2009. november 20., péntek

Szilvalekváros mézes tekercs


Ezt a receptet Margitka oldalán tanultam egy péktársamtól. Nagyon finom, karácsony előtt megsüthető már egy héttel is, hűtőben jól becsomagolva eláll.

Hozzávalók:

50 dkg liszt

7 dkg zsír / vaj

20 dkg porcukor

15 dkg méz

2 tojás

1 kk.szódabikarbóna

3 kk. mézesfűszer keverék

20 dkg dió durvára vágva (ez most nekem kimaradt)

sűrű szilvalekvár

A lisztet elkeverem a száraz dolgokkal, elmorzsolom a vajjal, közepébe teszem a langyos mézet és a tojásokat. Jól összedolgozom és becsomagolva hűtőbe teszem pár órára.(vagy egy egész éjszakára)

3 részre osztom, egyenként kb. 30 X 25 cm-re nyújtom, úgy hogy a téglalap közepén kissé vastagabbra hagyom, két szélén vékonyabbra. A vastag részre kenem a szilvalekvárt, megszórom a dióval és mindkét oldalról ráhajtom a tésztát. Lenyomkodom és a három rudat sütőpapíros tepsibe teszem.

Lekenem egy kevés vízzel elkevert tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 - 30 percig sütöm. Ha valakinek alsó -felső sütése van, akkor elég a rövidebb idő valószínűleg.

Ha teljesen kihűlt, akkor lehet felvágni. 


5 megjegyzés:

KataKonyha írta...

Nagyon guszta:)

Andi/cuki írta...

Tegnap nem tudtam kommentelni Nálad. Ez is szuper,de az adventi koszorúdtól el vagyok ájulva!:-))

Moha írta...

Kata köszi!

Andi köszönöm!

szandra írta...

Köszönöm a receptet!!!
Én is elkészítettem, ime:
http://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/12/szilvalekvarral-toltott-mezeskalacsrud.html

Kellemes ünnepeket!

Moha írta...

Szandra megnéztem, nagyon jól sikerült! Boldog karácsonyt neked is!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...