2010. március 4., csütörtök

Hamis marcipán kockák


Városi lánynál láttam meg tegnap ezeket a kis kockákat, nálam az itthon fellelhető dolgok és a család ízlésének függvényében alakult a recept.


Hozzávalók:


40 dkg darált háztartási keksz

10 dkg darált dió

20 dkg porcukor

10 dkg olvasztott vaj

12-15 evőkanál tej

2 púpos evőkanál kakaópor

4 evőkanál kókuszereszelék

rumaroma / rum (ízlés szerint)

mandula aroma / amaretto likőr (ízlés szerint)

(Ha gyerek nem eszik belőle,akkor mindenképpen igazi rum és likőr kerüljön bele)


Máz:

10 dkg vaj

1 teáskanál olaj

1 evőkanál porcukor

2 púpos evőkanál kakaópor


A kekszet, a diót, a porcukrot és az olvasztott vajat annyi tejjel dolgozom össze, hogy gyúrható massza legyen belőle. Elfelezem.

Egyik felébe keverem a kakaóport, a kókuszreszeléket, a rumaromát és kevés tejet még, hogy a puha állag megmaradjon.

Másik felébe a színtelen mandulaaromát keverem. (Ha Amaretto likőrrel ízesítem, akkor lehet, hogy kevés darált keksz vagy dió kell még bele szilárdítani)

A kakaós masszát kinyújtom sütőpapíron fél cm vastag téglalappá. Egy másik sütőpapíron kinyújtom a mandulás masszát is ugyanakkorára és ügyesen ráborítom a kakaósra. Lehúzom a sütőpapírt róla és kicsit átgörgetem a nyújtófával.

A mázhoz gőz felett összeolvasztom a hozzávalókat, simára keverem és a tészta tetejére öntöm.

Elkenem rajta és a hűtőbe teszem szilárdulni. Ha a máz kemény,akkor kis kockákra vágom a sütit.

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szép lett, a változtatások is biztos jót tettek neki! - Viki alias Városi Lány :)

Moha írta...

Viki köszönöm!

Latsia írta...

Istenem miért kell nekem reggel itt szaglászni?:-))) Istenien néz ki, kérek egy falatkát...lécci!!!
Cserébe vár nálam valami, kukkants be kérlek:-)

Moha írta...

Latsia küldöm az utolsó 3 kockát! Megyek.

lekvároskukta írta...

Most én is bekapnék egyet-kettőt :))

Moha írta...

Lekvároskukta sajna elfogyott!

Latsia írta...

Köszönöm, isteni:-)))

Moha írta...

Latsia szívesen!

Gasztroboszi írta...

Jaj de telhetetlen vagyok! Benyámnyognám az egészet!!! :) szuperül néz ki!

szepyke írta...

Ok, a kolbászos zsemlékhez jó lesz! Sőőőőőőőőt! Isteni!:)

Moha írta...

Gasztroboszi, azért az kicsit sok lenne, elég tömény jószág ez:)

Szepy utána mindenképpen!

Névtelen írta...

Ismet nem csalodtam,mar megint csorog a nyalam!:))Kedvencem a marcipan ,megha aromas is de bizti finom volt!:)Koszonjuk!!Viszont nagyon jo otletet adtal azaz Te es Varosi lany a szamba csoki megvalositasahoz!A hetvegen kiserleteztem a Kapuciner csokival,hat van meg mit agyalni rajta:)de azert fini lett.Ha lesz kicsi idom elkeszitem a szambat is es megosztom Veled/Veletek.Mindig benezek hozzad amikor csak tudok,de mar nem merek mert a latvany is hizlal:):):):)!Minden nap jossz a gyonyoruseges csodaiddal!Koszonjuk!
Udv: Kata

Moha írta...

Kata kedves vagy! A szamba jöhet,azt nagyon szeretem!

Névtelen írta...

Kedves Moha! Nehany gyakorlati kerdesem lenne, miszerint a dio de meginkabb a keksz mennyire legyen daralt? Feltetelezem hogy mindketto durvara azaz inkabb darabos mint por de lszi erosits avagy cafolj meg. Es meg egy: az aromakbol mennyit hasznaltal? 1-1 evokanallal vagy tobbet/kevesebbet?
Nagyon koszonom, udvozol Eni

Moha írta...

Eni a keksz a készen kapható darált keksz volt,ez elég porszerű. A diót sima diódarálóval daráltam meg. Aromából szerintem 2-2 kávéskanálnyival indíts,aztán kóstolás,és meglátod kell-e még bele.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...