2012. június 20., szerda

Virslis buci




Sokszor készül nálunk, remek iskolai tízóraira, vagy családi összejövetelekre. A recept a júniusi Kifőztükben is megjelent.

Hozzávalók

a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
a töltelékhez:
  • 40-50 dkg mini virsli vagy debreceni
a tetejére:
  • 1 tojás

A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán nagyjából egy centi vékonyra nyújtjuk és a kis virsliknek megfelelő méretű négyzeteket vágunk belőle. Minden virslit begöngyölünk egy-egy tésztába, éles késsel két helyen bevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 15-20 percig pihentetjük.
Ezalatt a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, aljába kis fémedényben vizet teszünk. A bucik tetejét lekenjük felvert tojással, majd 15-20 perc alatt megsütjük őket.
Tálalásnál jár mellé mustár és ketchup.


7 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Nagyon jól néznek ki! Baráti összejövetelekre csodás lehet egy tál ilyen guszta kifli.

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszták! Egy pohár habzó sörrel jöhetne 1-2 darab! :o)

Szemi írta...

Jujj, nagyon kis guszták! :)
Én eddig csak leveles tésztába csomagoltam virsliket, ideje lenne ezt a változatot is kipróbálni. :)

Liza írta...

Ilyesmit már én is csináltam,nagyon jól néz ki.

Moha írta...

Édeskonyha, köszi, igen ez mindig siker a családi-baráti alkalmakon is!

Kriszti, küldöm:)

Szemi az is jó, de ezt is próbáld ki!

Liza, köszönöm!

Szilvia Némethné Milánkovics írta...

Kedves Moha!

Körülbelül hány darab buci lesz belőle?
Köszönöm

Moha írta...

Kedves Szilvia pontosan nem tudom megmondani, ez függ a virslik méretétől. Amit itt a fotón látsz az kb. a fele lehetett az egész adagnak.

Ha nagy virslit vágsz fel több darabra, akkor egészen pici bucikat készíthetsz, viszonylag sokat.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...