2013. november 19., kedd

Mini fahéjas csiga


Ez a recept is a Kifőztük magazinban jelent meg, az újság letölthető a weboldalról!

Hozzávalók

a tésztához:
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 7 dkg cukor
  • 350 ml tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
a töltelékhez:
  • 10-15 dkg porcukor
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • olaj
a locsoláshoz:
  • 1,5-2 dl tej
  • 1 evőkanál vaj

A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük. Egy adagot nagyjából 50 x 20 cm-es téglalapra nyújtunk, megkenjük olajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, és feltekerjük. Éles késsel kétujjnyi vastag csigákat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól fél centire. Ugyanezt elvégezzük a tészta másik felével is. 
Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra, légkeveréssel. Amíg bemelegszik, addig hagyjuk kelni a csigákat, majd  15 percig sütjük.
Közben felforrósítjuk a tejet a vajjal, és minden csigát meglocsolunk 1-1 teáskanál tejjel. Ezután nagyjából 5 perc alatt készre sütjük őket.
A csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tipp: a locsolás elhagyható, a tészta lágysága miatt úgy is finom, szaftos csigákat kapunk. Ha nincs légkeveréses sütő, akkor 200 fokon süssük a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...