2013. december 8., vasárnap

Linzer


Klasszikus linzer,  3:2:1 a liszt-vaj-cukor aránya, kerül bele tojássárgája, és ezen kívül tetszés szerint további ízesítők.

Hozzávalók
a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt (vagy rétesliszt)
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy fél rúd vanília magjai
a töltéshez:

  • baracklekvár

Elkeverjük a lisztet a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a felkockázott hideg vajjal. ( Ha nincs ilyen gépünk, akkor kézzel összemorzsoljuk, gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg).
Hozzáadjuk a citromlét, a tojássárgáját és a vaníliakivonatot, kézzel összegyúrjuk, fóliába tekerjük és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra, alsó-felső sütésmódban.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük őket. Egy lyukas és egy sima forma alkot egy párt majd.
Nagyjából 10-12 perc alatt világosra sütjük a linzereket, figyelni kell, nagyon könnyen megégnek!
Kihűlés után lekvárral kenve összeragasztjuk a párokat.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...