2012. november 5., hétfő

Bento box - bento doboz 5: virsli és görög saláta



Ebben a dobozban is egyszerű ennivaló van. Előző este elkészíthető, reggel csak a dobozt kell a táskába tenni.
A mini virslikből mindig többet szoktam venni, megfőzöm, és 6-8 darabos adagokban lefagyasztom. Így mindig van kéznél, csak előveszem, ha szükség van rá.
A kicsi üvegben ketchup van.
Alul pedig görög saláta, hagyma helyett a szelídebb ízű snidlinggel. Az uborkát kockára vágtam, a miniparadicsomokat félbe, és elkevertem nagyon kevés extra szűz olívaolajjal, sóval, aprított snidlinggel, végül beleforgattam a kockára vágott feta sajtot is.
Aki szereti, még tehet bele olívabogyót is, nálunk azt csak én eszem.

Egy tanács még: a doboz salátás rekeszét mindig külön folpackba burkolom, és úgy teszem bele a nagy dobozba. Így a saláta leve nem folyik ki akkor sem, ha a doboz zárása nem tökéletes.

Arra érdemes figyelni, hogy a salátákat eleve minimális öntettel készítsük, illetve ha többet szeretnénk rátenni, akkor azt inkább a kis üvegben mellé adjuk.




4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hol lehet ilyen dobozt venni?
Gabi

Zita írta...

Ezt a fajta (háromrészes, betétes) dobozt én is hiába kerestem. :-( A múltkori "felderítős" :-) poszt után végigjártam jó pár hipermarketet. A kétrekeszes új-zélandi (?) drága dobozt láttam, de valahogy pont nem volt jó a mérete. A kicsit irtó pici, a közepes rendes ebédnek nem elég, a nagy meg óriási (2x1 literes). Az első BENTO-s poszt óta ilyenre fáj a fogam, de sehol sincs. :-(

Blogkonyha írta...

Nekem is csak két rekeszes van. A három jobb lenne. Nagyon guszta ismételten!!!

Moha írta...

Gabi ezt a dobozt nem láttam sehol, a férjem már régebben vette. De a beszerzős posztomban nagyon sokfélét feltettem, lehet azért jókat venni.

Zita a közepes nekem simán elégnek tűnik egy ebédhez, 1,75 l az űrtartalma. Mármint ez a Sistema dobozra értendő. Az én dobozom sem több ennél, sőt inkább kisebb űrtartalomra, az biztos.

Kriszti köszi, neked is a közepes Sistemát ajánlom, az ideális méretűnek tűnik.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...