2012. március 21., szerda

Citromtorta sütés nélkül



A recept alapján készült tortát szintén megkóstolhatják a Café Panini vendégei!
Persze nem csak ezért érdemes betérni ebbe a kedves, hangulatos kis kávézóba, van sok más finomság is, és nagyon jó kávék!

Hozzávalók   26 cm-es tortaformához
az alaphoz:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg zabpehelykeksz darálva
a krémhez:

  • 30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone
  • 20 dkg joghurt
  • 10 dkg tejföl
  • 15-20 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl frissen facsart citromlé 
  • 20 g zselatin
a tetejére:

  • citromgerezdek
  • citromfű vagy mentalevél
Sütőpapírkorongot vágok a tortaforma aljába. Összekeverem a darált kekszet a vajjal és a forma aljába nyomkodom, hűtőbe teszem.
Kis lábosban elvegyítem a zselatint a citromlével, félreteszem.
Habosra keverem a házi krémsajtot, a joghurtot és a tejfölt a porcukorral és a citromhéjjal együtt, majd hozzáforgatom a habbá vert tejszínt is.
A zselatint kis lángon kevergetve feloldom, 3-4 evőkanálnyi krémmel elvegyítem, majd a többi krémhez öntöm, és a habverővel alaposan összekeverem.
A krémet a tortaformában lévő kekszes alapra öntöm, majd lefedve 1-2 órára hűtőbe teszem a tortát. Tálalás előtt díszítem a tetejét a citromgerezdekkel és a citromfűlevelekkel.



14 megjegyzés:

Patricius Winery írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Verus írta...

Csodaszép ez a torta! Nagyon szeretem a citromos sütiket, tortákat, lassan lesz friss citromfű, mentalevél a kertben, akkor el fogom én is készíteni. Köszönöm a receptet :-)

Szemi írta...

Ez nagyon jól néz ki, szeretem az ilyen jellegű sütiket. :)

fakanal írta...

Istenien néz ki!

GasztroReni írta...

Hibátlan és gyönyörű! Minden elismerésem! :)))

Gabriella írta...

Wooow!! De gyönyörűűű! :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Ó, a citromos a gyengém! Bitang jól néz ki! Nagyon tetszik a recept, máris mentem! Olyan tortákat csinálsz, hogy lehidalok tőlük! :o)

Éva írta...

Csodásan néz ki! Imádom a citromos krémet!

kolozsgabi írta...

Én is nagyon kedvelem ezt a citromos tortát, egyszerű és nagyon finom. Te pedig hoztad a Tőled megszokott gyönyörű formát, nagyon szép a torta és a kép is.

Petra írta...

Szépséges! A citrom, bárhol bármikor... Pláne így. :)))

Névtelen írta...

Hat ez valami ENNIVALOOOOOO!
Gyonyoru es finom, csak nincs itt a tanyeromon EZ az egy gondom!

Szia MOHAM! ILDIKO

Moha írta...

Verus, nagyon köszönöm! Én is alig várom, hogy kibújjon a kertünkben a citromfű!
Szemi, köszönöm, mi is:)

Éva, köszönöm!

Gasztro Reni, köszönöm szépen!

Gabriella, köszi:))

Kriszti, nagyon köszönöm, nekem is az egyik gyengém, és ezt legalább mindenki szereti a családban is!

Éva, köszönöm!

Kolozsgabi, köszönöm szépen!

Petra, köszi, igen ez jó formája a citromnak!

Ildikóm, nagyon köszönöm, sajnos olyan messze nem tudom röptetni:)

Névtelen írta...

Ha ananászosra szeretném megcsinálni elég annyi hogy a citromlét ananászlével helyettesítem és ananásszal díszítem?(kezdő vagyok sütés terén, meglepetésnek szánnám az ananászos verziót)

Moha írta...

Kedves Névtelen! A citromlé felét cseréld ananászlére, de nem a konzerv levére, mert az csak cukorszirup, lehet kapni 100%-os ananászlevet, azt használj inkább. A készre kevert krémbe pedig nagyon alaposan lecsöpögtetett apróra vágott ananászt keverj, mondjuk 3-4 evőkanálnyit. A többivel pedig lehet díszíteni a torta tetejét. Így valószínűleg elég ananászos is lesz, és finom:)

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...