2017. december 21., csütörtök

Hópehelykeksz





Ropogós kekszek klasszikus linzertésztából, téli hangulatban.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban is, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.

A kiszúrókért köszönet a Judit Hellebrandt Cake Company-nak!

Hozzávalók
a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 kisebb biocitrom reszelt héja és leve

a díszítéshez:



Elkeverjük a lisztet a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, és késes robotgépben a felkockázott vajjal morzsásra dolgozzuk. (Gép híján kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy a vaj ne olvadjon meg.) Hozzáadjuk a citromlét és a tojássárgáját, kézzel összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra, alsó-felső sütésmódban.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, hópehely alakú formákkal kiszaggatjuk. Mindet sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 10-12 perc alatt világosra sütjük. (Ügyeljünk rá, mert könnyen megéghet.)
Elkészítjük az írókát, majd egy részét kevés vízzel hígabbra keverjük, ez lesz a terülőmáz. A sűrűbb írókával kontúrozzuk a kekszeket, majd a terülőmázzal kitöltjük a felületet. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni a mázat. A kekszeket zárt dobozban, sütőpapírral rétegezve tároljuk.




3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Imádom a linzereket, ezt is ki kell próbálnom. Köszi

Moha írta...

Nagyon szívesen, remélem ízleni fog!

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...