2013. november 30., szombat

Fahéjas csillag



Az első adventi hétvégére készült aprósütemény. Nagyon fahéjas, nagyon finom.
A recept a bécsi Demel cukrászaté, Macikonyhánál találtam rá, évek óta így készül nálunk is, csak kevesebb cukrot teszek a tésztájába.
Paleo vagy diétás étrendben a cukrot cseréljük édesítőre.

Hozzávalók
a tésztához:

  • 50 dkg vékony barna héjával együtt darált mandula
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 2 teáskanál akácméz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
a mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit tálba tesszük és a robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk, majd kézzel összegyúrjuk.
Porcukorral megszórt deszkán folpackkal letakarva 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű csillagformával kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk.
Kézi mixerrel sűrű fehér krémmé keverjük a fehérjét a porcukorral. Zacskóba töltjük, apró lyukat vágunk a végére és bevonjuk a csillagok tetejét a mázzal.
Előmelegített sütőben 150 fokon, alsó-felső sütésmódban nagyjából 10-15 perc alatt megsütjük a csillagokat.
A máznak száraznak és fehérnek kell lennie, nem szabad túlsütni! A kész kekszeket rácson hagyjuk kihűlni, majd zárt dobozban tároljuk, a rétegeket sütőpapírral elválasztva.

2 megjegyzés:

Edit írta...

Istenem, ez gyönyörű. Mohaaaa, ez merénylet! Neked kb. hány darab jött ki?

Moha írta...

Nem számoltam meg pontosan, de a kb. 5 cm-es csillaggal szerintem nagyjából 130-140 lehetett.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...