2012. február 12., vasárnap

Red Velvet cupcake Valentin napra





Azaz vörös bársony tündértorta, maradtam a jól bevált Tücsök-féle tésztánál csak megszíneztem. Ha van otthon, lehet bele fagyasztott ribizlit vagy málnát keverni, csak finomabb lesz tőle!

Hozzávalók 12 muffinhoz

  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor 
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál folyékony piros ételfesték
a krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 teáskanál porcukor
a díszítéshez:

  • piros cukorszívek
A muffinokhoz a vajat a cukorral, a vaníliakivonattal, a citromhéjjal és a csipet sóval habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat, az ételfestéket, majd végül a sütőporos lisztet is, a tejjel felváltva, és simára keverem a masszát.
Papírformával bélelt 12 db-os muffinsütőbe kanalazom a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütöm. Hagyom teljesen kihűlni őket.

A krémhez habbá verem a tejszínt a porcukorral, majd hozzáadom a mascarponét is. Csillagcsőrös habzsákból a muffinok tetejére nyomom, majd mindegyikre egy cukorszívet teszek.

Tipp: nagyjából 15 dkg fagyasztott málnát, meggyet, vagy ribizlit szoktam beletenni, fagyos állapotban fakanállal keverve a kész masszába.

18 megjegyzés:

Mónika írta...

Micsoda vagány muffinok!

Bors and Pepper írta...

Nagyon bájosak!

Zsu írta...

Nagyon cukik :)

zsuzsa0209 írta...

Szia!
Érdekelnének az esküvői mézeskalácsok, hol lehet őket beszerezni és milyen áron? nagyon tetszenek.
köszi

Moha írta...

Móni, köszi, de ezek csak ilyen kis egyszerűek!

Bors and Pepper, köszönöm!

Zsu, köszönöm szépen!

Zsuzsa0209 kérlek írj egy emilt nekem a mohakonyha@gmail.com címre! Megbeszélünk mindent!

Csibe írta...

Cuki-cuki :)

Moha írta...

Csibe köszi:)

Hamucipóka írta...

Kedves Moha!
Ezt a tésztát szeretném megsütni egy 1,5 literes szív alakú formában! Szerinted ez a mennyiség elegendő, hogy még is tudjam tölteni a tortát, vagy inkább növeljem a hozzávalókat! Előre is köszi a választ!

Moha írta...

Hamucipóka előkaptam a saját szív alakú formámat, kimértem, ez is 1,5 l-es. Gondolatban belepakoltam a kész muffinokat, szerintem bőven elég lesz a tészta. 12 muffint képzelj magad elé a formában, bőven kitöltik.
Nem tudom mennyi részre akarod felvágni, kettőbe biztos sikerül, de lehet hogy 3 részre is, ha ügyesebb, vagy mint én :) Én képtelen vagyok szép egyforma vastag lapokra vágni egy piskótát.

Hamucipóka írta...

Kedves Moha,
köszönöm, az eszembe se jutott hogy "bele pakoljak 12 muffint a formába" :) Köszönöm a segítséget! Az egyforma lapok vágására, pedig javasolnék egy szuper kést, amihez van szintező. Pont a Te tortád készítésénél használtam először, itt mutattam be:
http://hamucipoka.blogspot.hu/2012/06/epres-csokolades-torta.html
Azt gondoltam felesleges darab, de miután megkaptam a páromtól és használni kezdtem, el sem tudtam képzelni nélküle a lapokra vágást. Szóval én is csak így tudok szépen vágni! Az Aldiban volt kapható, többször is! :)

Unknown írta...

Vaniliakivonatot lehet valamivel helyettesíteni? : ) Valamint ezt az ételszinezéket hol lehet kapni?(tesco,spar...?)Köszönöm a segítséget.

Moha írta...

Kedves Márk! Igen, lehet, tedd bele nyugodtan egy hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejét, vagy két csomag Bourbon vaníliás cukrot.

A folyékony piros ételfesték a Szilas terméke, lehet kapni a nagyobb áruházakban a sütési kellékeknél, apró műanyag flakonban. Illetve van a Dr.Oetkernek kicsi tubusos gél állagú piros festéke,ez is jó lehet.

Moha írta...

Hamucipóka a kés szintező szuper, így könnyű egyformára vágni valóban!

Hamucipóka írta...

Ugye?!?!?! :) Örülök, hogy segíthettem! :)

Boglárka írta...

A ribizli/málnát lehet a színező helyett használni? 2 kisgyerekkel nem szeretnék ilyet belerakni. Plussz lehetne-e a mascarpone helyett philadelphia sajttal készíteni a krémet?

Moha írta...

Kedves Boglárka! Nyugodtan tegyél bele ribizlit vagy málnát, de az nem fogja ilyenre színezni a tésztát, viszont nagyon finom lesz tőle. Kicsi gyereknek egyébként sem kell színezett sütit enni, ez igaz, készítsd nyugodtan sárgára a tésztát.
Mascarpone helyett mehet Philadelphia , vagy csak simán tejszínhab a tetejére. Ha színt is szeretnél, akkor érdemes egy kicsi málnát vagy ribizlit pici cukorral beforralni sűrűre, átnyomni szitán, és ezzel a gyümölcspürével színezni a tetejére kerülő krémet. Finom is lesz és szép rózsaszín.

Boglárka írta...

Köszönöm, a színes krém tényleg jó ötlet mindenképp philadelphiával, keresek majd a tésztába valami bio színesítőt, mert pont a színe az, ami sütésre csábít. :)

Moha írta...

Boglárka bioboltban lehet kapni céklaport, azzal a rózsaszín árnyalat elérhető talán!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...