2009. október 6., kedd

Kukorica krémleves


Megláttam Maxnál és megfőztem, rajtam kívül mindenkinek ízlett:(

Nem baj, van még sok elkészítési módja a kukoricának, maradok azoknál.

Hozzávalók:

kb. 20 dkg kockázott bacon

2 konzerv kukorica

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

5 dl húsleves

só, bors, 

2 dl tejszín

tálaláshoz petrezselyemolaj, vagy aprított petrezselyemzöld


A bacont kisütöm, kiszedem az edényből, félreteszem. A zsiradékba beleszórom a hagymát, kicsit pirítom, majd hozzáadom a fokhagymát, lecsöpögtetett kukoricát, sózom, borsozom, felöntöm a húslevessel. 

Kis lángon puhára főzöm, beleöntöm a tejszínt és egy botmixerrel pürésítem. Átszűröm egy szűrőn, visszateszem még egyet forrni, aztán elzárom.

Tálalásnál meglocsolom egy kis petrezselyemolajjal és megszórom a félretett bacondarabokkal.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Még soha nem csináltam, pedig nagyon szeretem. Lehet,hogy az a baj, hogy csak én szeretem, az olyannak meg valahogy nehezebben állok neki, hogy utána napokig csak azt egyek...:)
Nagyon jól néz ki!

Gasztroboszi írta...

Nagyon jól néz ki! Én egyszer csináltam, de nem jött be, pedig imádjuk a kukoricát, azt hiszem, úgy vagyok ahogy te.

Moha írta...

Szepy ezt megértem, egy tányéros adagot meg nehéz főzni.

Gasztroboszi nálunk sem lesz többet, annyi más finom dologra elhasználható a kukorica,sajnáltam erre.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...