2013. június 13., csütörtök

Epres joghurthab



Finom, könnyű édesség, gyorsan elkészíthető és a nyár folyamán bármilyen más gyümölccsel is érdemes kipróbálni.

A tálaláshoz az üvegpoharakat a SütniFőzni.hu konyhafelszerelési webáruház biztosította.

Hozzávalók 6-8 főre:


  • 40 dkg natúr joghurt
  • 30 dkg eper pürésítve
  • 1/2 citrom leve
  • 4 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál porcukor ( mennyisége függ a gyümölcs édességétől)
  • 2 csomag Expressz Zselatin fix
a díszítéshez:

  • eper
  • citromfűlevél
A tejszínt habbá verjük a porcukorral és félretesszük.
A joghurtot az eperpürével és a citromlével elkeverjük a robotgép habverőjével, majd folytonos keverés közben hozzáadjuk a 2 csomag zselatin fixet, ezzel további egy percig verjük még.
Ezután kézi habverővel beleforgatjuk a tejszínhabot is. Kóstoljuk meg, ha kell, még édesíthetjük.
A joghurthabot üvegpoharakba töltjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszítjük a tetejét friss gyümölccsel, citromfűlevéllel.

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Gyerekkorom nagy kedvence... Hogy szerettem! Volt meggyes és citromos is. Nagyon guszta!

Moha írta...

Kriszti igazad van, tényleg! Nekem a citromos volt a kedvencem, de szerintem bármilyen gyümölccsel finom, nálunk készülni fog sorban a nyáron.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...