2010. augusztus 17., kedd

Parfétorta bogyós gyümölcsökkel




Ennek az édességnek az ötlete az Eagle Brand cukrozott sűrített tej honlapjáról van. Valóban csak az ötlet, mert a megvalósítást hazai viszonyokra kellett átültetnem, ezért saját kútfőből dolgoztam tovább.

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű formához:
  • 2 tubus cukrozott sűrített tej  (340 g)
  • 5 dl tejszín 
  • 2 evőkanál citromlé 
  • 50-60 dkg bogyós gyümölcs (málna, áfonya, ribizli, szeder vegyesen)
  • 1 csomag Győri Édes Zabfalatok (20 dkg)
  • 10 dkg vaj 
Az alaphoz a kekszet összetöröm és a megolvasztott vajjal összedolgozom. Belenyomkodom a formába úgy, hogy pereme is legyen körben, 3 cm magasan. Beteszem a fagyasztóba.
A tejszínt habbá verem és fokozatosan belecsurgatom a citromlével elkevert sűrített tejet. Óvatosan beleforgatom a gyümölcsök 2/3-át és a fagyott kekszes alapra öntöm. Tetejére teszem a maradék gyümölcsöt.
Mélyhűtőbe teszem és legalább 5 órán át fagyasztom. Tálalás előtt legalább 30 perccel kiveszem, hogy vágható legyen.

9 megjegyzés:

egycsipet írta...

Csodaszép!

Kata írta...

Nem lehet szó nélkül hagyni, gyönyörű! és milyen finom lehetett...

Bianka írta...

Gyönyörű

Moha írta...

Csipet köszönöm!

Kata köszi, tényleg finom lett, mert egyáltalán nem volt édes a rengeteg gyümölcstől.

Bianka köszönöm!

Brigitta írta...

Hű,de csodás!
Lehet egy kérdéssel több??:))))
Ha sima krémes ,vagy túrós jellegű torta tetejére szeretnék vegyes gyümölcsöt tenni,akkor milyen állapotjában érdemes? A fagyasztott gyümölcsökre gondolok.Mert ha kienged elég csúnyal lehet a krémen.Köszike!:)

Moha írta...

Brigi köszönöm! Mindenképpen fagyott állapotban tedd rá, utána mehet rá gyümölcszselé, legalább annyi, hogy ellepje a gyümölcsöket. Így a zselé megfogja őket, szépen kiolvadnak, de nem úsztatják el a sütit. (zselének megteszi a 100%-os almalé is zselatinnal, azon szépen átlátszik minden gyümölcs!)

Brigitta írta...

Nagyon köszönöm!

Andi/cuki írta...

Szépséges!:-))Nem is tudtam, hogy fagyott gyümölccsel is lehet.Mindig tanulok Tőled!:-))

Moha írta...

Andi köszönöm! Igen, muszáj fagyott gyümölcshöz nyúlni néha, hiszen ezek a bogyósok például nem egyszerre érnek, képtelenség lenne mindegyikből frisset találni egy időben.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...