2010. május 27., csütörtök

Amarettos csokoládéhabos süti eperrel


Engem is megihletett a Nők Lapja Konyhában lévő babapiskótás alagút, de nálam egy felnőtt süti lett a vége.

Hozzávalók egy őzgerinc formához:

24 db babapiskóta

tej a mártogatáshoz

Amaretto likőr (nálam kb. 2 dl)

10 dkg étcsokoládé

1 púpos evőkanál kakaópor

2 dl tejszín

25 dkg eper

A tejszínt 1 dl likőrrel felforralom, leveszem a tűzről és elkeverem benne a kockákra tört csokoládét, meg a kakaóport. Amikor kihűl, egy éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap a robotgéppel habot verek belőle. (aki akar, a biztonság kedvéért tehet hozzá egy habfixálót is) Érdemes megkóstolni, édesszájúaknak kellhet bele egy kis porcukor még.

Az őzgerincet kibélelem folpackkal, bőven nyúljon túl rajta.

Egy mélyebb tálba tejet öntök, elkeverem 1 dl likőrrel és ebben forgatom meg a babapiskótákat, majd kibélelem az őzgerincet velük. A krém felét belesimítom, végig rakom a közepét eperrel, erre kerül a krém másik fele. Ennek tetejére szintén a mártott babapiskótákból kerül talp.

Ráhajtom a fóliát és hűtőbe teszem legalább egy órára. Tálalásnál lehet eperrel, esetleg tejszínhabbal is díszíteni.


14 megjegyzés:

Ami írta...

Milyen egy egyszerű és finom süti.
Nagyon guszta!

Bianka írta...

Azt a mindenit, de jól néz ki. El van kényeztetve a család :)))

Moha írta...

Ami köszönöm!

Bianka köszi,ezzel az anyukámat kényeztettem főként.

egycsipet írta...

Moha, ez isteni lehet! :)

Kata írta...

Ilyet én is szeretnééék! mindent imádok, ami van benne, jöhetne egy szelet belőle:)

Andi/cuki írta...

Ez engem is megihletett, én túrósan gondoltam elkészíteni. Viszont ez a csokis isteni lehet!:-))

Viki írta...

Jaj micsoda finomság, s ráadásul milyen egyszerü is. Nagyon gusztusos. Kár, hogy nekem az eper nem nagyon lehet jóbarátom :(( igy csak gyönyörködöm bennük, s néha megszánom a családot. Ezzel biztos meg is fogom.

Moha írta...

Csipet az volt:)

Kata röptetem:)

Andi ez az étcsokirajongó felnőttek kedvence lesz,meg persze azoké,akik szeretik az Amarettót!

Vikikém az eper már csak barokkos túlzás hozzá, ez simán csak csokisan is mennyei,esetleg a külsejét megcsíkozod egy kis olvasztott csokival még és kész!

Brigitta írta...

Megint egy szépséges fincsisééég!!:))

Moha írta...

Brigi köszönöm!

Maimoni írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki...

Moha írta...

Maimoni köszi, villámsebesen el is tűnt...

Wise Lady írta...

Ez nagyon tetszik, egyszerű de nagyszerű!

Moha írta...

Wise Lady köszi, tényleg nagyon finom volt.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...