2009. augusztus 11., kedd

Szilváslepény mákos morzsával


A szilváslepény tésztája anyósom receptje alapján készül, a tetejére való morzsa viszont egyik péktársamtól való E.Margit oldaláról. Tulajdonképpen nem lenne mákos, csak maradt a zacskóban kb. 5 dkg darált mák, el kellett használni.

Hozzávalók:

tésztához:

15 dkg vaj

15 dkg cukor

5 tojás

25 dkg liszt

1 tk. sütőpor

1 tk.vaníliakivonat

reszelt citromhéj

tetejére:

1 kg szilva

morzsához:

5 dkg puha vaj

8 dkg barnacukor

5 dkg darált mák

5 dkg liszt

1 kk. őrölt fahéj

reszelt citromhéj

A vajat habosra keverem a cukorral, egyenként mehetnek hozzá a tojások is. A sütőporos lisztet is hozzákeverem. Kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe simítom a tésztát és kirakom a cikkekre vágott szilvával.

A morzsához valókat egy tálban villával,vagy kézzel összemorzsolom és a tésztára szórom.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 40-45 percig.

3 megjegyzés:

erika írta...

Nnna tessék! egy kis leves kóstolásra ugrottam be, és most itt van a szilváslepény is. Háát nem utasítom vissza, naggyon jól néz ki!!!

Mónika írta...

Nagyon gusztika!
Lehet elnéztem a folyadék mennyiséget a zsemlénél, nem teljes adagot csináltam és úgy számolgattam. 2 kanál víz nekem is kellett.
Olyan bosszantó, hogy ugyanúgy raktalak fel téged a bloglistámra, mint bárkit, de a miniatűr képeidet soha nem látom a saját oldalamon.

Moha írta...

Erika jó étvágyat hozzá!

Móni ezeket a dolgokat én sem értem,én meg nem látom a rendszeres olvasóimat,csak ha a fiam gépén lépek be! Ma megkértem,hogy segítsen nekem egy kicsit,majd akkor rákérdezek erre is.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...