2011. február 10., csütörtök

Almapalacsinta xukorral és szilvalekvárral



Újabb sütemény a Xukorral készítve, tartalmas leves után második fogásnak is elég.

Hozzávalók
  • 6 nagyobb alma
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál Xukor
  • 1 citrom leve
  • 4-5 evőkanál zabliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj 
a tálaláshoz:
  • szilvalekvár
Az almákat meghámozom és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. Citromlével meglocsolom, hozzákeverem a tojásokat, a zablisztet, az olajat, a fahéjat és édesítem a xukorral. Ha nagyon sűrű lenne, néhány kanál vízzel hígítom.
Vékonyan kiolajozott palacsintasütőbe evőkanálnyi adagokat teszek a tésztából, ellapítom és mindkét oldalán megsütöm a korongokat. Egyszerre többet is tehetünk egymás mellé, nem terülnek, nem ragadnak össze.
 Forrón tálalom, szilvalekvárt adok mellé.

6 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Kipróbáltam a xukrot, és nagyon bevált, köszönöm :-) tegnap mi is bundás almát vacsiztunk (zabliszttel és teljes kiőrlésű liszttel készítettem a palacsinta tésztát). Anyukám cukros, ellenben szereti az édességet. Nagyon sokat segítenl, ha hasonló recepteket közzé tennél! Nagyo köszi, szép napot, Zs.

Moha írta...

Zsuzsa örülök, hogy ízlett, főleg, hogy anyukádnak is tudsz így segíteni! Írj nekem egy emilt ha ráérsz, a mohakonyha@gmail.com-ra!

Bianka írta...

Isteni finom

Cimbilimbi írta...

Csodásan hangzik, egyszerű, gyors, biztosan kipróbálom!

Szemirámisz írta...

Ez épp nekem való, úgyhogy viszem is a receptet, köszi! :)

Moha írta...

Bianka köszönöm!

Cimbilimbi ez így igaz, hamar megvan:)

Szemi jó étvágyat hozzá!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...