2011. február 27., vasárnap

Pici linzerek csokoládéval vagy lekvárral



Tavaly Mézeskalács volt az én gasztroangyalkám, tőle kaptam többek között apró csokoládés csillagokat.
Az ötlet tehát innen jött, de én az egyszerű 3 : 2 : 1  linzertésztát használtam alapnak, tölteléknek pedig csokoládét és házi baracklekvárt.

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipet só

étcsokoládé
baracklekvár

A lisztet összekeverem a csipet sóval és a porcukorral, elmorzsolom a kockára vágott hideg vajjal, majd a tojássárgáját is hozzáadva összegyúrom. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe teszem.
3-4 mm vékonyra nyújtom, pici kiszúrókkal szaggatom ki belőle a linzereket, a fele lyukas közepű legyen.
Sütőpapíros tepsibe teszem őket és előmelegített sütőben 170 fokon, nagyjából 10 perc alatt világosra sütöm valamennyit.
Amikor kihűltek, megtöltöm egyik részét lekvárral, másik részét pedig olvasztott étcsokoládéval.
A csokoládés ropogós marad, a lekváros kissé megpuhul, de mindkettő nagyon finom.

15 megjegyzés:

Citromhab írta...

Nagyon helyesek ezek a linzerek, én a baracklekvárost választanám:-)

Aniko írta...

Pont most sutottem ki egy tepsi linzer kekszeket!!!!
èn egy csipet fahèjat is tettem a tèsztàba!

Névtelen írta...

én is szeretném ilyen világosra sütni, de nem tudom megállapítani, mikor nem nyers már. van erre módszered?

Moha írta...

Citromhab köszi, férjemnek is az a kedvence!

Paprika az finom lehet, a linzer jól bírja a fűszerezést.

Kedves Névtelen, ha 3-4 mm vékony tésztából készíted és 170 fokon sült már legalább 8 percet, akkor az nem nyers. Minden sütő más, neked kell kitapasztalni a tiédet. Melegen még puha és esetleg nyersnek tűnhet a tészta, várd meg amíg kihűl, akkor kóstold meg.
Az első tepsibe csak néhány darabot tegyél, figyeld pontosan az időt, ha kihűlés után is jó az állaga, akkor máris megvan a megfelelő sütési idő.

Névtelen írta...

köszi a gyors választ!

Bianka írta...

JUJ de nagyon szeretném

Andi/cuki írta...

Fincsi-fincsi, mindkét változat jöhetne:-))

Mézeskalács írta...

Nagyon szépek és guszták! Imádom a házi baracklekvárt!:)Eszméletlenül tetszenek a kiszúróid! Elárulnád hol jutottál hozzájuk?

Mónika írta...

Én is kérek!

Névtelen írta...

Draga MOHAM!
En uuugy megcsortam mert 1000 eve nem ettem ilyet! Hagytam azert 1 csokisat es 1 lekvarosat hogy "mutatoban "is legyen.NAGYON gusztik! En szeretem az ilyen egyszeru sutikeket.Koszonjuk a kinalgatast!
Sutiszorny: ILDIKO

Mary írta...

Gyönyörűek lettek Moha!:)

Moha írta...

Névtelen szívesen!

Bianka küldöm:)

Andi neked is:)

Mézeskalács köszi, ez egy készlet, műanyag dobozos, valamelyik nagy multiban vettük, talán Auchan volt.

Móni nem hagylak ki téged sem!

Ildikó nyugodtan csórhatod, én is úgy vagyok vele, hogy ezek a kis egyszerűek is jólesnek néha.

Mary köszönöm!

Zsiri írta...

Csodaszépek!

Blogkonyha írta...

Ajjaj! Itt is csuda szép dolgok vannak ám! Be-be kukkantok majd hozzád!

Kriszti

Moha írta...

Zsiri köszönöm!

Kriszti köszönöm, szeretettel várlak, kukkants:)
Most sütöm éppen a pékkiflidet!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...