2013. december 11., szerda

Bento box - bento doboz 15: fahéjas-mandulás energiagolyók



Bento dobozos uzsonna a Kifőztük magazinból, az újság ingyenesen letölthető az oldalról.

Fahéjas-mandulás energiagolyók és friss gyümölcs került most bele.

A dobozt a Gabroni cég biztosította, az oldalon többféle méretben és formában is találhatunk belőlük!

Hozzávalók
a golyókhoz:
  • 10 dkg darált mandula
  • 15 dkg magozott aszalt datolya
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 kisebb savanykás alma kockára vágva
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál nyírfacukor (elhagyható)
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
a hempergetéshez:
  • kókuszreszelék
  • szezámmag
A golyók hozzávalóit az evőkanálnyi kókuszreszelék kivételével késes aprítógépbe tesszük, és lassan, óvatosan, több részletben masszává keverjük. Amikor ez elkészült, hozzáadjuk az evőkanálnyi kókuszreszeléket is és villával összedolgozzuk.
Tálakba szórjuk a hempergetéshez szükséges dolgokat, majd a masszából vizes kézzel apró golyókat formázunk, és beleforgatjuk. Néhány darab maradhat natúr állapotban is.
Jól záródó dobozban a hűtőben tároljuk.

A bento dobozba a golyók mellé gyümölcsöt teszünk.

Tipp: készülhet egyszerre nagyobb mennyiség is a golyókból, jól záródó dobozban a fagyasztóban tároljuk, mindig csak annyit kell elővenni amennyi a következő napi tízóraihoz kell.


Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...