2014. december 16., kedd

Csokoládéhab csipketányéron



Ez a recept is a decemberi Kifőztük magazinban jelent meg, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.

Érdemes megnézni, nagyon sok jó ötletet hoztunk a karácsonyi készülődéshez!

Hozzávalók 4 személyre

a csokoládécsipkéhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • sütőpapír

a csokoládéhabhoz:
  • 4 dl habtejszín, alaposan behűtve
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor

a díszítéshez:
  • cukorgyöngy
  • tortadara
  • mentalevelek


A krémhez a  csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínből kemény habot verünk, beleszórjuk a kakaóport. 1/3 részét kézi habverővel a csokoládéhoz forgatjuk, majd óvatosan a maradékot is hozzákeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.

A csipke elkészítéséhez először nagyobb lapot vágunk a sütőpapírból, rárajzoljuk a mintát, és megfordítva sima tálcára vagy vágódeszkára tesszük. Ezután gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, zacskóba szedjük, kis lyukat vágunk a sarkán, és megrajzoljuk a minta alapján a csipketányérokat. A tálcával együtt hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé újra meg nem szilárdul.


Tálalás előtt vékony pengéjű késsel leválasztjuk a papírról a csokoládéformákat, és tányérra helyezzük. A habot csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és rózsákat nyomunk belőle a csokoládéra. Tetszés szerint díszíthetjük cukorgyöngyökkel, tortadarával, mentalevelekkel.

1 megjegyzés:

orsi írta...

lehet ezt elkészítem karácsonyra, már írom is össze a menüt. ha ti is sokat süttök/főztök az ünnepekre, egy jó MOL kezdeményezés, hogy ne a lefolyóba öntsük az elhasznált olajat. http://glurl.co/b-olaj

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...