzákeverem a tejfölt és ráöntöm a tésztára. A leszűrt meggyekkel megszórom a tetejét és 175 fokon kb. 25 percig sütöm.

Hagyom hűlni kicsit, ezalatt elkészül a zselé a tetejére a zacskón lévő leírás szerint, még melegen a tésztára öntöm. Kihűlés után megy a hűtőbe egy éjszakára, másnap szépen lehet vágni.


5 megjegyzés:

  1. Már akartam kérdezni, hogy merre járkálsz mostanában, létezik, hogy nem sütöttél semmit???:)))))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű!! Először azt hittem túrós.Hogy áll így össze a puding? Nekem tuti szétfolyna.

    VálaszTörlés
  3. Hát ez (is) gyönyürűűűűű !!!!!
    Moha! most szántam rá magam a mézeskalácsodra, jöttem mégegyszer gyönyörködni és ma mindent megveszek hozzá. Jaj de jó lenne, ha sikerülne. Még soha sem sütöttem mézest. Bocsánat, hogy éppen ennél a sütidnél áradozom a mézesről, de a meggyes zselés is szerintem a hétvégén sorra kerül. Köszi a sok-sok finomságot.

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem, ezt is kipróbáljuk. Inkább biztos vagyok benne, hogy kipróbáljuk.

    VálaszTörlés
  5. Szepy járkálásról szó nincs, és a sütő sem romlott el:))

    Andi a két zacskó csak 6 dl tejben fő, így elég sűrű, és a tejföl sem hígítja fel. A hűtés során tökéletesen megszilárdul.

    Viki nagyon aranyos vagy, várom a beszámolót a mézesről,remélem ízleni fog!

    Macus nem egy bravúrsüti, de nagyon jó!
    Férjem külön értékelte, hogy nem túl édes és végre nem csokis:))

    VálaszTörlés