2015. november 16., hétfő

Márványkuglóf dobozformában és az Electrolux Assistent robotgép



Hozzám is megérkezett tesztelésre az Electrolux Assistent robotgép, nagyon köszönöm a lehetőséget a cégnek, álom volt dolgozni vele!



A gép minden része fém, tekintélyes súlya van, biztosan állt a lábán nagyobb mennyiségű mézestészta összeállításakor is, illetve rozskenyér dagasztásánál is.

Kétféle méretű tál van hozzá, ez nagyon jó amikor csak kevesebb krémet készít az ember, vagy éppen csak 2 dl tejszínt szeretne habbá verni. A nagy tálban viszont parádés gyorsasággal készült el 8 egész tojás habbá verve cukorral a piskótatekercshez.
Tartozék a krémkeverő-, habverő- és dagasztókar, négyféle szeletelő- és reszelőfej és a húsdaráló. Egyszerűen csatlakoztathatók a géphez, könnyű eltávolítani és elmosogatni is őket.
Ami nekem nagyon tetszik, hogy a nagyobbik tálnak erős, jól fogható füle van, ez komoly segítség amikor nagyobb mennyiségű tésztát, krémet kell kikotorni belőle.
A tálak egy mozdulattal, könnyen rögzíthetők a géphez, ugyanígy a habverő, dagasztókar is.
Működés közben egy kis led világítja meg a tálban lévő alapanyagot, jópofa ötlet ez is.

Másfélszeres adagban készült el némi módosítással a márványkuglóf, most két dobozformában sütve.

Hozzávalók két 30 x 12 cm-es dobozformához:

  • 52 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,5 teáskanál instant kávépor
  • 25 dkg puha vaj
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 260 ml tej
  • 260 ml víz  (ebből a 60 ml lehet rum)
A dobozok aljába sütőpapírcsíkot vágunk. Ha minden hozzávalót kimértünk, a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésmódban.
A liszthez vegyítjük a sütőport és a szódabikarbónát.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, mindegyikkel alaposan elkeverjük. Felváltva adagoljuk bele a lisztet és a folyadékokat.
A tésztát elfelezzük, egyik részébe keverjük a kakaóport és a kávéport. A kétféle színű tésztát felváltva adagoljuk a dobozformákba. Villával óvatosan átkeverjük, így lesz lesz majd márványos.
Kb. 40 perc alatt készre sütjük a süteményt, érdemes tűpróbát végezni!

Vékony lapáttal elválasztjuk a forma oldalától körben a tésztát, és a kész süteményt kiborítva, rácson hűtjük ki.

2 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Szia!
Nagyon guszta!!...és gratula a géphez is, jó munkát vele!
Érdeklődnék, hogy elköltöztetek-e már, mert rendelnék olyan adventi koszorút mézeskalácsból, csak nem tudok messzire menni érte. Üdv: Gabi

Moha írta...

Szia Gabi! Köszönöm, sajnos csak két hétig élveztem, tesztelésre volt nálam.Írj nekem a mohakonyha@gmail.com címre mézes ügyben!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...