2010. június 11., péntek

Gyümölcsjoghurt házilag

Ha a család gyümölcsjoghurtra vágyik, bármikor készíthetünk olyat, ami mentes a különféle aromáktól, színezékektől, és simán veri a boltit krémességben is. Pontos mennyiségeket nem írok, az otthoni hozzávalók alakítják a végeredményt.
Nálam barackos, szedres és epres készült.

Hozzávalók: 
  • natúr joghurt
  • méz vagy cukor ízlés szerint
  • friss / fagyasztott gyümölcs vagy házi lekvár 

 A natúr házi krémsajtnál leírt módon kicsurgatom a joghurtot jó sűrűre. Általában este beteszem a hűtőbe és másnap készítem el.
A sűrű joghurthoz kézi habverővel mézet keverek, és hozzáteszem a botmixerrel  kicsit megdolgozott gyümölcsöt.(Málna esetén erre nincs szükség.) Aki szereti tehet még hozzá egészben hagyott gyümölcsöt is.
Ha nagyon sűrűnek ítélem, akkor keverek bele egy kevés sima joghurtot.
A sárgabarackos az Anyukám lekvárjával készült, ilyenkor beleszámítom a lekvár édességét, kevesebb méz kerül bele.
A kicsurgatásos módszerrel elérhető a krémes, sűrű joghurt állag, amit a boltinál a különféle adalékanyagokkal oldanak meg.

15 megjegyzés:

Mary írta...

Jaj de szépek! Házi dolgok sokkal jobbak mint a bolti! Elvehetek egy pohárral?

egycsipet írta...

Nagyon jól néznek ki! :)
Joghurtot igaz még nem, de saját ízesítésűt szoktam készíteni a gyerkőcöknek, valóban sokkal finomabbak, eredetibbek, mint a gyáriak.

Bianka írta...

Nagyon szépek és egészségesek. Kérhetek :)))

Névtelen írta...

En is ,en is akarok!!!:)Nagyon gusztak!Jo es egeszseges ,tuti kiprobalom!:)Ja es a tegnapi raffaellokra visszaterve...aaaaaaah nagyon finomak lettek!Koszi a recit!Viszem a joghurtokat is:):):)
Szep hetveget:)
Udv:Kata:)

Kata írta...

Stipi-stopi a középső!!!!:)

Moha írta...

Csipetkém a joghurtot még én sem itthon készítem, bár házi tejből ki fogom próbálni egyszer...

Bianka köszi, röpítem:)

Kata örülök, hogy ízlett a raffaello! Jó pihenést nektek is!

K

Moha írta...

Másik Kata viheted, azt a gyerekek közül csak egy díjazza, meg a férjem:)

Viki írta...

Jaj de jól néznek ki. Én meggyeset szoktam késziteni (saját magamnak) őszibarackosat meg az életem párjának :))) (sajnos az eperrel még mindig nem vagyunk jóbarátok, s az aprómagvak sem tesznek jót) ilyenkor "pityergek" is egy kicsit, de csak úgy, hogy senki se vegye észre :)) A barackosat azért elvittem :)))
Éppen most hülnek a vacsorához valók.

Moha írta...

Viki ha átszűrnéd az eperpürét egy nagyon sűrű szűrőn? Akkor sem ehetnél belőle?

GasztroRéka írta...

De jó! Épp Szepykét kérdeztem pár hete,h lehet házi joghurtot készíteni,mert az aromákból meg céklalevekból elegem van. Ivójoghurtra is van tipped? annyira szép színei lettek!

Moha írta...

Réka ha az ilyen módon elkészített gyümölcsjoghurtodat "visszahígítod" sima joghurttal, illetve tejjel a megfelelő állagúra,akkor ivójoghurtod lesz!

t3v, az okostojas írta...

Moha, bolti tejből is simán működik, nekem sincs tehenem :)
http://okostojas.blog.hu/2007/06/26/joghurt_hazilag

Moha írta...

t3v köszi, megnézem! Mondjuk egy kis utánjárással tudnék házi tejet venni.

Nándi írta...

Én itthon csinálok joghurtot. 1l tej, 1 pohár joghurt és egy kanál tejpor. Nyolc óra alatt a joghurt készítőben tökéletes.
Gyümölcsöt megaszalom, majd a friss joghurtba teszem apróra vágva. Egy napra megy a hűtőbe. Édesítőszer nem kell. A házi joghurt nem savanyú, az aszalt gyümölcs sem. A gyümölcs megszívja magát, színt ad a joghurtnak, és megpuhul. Krémes finomság lesz belőle.

Moha írta...

Ez a módszer is jó lehet :)

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...