2009. szeptember 7., hétfő

Túró rudi fagylalt


Ezt a receptet kiírtam magamnak Flat Cat-től, most elkészült végre. Mindenki szereti a túró rudit, gondoltam ez sem lehet rossz. A hozzávalók arányain változtattam, a végeredmény nagyon finom fagyi frissen a gépből kiszedve, és jégkrém másnapra csokival bevonva.

Hozzávalók:

25 dkg túró

1 dl joghurt

1 dl tejföl

20 dkg házi krémsajt (leírása itt)

1 kisebb citrom leve és reszelt héja

1 tk.vaníliakivonat

5-6 ek.cukor

bevonáshoz,ill. belekeveréshez:

étcsoki ízlés szerint


A hozzávalókat egy edényben a botmixerrel egyneművé teszem és rögtön a fagyigépbe töltöm. (Ennek hiányában  dobozban mélyhűtőbe és kb.félóránként átkeverem.)

Amikor kész,akkor belekeverek ízlés szerinti mennyiségű reszelt étcsokit és rögtön megesszük.

Ha jégkrémet készítek,akkor a masszát a jégkrémformákba töltöm és másnapig megy a fagyasztóba. Egy tábla étcsokit megolvasztok 2-3 ek olajjal gőz felett, a jégkrémeket ezzel vonom be. Nálunk maradni kell pucérnak is, mert nem mindenki kérte csokisan.

Remek édesség, köszi Flat Cat!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hú nagyon finom lehet:)

Andi/cuki írta...

De jópofa így,nagyon jó ötlet! S milyen finom lehet benn a házi krémsajt meg a többivel.:-)

Moha írta...

Fruzska, Andi tényleg nagyon finom,és mivel a fagyigép edénye be volt hűtve,az ötlettől számított 20 perc múlva már fagyiztunk:)

Rita írta...

Bár egyre többen hirdetik, hogy a Túró Rudi micsoda bűnös, mérgező édesség, nálunk azért rendkívül kedvelt, úgyhogy ennek a fagyinak is nagy sikere lesz... Hogyan vonod be a fagyit? Ecsettel több rétegben?
Köszönöm!

Rita írta...

Jaj, és még egy kérdés... A Kifőztünkben írtad a tölcsér receptjét, és abban szerepel a tölcsérkészítő. Az micsoda? Valami megvehető eszköz, vagy helyettesíthető valami otthon is fellelhető tárggyal?

Moha írta...

Rita egy lapos tálba tettem az olvadt csokit, beleforgattam, aztán gyorsan próbáltam egy késsel lesimítani a felesleget és egyenletessé tenni a bevonatot.
A tölcsérkészítő a Lidl-ben vett ostyasütő géphez van. Egy kúp alakú műanyag gúla, aminek nyele is van, a forró tésztát erre kell feltekerni. Enélkül is el lehet készíteni egy tölcsért, csak legyen egy vékony pamutkesztyű rajtad, mert pár pillanatig tartani kell összetekerve a forró tésztát.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...