2013. október 1., kedd

Bento box-bento doboz 9: rántott csirkemell és saláta





A bento box sorozat szeptembertől a Kifőztük magazinban is megjelenik, az újság ingyenesen letölthető az oldalról.

A tálaláshoz a remek dobozokat a Gabroni cég biztosította, ez az ebéd box appetit dobozba került.


Hozzávalók
  • 1 csirkemellfilé
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
a panírozáshoz:
  • liszt 
  • tojás
  • zsemlemorzsa
a salátához:
  • fodros saláta
  • koktélparadicsom
  • paprika
az öntethez:
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • citromlé
  • friss bazsalikom vagy petrezselyemzöld aprítva

A húst megmossuk, apróbb darabokra vágjuk, befűszerezzük. Szokásos módon panírozzuk, forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.
A saláta hozzávalóit is megmossuk, a paprikát felcsíkozzuk. 
Az öntet hozzávalóit 1-2 evőkanál vízzel elkeverjük és a kicsi edénykébe töltjük.
A zárható háromszögletű dobozkába tesszük a kihűlt csirkefalatokat, mellé halmozzuk a salátát, a sarokba kerül a mártás.
Ha a munkahelyen, iskolában van rá mód, akkor külön a kis dobozkában mikróban melegíthető a hús, a salátára pedig frissen kerül az öntet, evés előtt.

Tipp: érdemes a rántott csirkefalatokból többet készíteni, és adagonként lefagyasztani, így előre dolgozunk, időt spórolunk meg. Előző este áttesszük az adagot a sima hűtőbe, reggel pedig a bento dobozba.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...