2015. január 23., péntek

Mézeskalács készítő tanfolyamok 2014-ben

Egy kis visszatekintés még a tavalyi évre, képes összefoglaló a tanfolyamokról.

Nagyon sok lelkes, ügyes embert ismertem meg, a tanfolyamok rendkívül jó hangulatban, sok nevetéssel és munkával zajlottak.

És akkor jöjjenek a képek:

Elsőként megmutatom az egyik résztvevő, Eszter mézeseit, amiket otthon készített a tanfolyam után:

Ezek pedig a tanfolyamokon készült fotók:



6 megjegyzés:

Via írta...

Szuper jók a minták nagyon ügyesek a tanítványaid. Nem is akarom elhinni, hogy pár óra alatt ilyen dolgokat lehet csinálni csak úgy elsőre. Biztos, hogy már mindegyik tanítványodnak volt valamennyi gyakorlata, és az átlagtól eltérő kézügyessége.
Láttam, hogy valakinek a kezében fémcsöves íróka volt, vagy habzsák, azt milyen esetben használtátok. Hasonlót régebben a Petrits mézeskalácsosnál láttam, bár az egy merevebb flakonszerűség volt, és azzal írókázott. Vagy jól gondolom, hogy ez csak egy habzsák?

Moha írta...

Köszönöm! Valóban ügyesek, és képzeld, nagyon sok volt köztük, akinek semmiféle ilyen előképzettsége nincs, itt próbált először írókázni. Kézügyesség nem árt hozzá, de igazából a gyakorlás a titka a dolognak. Akkor lehet ügyesedni benne, ha valaki sokat díszít mézest.
Én mindkét módon tanítom az írókázást, díszítőcsővel is, és csak simán zacskóból is, hogy mindenkinek kiderüljön, neki melyik megy jobban, melyik áll kézre jobban. Ez egy sima nejlonzsák, amit kiegészítünk a díszítőcsővel.

Via írta...

Igen, valóban lehetnek ügyesek ezek szerint már elsőre is, de ahogy írod, nem árt a kézügyesség, meg a gyakorlás.Elárulod, hogy milyen az a neylonzsák és ezt a díszítőcsövet hol lehet megvásárolni? Hogyan kell kiegészíteni vele a nejlonzsákot?

Moha írta...

A nejlonzacskó közepes vastagságú polipropilén tasak, a díszítőcsövet műanyag csatolóval lehet hozzá csatlakoztatni. Ezt több helyen is meg tudod vásárolni, írd be a keresőbe, hogy díszítőcső. Ahol az van, ott általában a hozzá illő csatoló is kapható.

Via írta...

Köszönöm Adrienn utánanézek.

Orsi írta...

Gratulálok a tanfolyamokhoz, gyönyörű dolgok készültek!


Moha,a Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne (gondolom rengeteg van), örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár csodás receptedet !
A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html
puszi

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...