2010. augusztus 20., péntek

Baracklekváros diós muffin


Kicsi lány úszni járt két hétig minden nap, ezért sorozatban készültek a különböző muffinok, hogy éhen ne maradjon hazáig.

Hozzávalók 12 db muffinhoz
  • 15 dkg rétesliszt
  •  5 dkg finomliszt
  •  5 dkg darált dió
  •  1 zacskó sütőpor (12 g)
  •  2 tojás
  •  15 dkg cukor
  •  10 dkg tejföl
  •  5 dkg puha vaj
  •  1 teáskanál vaníliakivonat
  •  1 citrom reszelt héja
  •  1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár 
tetejére:
  • sárgabaracklekvár
  • durvára vágott dió 

A muffintepsibe beleteszem a papírkosarakat, a sütőt bekapcsolom 180 fokra. A liszteket, a darált diót és a sütőport összekeverem.
A tojásokat a többi hozzávalóval a robotgép habverőjével elkeverem, beleöntöm a lisztes egyveleget is. A tésztát elosztom a 12 kosárba és 180 fokon 20 percig sütöm. Még forrón megkenem a tetejét kevés baracklekvárral, megszórom dióval. A tepsiben hagyom kihűlni.

13 megjegyzés:

Mary írta...

Nagyon guszták Moha! :)

Moha írta...

Mary köszönöm!

L.Krisztina írta...

Pont most iszogatom a tejeskávémat szívesen elmajszolnék hozzá egy ilyen finomságot! Nagyon guszták !!

mandy tarragon írta...

Nagyon jól néz ki :)

Mónika írta...

Ezt elmentem,mert dió-lekvár együtt mesés.

Moha írta...

L.Krisztina azzal együtt tényleg finom!

Mandy köszönöm!

Móni ez így igaz!

trinity írta...

Muffin megy nálunk is minden mennyiségben, ez is finom lehet!
A lenti parfétorta meseszép!!

Moha írta...

Trinity köszönöm! Muffin hálás darab, amikor elvihető süti kell.

Bianka írta...

Nagyon szépségesek lettek

Moha írta...

Bianka köszönöm!

Csimotanya írta...

szia! Most sütöttem meg próbaként, mert majd a suliba kell...és ez is púpos lett, mint általában a muffinjaim, de én most ilyen szép laposat szeretnék, hogy mutasson a díszítés...vajon mi lehet a gond?/a sütőm mindig légkeverésen és alsó -felső sütésen van/köszi

Moha írta...

Csimotanya az a helyzet, hogy az én muffinsütőim nem egyformák. Ez a szilikonosban sült, aminek nagyobb átmérőjű mélyedései vannak. Ha ugyanezen recept alapján a fém sütőformában sütök, akkor nekem is púposak lesznek, ott kisebb az átmérő és maga az egész mélyedés, ezért jobban feljön a tészta.
Nem hiszem, hogy a sütő beállításának köze lenne hozzá. nekem sima gázsütőm van, de abban sem egyformák, a formán múlik.

Csimotanya írta...

köszi!kár:(

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...