2011. július 20., szerda

Panna cotta joghurttal és friss gyümölcsökkel








Ezt a gyönyörűséges édességet Citromhabnál láttam meg, és mivel van savarin formám, el is készítettem. Szerintem az én formám nagyobb, de ezzel már csak a betöltésnél szembesültem, simán elfért volna a dupla adag is benne.
 A képen úgy néz ki, mint a Royal Ascot egyik hölgyének kalapja, de nagyon finom, könnyű kis nyári édesség lett belőle.

Hozzávalók 26 cm átmérőjű koszorú formához

  • 50 dkg natúr joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 15 g zselatin
a tálaláshoz friss gyümölcsök tetszés szerint

A tejet ráöntöm a zselatinra egy kis lábosban.
A tejszínt habbá verem a cukorral, belekeverem a joghurtot és a vaníliakivonatot is.
A zselatint kis lángon kevergetve felolvasztom a tejben, majd a tűzről levéve hozzákeverek 2-3 evőkanálnyi joghurtos krémet. Ezt öntöm folytonos keverés mellett a joghurtos-tejszínes részhez.
A formát nagyon vékonyan kiolajozom és beleöntöm a krémet, majd 3-4 órán keresztül a hűtőben tartom.

Tálalás előtt óvatosan meglazítom körben a forma szélénél és közepénél a megszilárdult krémet, nagyobb tálat borítok a formára, majd egy gyors mozdulattal megfordítom. Így sikerül szépen egyben kiszedni a krémet.

Középre tetszés szerinti gyümölcsöket halmozok, lehet mellé tejszínhabot is kínálni.


16 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

Ez kegyetlenség!!!! Annyira gyönyörű...

Tündi Daika írta...

Nagyon jól néz ki :) ügyes vagy

Okki írta...

Csodásan néz ki!
Sajnálnám megkóstolni olyan szép :)

szepyke írta...

Uramanyám, de szép piiiiiiiiiiros!:)

Citromhab írta...

Csodás lett!!!

Azt gondoltam, a savarin forma csak egy méretben kapható, de ezek szerint nem, az enyém 24 cm-es. Mondjuk, ez a minimális különbség önállóan nem indokolná, hogy a Tiéd csak félig telt meg. A felvert tejszínt én csak a legvégén kevertem hozzá, lehet, így kevésbé esett össze, 1 cm híján teljesen megtelt a forma.

Bianka írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem találok szavakat, milyen gyönyörű

Moha írta...

Katuci köszi, hamar elkészül és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!

Tündi köszönöm!

Okki köszönöm, mi nem sajnáltuk, finom volt:)

Szepy igen, gondoltam is rád:)))

Citromhab köszi! Kipróbálom majd úgy is, de mondjuk a másfélszeres adag simán belefér az enyémbe szerintem.

Bianka aranyos vagy, köszönöm szépen!

Blogkonyha írta...

Mint egy festmény, annyira szép! És megint azok a színek...Nagyon guszta!!!

Moha írta...

Kriszti köszönöm! Igen, én a színekbe zúgok bele a piacon, a férjem már csak nevetett, mikor összeválogattam a sok gyümölcsöt, és mondtam, hogy nekem még fekete ribizli is feltétlenül kell!

Petra írta...

Gyönyörűséges! Ez az aprólékos munka, ahogyan a ribizliszemeket mint egy gyöngysort körberakod csodálatra méltó :D

trinity írta...

Moha,
hááát ez nagyon ott van!!!! Mint a mesében, komolyan!! A türelmed a díszítésben most is szembetűnő, csodás!

Elif írta...

Hihetetlen gyönyörű lett!

Moha írta...

Petra köszönöm, de nem tartott olyan sok ideig!

Trinity köszönöm, de tényleg kb. 15 perc alatt rakosgattam rá a gyümölcsöket, mert a sarkamban toporgott két éhes férfiember, hogy mikor lehet már enni belőle?

Elif köszönöm szépen!

Szabina írta...

Nagyon nagyon szép! És milyen finom lehet... :)

Unknown írta...

MESÉS!!!

Moha írta...

Szabina köszönöm, tényleg finom volt!

Maci köszönöm szépen!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...