2015. október 29., csütörtök

Sonkás tönkölycsiga


Könnyű péksütemény tönkölylisztből.

A recept megjelent az októberi Kifőztük gasztromagazinban. Az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.

Hozzávalók 9 db-hoz
a tésztához:
  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl víz + 1-2 evőkanállal, ha szükséges
  • 50 ml olaj

a töltelékhez:
  • 9 vékony szelet fekete-erdei sonka (kb. 10 dkg)
  • olaj

Lágy kelt tésztát dagasztunk a hozzávalókból, további vizet csak akkor adjunk hozzá, ha a tészta nagyon keménynek tűnik. Letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán akkora téglalappá nyújtjuk, amelyen a 9 sonkaszelet elfér egymás mellett. Lekenjük vékonyan olajjal, rátesszük a sonkaszeleteket, és ezek mentén csíkokra vágjuk a tésztát. Minden csíkot csigává tekerünk, és a kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, alsó-felső sütésmódban; amíg bemelegszik, a csigák tovább kelnek.
Nagyjából 30 perc alatt készre sütjük mindet.



Nincsenek megjegyzések:

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...