2015. október 5., hétfő

Aszalt paradicsomos tészta



Gluténmentes gyors főétel  Molnár tésztából.

A recept megjelent a Kifőztük magazinban, az újság letölthető a weboldalról.

Hozzávalók 4 személyre

Leszűrjük az aszalt paradicsomot, az olaját félretesszük, a paradicsomot felaprítjuk. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket és lereszeljük őket. Felcsíkozzuk a friss bazsalikomleveleket.

Forrásban lévő sós vízbe tesszük a tésztát, és az újraforrástól számított 6 percig főzzük. 
Leszűrjük és nagyobb serpenyőbe borítjuk. Hozzáadunk a paradicsom olajából 4-5 evőkanállal, beletesszük a fokhagymát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt nagy lángon összeforgatjuk. Tálalás előtt keverjük bele a friss bazsalikomot. 
Ha szárítottat használunk, akkor azt a többi hozzávalóval együtt tegyük bele, az átmelegítés elején.

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.

2 megjegyzés:

Via írta...

Nagyon szeretjük a kifőtt tésztát minden változatban. Ezt is jónak gondolom, de az aszalt paradicsomot még nem használtam soha. Nem is tudom, hogy mi a jó benne. Az aszalt gyümölcsöket is szeretem, de valahogy az aszalt paradicsom az még nem keltette fel az érdeklődésem. De nagyon jól néz ki.

Moha írta...

Az aszalt paradicsom számomra a nyár sűrített íze:) Nagyon finom, szoktam kenyérbe, péksüteménybe is tenni, vagy pizzára. Érdemes kipróbálni!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...