2014. július 2., szerda

Kakaós csiga



Finom puha csigák, a recept megtalálható a Kifőztük magazinban is. 
Az újság ingyen letölthető a weboldalról!

Hozzávalók 16 csigához

a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 3 evőkanál burgonyapehely
  • 1 tojás
  • 3,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl olaj
a töltelékhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 3 púpozott evőkanál kakaópor
  • olaj
a locsoláshoz:
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál vaj

Lágyabb kelt tésztát készítünk a hozzávalókból, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A töltelékhez összekeverjük a cukrot a kakaóporral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 70 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk, bőven megkenjük olajjal és rászitáljuk a cukros kakaót.
A hosszabb oldalán kezdve feltekerjük, 16 részre vágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a csigákat, letakarva kelesztjük kb. 30 percig. A kelesztés félidejében bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra légkeveréssel. A megkelt csigákat 15 percig sütjük, ezalatt felforrósítjuk a tejet a vajjal.
Kivesszük a tepsit a sütőből és a tejet egy evőkanállal a csigákra locsoljuk. Visszatesszük még 5 percre sülni őket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni a csigákat.

2 megjegyzés:

Mártus írta...

Kedves Moha!
Megsütöttem a kakaós csigát..Hmm..Nagyon puha,foszlós tésztája van ennek a finomságnak!Mutatós,nem folyik ki belőle a kakaó..Egyszóval tökéletes!!Köszönöm szépen ezt a kitűnő receptet!!(Én pici sót is tettem a tésztájába.)
Szóval nagyon örülök,hogy elkészítettem..Jövök Hozzád máskor is!!! :)
Üdvözlettel:Mártus.

Moha írta...

Kedves Mártus!

Örülök, hogy jól sikerült a csiga és ízlett is! Sót én is szoktam bele tenni, amikor épp eszembe jut, de őszintén szólva nem érzek különbséget az ízében.
Szeretettel látlak, próbálj ki több receptet is!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...