2014. július 1., kedd

Meggyes joghurthab



Görög joghurttal készült gyors édesség.

A tálaláshoz az üvegtálkákat a SütniFőzni konyhafelszerelési webáruház biztosította.

Hozzávalók 4 főre

  • 20 dkg sűrű görög joghurt
  • 20 dkg meggy magozva mérve
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín alaposan behűtve
  • 1 zacskó Dr.Oetker Zselatin fix
Botmixerrel pürésítjük a meggyet a citromlével és a cukorral. A tejszínt habbá verjük a zselatin fix hozzáadásával, majd belekeverjük a joghurtot, és a meggypürét is. Tálkákba töltjük és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

Tipp: ha jól záródó kis üvegekbe tesszük, akkor másnap magunkkal vihetjük a munkahelyre, iskolába is.


Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...