2016. október 24., hétfő

Gyümölcskenyér






Hasonló recept van már a blogon, de változtattam az arányokon egy kicsit, finomabb lett a végeredmény.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.


Hozzávalók 30 x 11 cm-es dobozformához

  • 8 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg liszt
  • 50 ml olaj
  • 15 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
  • 5 dkg kandírozott vörös áfonya
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg étcsokoládé lencse

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. Kivajazzuk és lisztezzük a dobozformát.
Az utolsó 5 hozzávalót elkeverjük két evőkanál liszttel. Kemény habbá verjük a fehérjét, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot is, majd belecsorgatjuk az olajat.
Kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük a lisztet, végül fakanállal az ízesítőket is.
A dobozformába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Körben meglazítjuk a formában és rácsra borítjuk, így hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...