2010. június 20., vasárnap

Limonádé citromfűvel


Ez a sok eső egyedül a fűszerkertemnek tesz jót, a menta és a citromfű óriásira nőtt, sosem látott méretű leveleket hozva. Így mindennap jut a limonádéba is valamelyik. Ez a hűsítő is a Kifőztük 4. számában található.

Hozzávalók:
  • 3 narancs
  • 3 citrom
  • 2 nagy marék citromfűlevél
  • cukor
  • 2 liter víz
A citromfűleveleket mosás után egy mozsárban eldörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral pépesre. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 2 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni hagyjuk 1 órát, majd kislyukú szűrőn átszűrjük egy kancsóba. Hozzáöntünk még 1 liter vizet, ízlés szerint édesítjük és belekarikázunk 1 citromot és 1 narancsot. Néhány friss citromfűlevelet is dobhatunk bele.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon-nagyon finom és imádom

Moha írta...

Bianka mi is:)

GasztroRéka írta...

Nálam nem nagyon él meg egyik sem,mondjuk sajnos csak a gangon laknak? Mi a titka ezeknek a növénykéknek? Annyira gusztusosak a nyári italaid is. A belvárosba 500-600 ft-ért mérnek hasonló limonádét.:(

Moha írta...

Réka egy titok van, ültesd őket amennyire lehet nagy cserépbe / ládába, jó minőségű virágföldbe. Az enyémek is bolti cserepes fűszerként indultak, és kiültettem a kertbe őket. A pici cserépben lévő minimális föld kevés nekik. Ja és sok locsolás:)

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...