2012. május 30., szerda

Mézeskalács torta házassági évfordulóra





Juli remek ötlete volt a szülők házassági évfordulójára ez a torta, benne az eddig együtt töltött évek a szíveken.

14 megjegyzés:

Szemi írta...

Nagyszerű ötlet, csodás kivitelezés! Gratulálok!

Éva írta...

Csodásan néz ki, és nagyon jó ötlet!

Kati írta...

Csodaszép:) Egy ilyet én is elfogadnék akár esküvői tortaként is:)

Névtelen írta...

Szia Moha!
Nagyon kedves ajándék. Szépek a virágok, de a gyöngybetűidet mindig nagy csodálttal nézem. Biztosan nagyon örültek a megajándékozottak.
Üdv:Stecka

Moha írta...

Szemi, köszönöm szépen!

Éva, köszönöm, az ötletért Julit kell dicsérni!

Stecka, köszönöm, a gyöngybetűimmel én még mindig nem vagyok elégedett:)

tejszínhab írta...

Csodás ötlet! :)

Moha írta...

Tejszínhab, köszönöm!

Névtelen írta...

Szia Moha!

A gyönyörű dobozaidat kiszemeltem karácsonyi ajándéknak! :) Egy adag tészta elég egy doboz+töltelék puszedlik elkészítéséhez? Megkérdezhetem, hogy milyen méretekkel dolgoztál? Nagyon ritkán sütök mézeskalácsot, és fogalmam sincs, hogy mekkorára nőnek meg egyes darabok a sütés közben, így viszont nehéz megtervezni, hogy mekkorára "szabjam". Illetve ha a kész dobozt egy pár napig a végleges csomagolásában (celofán) tárolom, lesz valami baja? Nagyon köszi a segítséget! Iza

Moha írta...

Szia Iza!

nem tudom mire elég egy adag tészta mert nálam sosem csak egy adag van begyúrva :))) Inkább készíts kettőt, ha marad, lesz belőle dísz a fára.

Ennek a doboznak az átmérője 26 cm.

Semmi baja nem lesz a zárt celofáncsomagolásban!

Névtelen írta...

Köszi a gyors választ, akkor azt hiszem, nekiugrom!:) Áldott karácsonyt kívánok neked és szeretteidnek! Iza

Névtelen írta...

Gyönyörű és ötletes! Lehetne kérni segítséget az elkészítéséhez? (Méretek, mivel vágtad ki őket és hogy az íróka elég volt-e a ragasztáshoz?) Köszi.

Moha írta...

Kedves Névtelen, ez a tortadoboz 26 cm átmérőjű, kartonsablon mentén késsel lehet kivágni a legegyszerűbben. Azt hogy egy adag íróka mire elég, nem tudom megmondani, mert nálam nagyobb adagok vannak bekeverve általában, így nem mérhető.
Ha egy adagot készítesz, az szinte biztosan elfogy, de ha marad, akkor tedd a fagyasztóba nyugodtan, kiolvasztva, átkeverve használható még.

Névtelen írta...

Kedves Moha!
Gyönyörű a doboz, szeretném én is elkészíteni ajándékba 40. házassági évfordulóra. Lehetne hozzá segítségként egy részletes leírást kérni! (mennyiségek, méretek az oldal elkészítéséhez is, magasság, hogyan kell ilyen szép formára összeállítani, csak az írókával ragasztottad össze?)
Köszönöm: Zsóka

Moha írta...

Kedves Zsóka! Ebben a bejegyzésben megtalálsz mindent a tésztáról és a mázakról:http://www.mohakonyha.hu/2011/04/mezeskalacs-szalvetatartok.html

Ez a doboz 26 cm átmérőjű, az oldalak kb. 4 x 7 cm-esek. A kisütött darabokat sűrűbb írókával kell összeragasztani egymáshoz és az alaphoz.
Mennyiségeket nem tudok mondani, mivel nálam mindig több adag mézestészta és íróka van bekeverve. A doboz teljes száradása legalább egy nap, ezután lehet beletenni a szíveket. A doboz tetejét pedig tetszés szerint lehet díszíteni.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...