2015. március 13., péntek

Vaníliás csiga Berghoff tálban



A márciusi Kifőztük magazinban jelent meg ez a recept, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.

A sütőtál a Berghoff cég kerámiaedénye, az étel elkészítésére és tálalására is tökéletes! 

Hozzávalók 9 csigához, 28,5 cm átmérőjű tálhoz

a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 ml olaj
  • 1 tojás
a pudinghoz:
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból és letakarva duplájára kelesztjük.

Megfőzzük a pudingot a zacskón lévő leírás szerint, de csak 4 dl tejjel. Amikor elkészült, lefedve hűlni hagyjuk.

A tésztát lisztezett deszkán bő fél centi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a vaníliás pudinggal, majd feltekerjük és 9 darabra vágjuk. Vékonyan kiolajozzuk a kerámia edényt, és belerakjuk a csigákat. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni őket, végül előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésmódban 35 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor a sütés utolsó 5-7 percére takarjuk le alufóliával a csigákat.
A formában hagyjuk kihűlni, így finom puha marad.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...