2014. augusztus 26., kedd

Szederleves főzés nélkül




Gyönyörű színű és nagyon finom leves készülhet szederből, ha frisset már nem kapunk, akkor fagyasztottból is tökéletes lesz.
A recept megtalálható az augusztusi Kifőztük magazinban, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról. 

Tálaláshoz a bögrét és a tányért a SütniFőzni webáruház biztosította.


Hozzávalók
  • 40-50 dkg szeder
  • 8 dl 100%-os almalé
  • 1 citrom leve
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 dl habtejszín
  • cukor ízlés szerint
tálaláshoz:
  • 2 dl habtejszín alaposan behűtve
  • néhány szem szeder
  • citromfűlevél

Kevés szedret félreteszünk, a többit összeturmixoljuk az almalé felével, a citromlével, a fahéjjal és a vaníliakivonattal. Átszűrjük, hogy a magoktól megszabaduljunk.
Hozzákeverjük a maradék almalét, a tejszínt és ízlés szerint édesítjük, majd behűtjük.
Tálalásnál a habbá vert tejszínből csillagcsöves habzsákkal rózsákat nyomunk a leves tetejére, és szederrel, citromfűlevéllel díszítjük.

Tipp: ha gyerekek nem esznek belőle, akkor kiegészíthetjük kevés vörösborral, vagy szederlikőrrel. 
Kerülhet bele sűrű görög joghurt is, nagyjából 20 dkg. 
Ha minden hozzávalót behűtünk előre, akkor a leves rögtön jéghidegen tálalható az elkészítés után. 


2 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Jól néz ki, nálunk is sűrűn van mostanában ilyesmi gyümölcsből. Csak én almalé helyett kevés tejet teszek bele és egy Gála főzésnélküli vaniliáspudinggal szoktam turmixolni, vagy nagyon sűrű joghurttal. (Elköltöztetek már?)

Moha írta...

Gabi köszi, a tiéd is jó megoldás :)

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...