2015. december 15., kedd

Hókifli



Egyik kedvencünk az aprósütemények közül, karácsonykor mindig készül belőle.

Hozzávalók:
  • 50 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg friss élesztő
  • vaníliás porcukor a beforgatáshoz
  • sűrű szilvalekvár a töltéshez
A tejfölben elkeverjük az élesztőt egy kevés cukorral. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osztva letakarva pihentetjük 30 percig.
Ezután lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 7 cm átmérőjű  köröket szúrunk ki belőle.
Nagyjából teáskanálnyi mennyiségű sűrű szilvalekvárt teszünk a korongok egyik felére, ráhajtjuk a másikat, a széleket lenyomkodjuk, majd megsodorjuk kifli formájúra és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésmódban kb. 15-20 percig sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket, és rácson hagyjuk kihűlni. Ezután jól záródó dobozban tároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...